Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News Notizie Dužničko Ropstvo - Uspon Globalnog Financijskog Rajha

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
roman

Heyla ljudi! Stvarnost je ta da tržište derivata otprilike deset puta premašuje veličinu Svjetskog društvenog bruto proizvoda i puno puta sveukupnu količinu takozvanog novca u opticaju na cijeloj planeti. Kad ste posljednji put čuli da netko na televiziji, radio programu ili u novinama spominje termin "financijski derivati"? Ili bolje rečeno, da li vam se to ikad dogodilo?

 


Svi veliki igrači u trgovini derivatima koriste iste ili veoma slične rizične metode. U trenucima kad volatilnost tržišta na njih utječe negativno, ove proxy banke i agencije u interesu nacionalne sigurnosti i očuvanja statusa quo, uz dozvolu regulatora zaobilaze zakone, pravila i računovodstvene protokole.
Uzmimo kao primjer banku J.P. Morgan čija težina u derivatnim poslovnim knjigama iznosi 78,6 trilijuna dolara - što u praksi znači da se banka na podlozi od svakog "stvarnog" dolara negdje u nešto kladi po 446 virtualna dolara. U slučaju da se još uvijek pitate koji je to trik koji omogućuje da se uz tako ekstremne rizike naizgled nikad ne trpe gubici, evo jedne jasne indikacije - crno na bijelo: 2006 godine je magazin Business Week izvijestio da u ime nacionalne sigurnosti i onda kad u nacionalnom interesu patriotski djeluju u korist svojih država, veliki banksteri neometano mogu izbjeći ispunjavanju svojih računovodstvenih i financijskih obaveza.

Ti su financijski teroristi izgradili smiješno nesrazmjerna derivatna zdanja na ključim strateškim područjima kamatnih stopa, obveznica, energije i plemenitih metala; gdje samo dragi Bog zna koliko je puta ukupni volumen trgovanja papirima veći od totalne sume stvarno postojećih resursa.

Drugim riječima, svijet ubrzano napreduje prema finalnom šah-mat scenariju. Vlastitim očima svjedočimo kako je globalizacija zapravo samo sinonim za zahuktali proces centralizacije. Nužan korak za centraliziranje bilo kojeg sustava je uklanjanje svih alternativa - tako na kraju mase ostaju potpuno ovisne o jednoj jedinoj dominantnoj doktrini s dvostrukim standardima.

Dragovoljno prihvaćanje globalne monetarne prevare i dužničkog ropstva je najbolji dokaz do koje mjere ljudima nedostaje razumijevanje osnova ekonomije. Srećom, potpuni gospodarski kolaps i devalvacija svjetskih valuta su u mnogim ljudima konačno probudili sumnju da je nešto trulo u legitimnosti korumpirane planetarne financijske strukture.

Kleptokrati su nas preveslali i navukli na razmišljanje da je jedino moguće rješenje u glasanju za svježe vođe i izabiranju novih marioneta za lutkarske majstore - tako se iluzija kroz konceptualnu manipulaciju može nastaviti u nedogled. Okupljamo se zajedno svake 4 godine da bi izabrali naše vladare, pa smo stoga uvjereni da smo slobodni. I dok je nama pažnja koncentrirana na izbore, oni uništavaju slobodu i potapaju našu suverenost u žedno tijelo jedne svjetske vlade odgovorne nikome.

Globalni financijski fašisti, ruku pod ruku s domaćim korisnim idiotima, uspjeli su osvojiti naš politički sustav, naš pravni sustav, naše medije i naš obrazovni sustav. Zaglupili su nas i iskoristili širenjem zaraznog osjećaja nemoćnosti - zato jer je uvijek bilo tako, nikada i nikako se ništa ne može promijeniti, za nas će uvijek ostati ovako.

 

 

I upravo je to razlog zašto moramo prestati igrati po njihovim pravilima i zašto moramo sići s njihove umjetne šahovske ploče. Hej čovječe, prije nekoliko dana, svi bankari optuženi u slučaju Parmalat su se slobodni odšetali iz sudnice. Kad ćeš se probuditi, naučiti lekciju i shvatiti da je jedini način da se izbavimo iz globalnog zatvora taj da stvari preuzmemo nazad u svoje ruke - kao pojedinci, zajednice i države.

Dužničko Ropstvo - Uspon Globalnog Financijskog Rajha:

 

You need to a flashplayer enabled browser to view this video

 

Charles Ferguson je u svom oskarovskom filmu "Inside Job" već dobro predstavio islandski financijski kaos. Evo ga i novi dokumentarac "Hotspot - Irska" u kojem se Max Keiser fokusira na irsku ekonomsku katastrofu.

 

You need to a flashplayer enabled browser to view this video

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta localePubblica Notizie

Se sei utente registrato, puoi pubblicare le tue notizie sul web tramite questo servizio.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Categorie Notizie

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Accesso

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Chi È Online?

 4551 visitatori online
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Ultime Dal Forum