Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
administrator
Valutazione attuale: / 0
ScarsoOttimo 

Vrhunski istraživač koji je radio na cjepivima protiv raka grlića maternice upozorava na njihovu štetnost i zastrašivanje bolestima zbog prodaje farmaceutskih proizvoda.

 

roman
Valutazione attuale: / 0
ScarsoOttimo 

Što učiniti ako je vaša zemlja potrošila preko £20 milijardi funti na milijune nadzornih kamera, a nema nikoga da ih gleda?

 

administrator
Valutazione attuale: / 0
ScarsoOttimo 

Morihei Ueshiba rođen 14 Prosinca 1883 godine u mjestu Tanabe, bio je poznati umjetnik borilačkih vještina i osnivač japanskog aikida.

 

roman
Valutazione attuale: / 0
ScarsoOttimo 

 You need to a flashplayer enabled browser to view this video

 

roman
Valutazione attuale: / 0
ScarsoOttimo 

Kako ulice i okolicu učiniti sigurnijima? Je li prava politika prema marihuani pravo rješenje?

 

roman
Valutazione attuale: / 0
ScarsoOttimo 

You need to a flashplayer enabled browser to view this video

 

Ova Kula Brbljaonska

Valutazione attuale: / 0
ScarsoOttimo 

Ova Kula Brbljaonska

Ako se purgativni sustav stečaja ne pokrene vrlo brzo, cjelokupni svjetski sustav država nacija uskoro će se raspasti, jedan za drugim u stilu lančane reakcije. To može nastati već sad u listopadu. Ako se to dopusti, doći će to kao posljedica hiperinflacijskog sloma, sličnog onom Weimarske Njemačke 1923.g., no ne u jednoj odvojenoj državi ovajput, već će čitav planet doživjeti propast,a vodeće države jednostavno će se raspasti. Ovo se može zaustaviti, ako moj prijedlog reorganizacije pod stečajnim uslovima preobrazi određene vodeće države iz sadašnjeg međunarodnog monetarnog sustava u kreditni sustav vrste propisane američkim Saveznim ustavom. Inače, udes je već neizbježiv.

Dvije su glavne činjenice koje treba razmotriti, da bi se pojmili razlozi sadašnje opasnosti cjelokupnom svjetskom sustavu. Prvo razmatranje točno određuje moja „Trostruka krivulja“. Ta „Trostruka krivulja“ naznačuje znanstveni razlog zašto će ovakav slom sazrijeti u samim SAD-ama već negdje u listopadu. Da bismo otkrili zašto bi ovakav američki slom otpočeo neposrednu lančanu reakciju propasti diljem svijeta,


administrator
Valutazione attuale: / 0
ScarsoOttimo 

Prvi svjetski marš za mir i nenasilje je krenuo s Novog Zelanda, obići će cijelu planetu pozivajući na kraj rata i nuklearnog oružja, suzbijanje nasilja svih vrsta.

Pridružite se Svjetskom Maršu Za Mir i pomognite izgraditi novu svijest o nenasilju!

roman
Valutazione attuale: / 0
ScarsoOttimo 

Predsjednik Svjetske Banke Robert Zoellick upozorava da ova financijska institucija bez upumpavanja novog keša u narednih 12 mjeseci ostaje bez novca.

 

roman
Valutazione attuale: / 0
ScarsoOttimo 

Public prosecutors in Italy have urged a court in Milan to jail 26 Americans over their "grave crime" of kidnapping a terrorism suspect in a 2003 CIA operation.

 

Petar

Kako se uspijeva u Hrvatskoj

Valutazione attuale: / 0
ScarsoOttimo 
M San grupa, godinama vodeći distributer računalnog hardvera i softvera u zemlji, 2005. prvi je put završila s ukupnim prihodom većim od milijarde kuna, što je prag koji je preskočilo tek 50-ak tvrtki u Hrvatskoj.

Osnivač i jedini vlasnik Stipo Matić nikada nije želio pričati kako je od nule stigao do milijarde kuna prihoda, a od tvrtke s desetak ljudi do grupacije s oko 300 zaposlenih, koja stalno traži nove ljude. No, u prospektu koji je pratio izdanje komercijalnih zapisa tvrtka je objavila više podataka o poslovanju nego ikad dosad, a Matić, kojega svrstavaju među najutjecajnije i najbogatije ljude u zemlji, nastavio je šutjeti. Matić se možda nije želio naći u situaciji da opisuje maglom zavijene početke svog poduzetništva ranih devedesetih godina. Ili objašnjava kako to da mu je tvrtka uspjela tako brzo narasti. Ili, još gore, da mora razotkriti tajnu uspješnosti M Sana na natječajima državnih institucija i tvrtki za isporuku informatičke opreme.

Jer, upravo lukrativnim poslovima s državom, jednim od najvećih ulagača u IT sektor, Matić i njegova tvrtka imaju zahvaliti svoju današnju poziciju. 'Većina tvrtki u IT sektoru boji se M Sana i ne želi im se zamjeriti. Konkurenciju koju nisu uništili drže pod kontrolom. Bez obzira na to što strani partneri mislili o njihovu stilu poslovanja, moraju raditi s njima jer su preveliki da bi ih mogli zaobići. (M San ima oko 1900 partnera u Hrvatskoj, 350 u BiH, 250 u Srbiji, 150 u Crnoj Gori, te još 120 drugdje.) I oni su zaključili da im je najjednostavnije prodavati preko Matića koji ima podršku Vlade. Surađujući s njima, mogu kontrolirati barem dio uvoza', govore uplašeni konkurenti koji zahtijevaju anonimnost.

Upravo je etiketa sivog uvoznika, što se smatra javnom tajnom, jedna od onih koju M San zasad nije uspio skinuti. Štoviše, i sama se tvrtka znala zaletjeti i objaviti podatke o uvozu proizvoda i opreme nekog proizvođača, koji bi se potom našao prilično začuđen jer bi te brojke premašivale one kojima je sam raspolagao.

O tome kako je Stipo Matić zapravo počeo, ne zna se mnogo. Njegova, malo je reći štura, službena biografija svjedoči koliko se trudi to zadržati za sebe. Iako se M San grupa nerijetko percipira kao 'hercegovačka' tvrtka, sam Matić, rođen 1967., prema dostupnim je podacima zapravo iz okolice Dervente. Osim što je 'svojom strateškom usmjerenošću i izuzetnom posvećenošću zaslužan za dosadašnji uspjeh i razvoj Društva', on je 'ključni kreator strategije poslovanja M San grupe'. I to je sve.

Priče koje je bilo nemoguće provjeriti spominju njegove piratske poslove krajem osamdesetih, prije osnutka tvrtke. Neki idu dotle da tvrde kako je bio među većim softverskim piratima na području bivše SFRJ. Ranih devedesetih računala su bila preskupa, a tržište gladno. Matić je prema tim pričama od nelegalno uvezenih dijelova kod kuće sklapao i prodavao ne baš kvalitetne, ali povoljne kompjutore. Nije, dakako, bio jedini u tom poslu, ali je ispao najspretniji.

Godine 1995. osniva M San d.o.o. koji 1997. dobiva ime M San grupa. Prvu 'formalnu' distribuciju, a riječ je o tvrtki Asus, dobiva 1998., a iste godine osniva i King računala (danas p(King ICT) d.o.o.), koja su 'u samo nekoliko godina stvorila prepoznatljivu domaću marku King računala'. Godina 1999. velika je prekretnica za M San grupu. U Zagrebu su organizirane Druge svjetske vojne igre, a M San je postao isporučitelj opreme MORH-u. Tako su državi utrapili vrlo (i nepotrebno) skupa računala, od kojih su mnoga kasnije završila kao privatno vlasništvo zaposlenika MORH-a.

Koliko su bili vrijedni aranžmani s državom, vidi se i iz pokazatelja poslovanja tvrtke. Naime, 1999. M San je uprihodio oko 140 milijuna kuna, više nego dvostruko u odnosu na 1998. godinom. Takav rast nije zabilježen ni prije ni poslije. M San grupa postaje vodeći distributer IT opreme u zemlji i to mjesto zadržala je do danas.
Drugi je važan događaj bio dolazak dekretom umirovljenoga general bojnika oDamira Krstičevića. Od 2001. on je predsjednik NO-a M San grupe, te uz generalsku mirovinu prima i solidnu nadzorničku naknadu. Krstičević je, godinama ponavljaju upućeni, odigrao veliku ulogu u nastavku poslovnoga zbližavanja države i M Sana.

Nova sjekira u med Matiću je pala kad je prihvaćena strategija informatizacije države. Kuloari u IT sektoru kao jednoga od glavnih 'sponzora' nastavka poslovanja države s Matićem i plasiranja King računala u državnu upravu označavaju Mladena Mauhera, svojedobno čelnika Vladina Ureda za internetizaciju.

IT kuloari uvjereni su da se Matiću poslovi dodjeljuju po političkim i interesnim kriterijima vladajuće stranke. Tvrde da se od njegove tvrtke kupuju proizvodi milijune kuna skuplji od konkurentskih. Kažu i da se čini pritisak na odgovorne ljude u ministarstvima i državnim tvrtkama kako bi poslovali s Matićem. Sve to nitko ne želi javno potvrditi ili dokumentirati.

U međuvremenu, hrvatski mediji vrlo obzirno izbjegavaju propitivati ulogu tvrtke M San u skandalima koji potresaju hrvatska državna poduzeća, te bombardiraju hrvatsku javnost brojnim afirmativnim tekstovima, kako se slučajno u upravi M San-a i tvrtke King ICT ne bi tko naljutio.
administrator
Valutazione attuale: / 0
ScarsoOttimo 

Ova anketa predstavlja naučno istraživanje u dvije svrhe.

 

Početak«12345678910»Kraj

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta locale      Objavi Vijest

Ako si registrirani korisnik, možeš objaviti svoje vijesti na webu koristeći ovaj servis.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Kategorije Vijesti

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Prijava

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Tko Je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 5018 
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu