Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Mediji Vijesti Život Najviše Umire Od Skrivanja Svjesnosti I Bježanja Od Stvarnosti

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
kekec
Ocjena: / 7
LošeOdlično 

Nitko od nas ne zna što donosi budućnost, no u ovim teškim kontradiktornim vremenima, progledati kroz iluziju novca je svakako prvi korak prema pronalaženju logike i prevazilaženju teškoća. Potrošački materijalizam je kultura u kojoj velika zvijer jede malu zvijer. Velike zvijeri žive na filozofiji po kojoj imaju pravo vladati svijetom. Financijski moćnici tu viziju dovode u stvarnost na način da stvari pokreću tako što svakoga, uključujući i one koji podržavaju i proširuju njihovu moć, uvlače u beskrajni dužnički ciklus. Dužničko ropstvo je ono što iznad svega karakterizira moderno društvo. Narodi i pojedinci grcaju u dugovima kojih se nikad neće moći riješiti. Mehanizam funkcionira na principu čija je osnova da nitko ne može pobjeći od dugova koje je nemoguće isplatiti. Dug se jednostavno prenosi na sljedeće generacije, a financijski moćnici kroz taj proces postaju vlasnici svega na što im pogled zapne.

 

Monetarna politika u kulturi potrošačkog materijalizma drži da je novac roba koja mora biti pod čvrstom kontrolom finacijske oligarhije, koja je slobodna upotrebljavati ga na najefikasniji način sopstvenog bogaćenja dok svi ostali pate ratujući jedni protiv drugih u borbi za koricu kruha. Novac kojeg zahvaljujući licencama svjetskih vlada iz ničeg stvaraju kao dug, financijski moćnici zatim posuđuju tim istim vladama čije političare kupuju i prodaju kako im se prohtije. Posljedica ovakve ekonomije je opće nezadovoljstvo praćeno različitim vidovima fizičkih i psihičkih stresova, civilizacija uvijena u strah za opstanak u kojem ljudi bojeći se i vlastite sjenke grčevito čuvaju ono malo što im je preostalo. Je li zaista moguće da je to svijet u kojem želimo živjeti?

Svaka epoha boluje od neke svoje bolesti, no važno je oduprijeti se tim bolestima i ne ostariti u nemoć koju smrt strpljivo čeka. Slobodi nisu potrebne dozvole jer radost življenja nikome ne krademo, na nju imamo neotuđivo pravo. Toljage, palice, zakoni, policije i vojske, očigledno nikad nisu bili u stanju braniti to pravo. Sloboda se nažalost uvijek ispoljavala kao pravo ne biti slobodan. Što kažete na to da se prestanemo pretvarati da postojimo, da u ovoj misteriji udružimo snage i "od nas za nas" počnemo raditi na promjeni postojećeg stanja? Bez obzira na to što povijest vrvi sličnim primjerima, u mnogima gori želja da sve dignu u zrak, da porazbijaju parlamente, crkve i škole. A kako bi bilo taj gnjev transformirati u hrabrost ujediniti se oko jedne ideje i svjesni značenja promjene organizirati se u nešto što neće rezultirati samo zbunjenošću dugim govorima i odbacivanjem pobjedničkih zastava po ulicama već naredne godine? Kako bi bilo učiniti nešto na čemu će nam i unuci naših praunuka biti zahvalni?

Rad na monetarnoj reformi urodio je ponudom na profesionalnoj poslovnoj razini: Crom - Sustav Za Procjenu I Razmjenu Vrijednosti. Radi se ne samo o aktivnostima usmjerenim prema prevladavanju aktualne globalne gospodarske krize, već o fleksibilnoj soluciji kroz koju će konkretnim praktičnim aktivnostima mnoge stvari sjesti na svoje pravo mjesto. Nekonvencionalni ekonomski model u sklopu kojeg se procjena vrijednosti i razmjena vrijednosti između onih što te vrijednosti stvaraju i onih koji za tim vrijednostima imaju potrebu odvija direktno bez ičijeg posredništva, biznis je s etičkom pozadinom koji pruža izvrsnu priliku za ostvarenje kritičnih promjena bez prolijevanja krvi i pružanja otpora iza prosvjednih barikada. Iako riječ razmjena jako podsjeća na staromodnu trampu konja za patke, ovdje je riječ o suvremenoj kombinaciji nekoliko pristupa održivom trgovanju bez teritorijalnih granica, s posebnim naglaskom na zaštitu okoliša i razvoj lokalnih autonomija.

Kupovna moć radničkih plaća i mirovina se istopila, sigurnost radnih mjesta i zdravstvena zaštita su zdrobljeni, a ni edukacija nije pošteđena razaranja. To što smo se već navikli biti usamljeni nije utjeha, i ne može nam poslužiti kao isprika za odustajanje od kolektivnog napora da i jednostavnim stvarima i životu općenito damo neki zdrav smisao i povratimo izgubljeni svijet. Život ne ubijaju samo meci, bombe, nafta, plastika i otrovni aditivi, život prijatelji moji najviše umire od skrivanja svjesnosti i bježanja od stvarnosti. Nakon što smo kao zombiji zaslijepljeni lažnim strahovima bankrotirali zbog dugova tajanstvenog porijekla, probudimo se i kao ljudi, firme, organizacije, zajednice i nacije krenimo putem prirodne ravnoteže u kojoj našim sudbinama neće više upravljati novčane sile, ratne medalje i prepredeni mediji.

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta locale      Objavi Vijest

Ako si registrirani korisnik, možeš objaviti svoje vijesti na webu koristeći ovaj servis.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Kategorije Vijesti

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Prijava

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Tko Je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 4682 
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu