Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Mediji Vijesti

Crom Alternative News

A short description about your blog
administrator
Valutazione attuale: / 0
ScarsoOttimo 

Ima nešto od čovjeka do čovjeka što nas sve veže, a neda se dirati, omogućuje samodrživost elite i u isto vrijeme spriječava istinski napredak čovječanstva.

To nešto je toliko jednostavno da od jednostavnosti može zaboljeti glava, stvarati i dodjeljivati si novac, bogatiti se i kupovati tišinu bilo kojeg glasa koji pokuša prijaviti najveću prevaru otkrivenu nakon 2 Svjetskog rata. Ključ ogromne moći koja nam je okovala svaki pokret proizlazi iz stvaranja platežnog sredstva. Najveća od najvećih igara se sastoji u privatnom upravljanju sustavom za izdavanje sredstava za plaćanje.

marc
Valutazione attuale: / 0
ScarsoOttimo 

Prominent economist Yukio Noguchi is one of the few who correctly predicted the collapse of Japan's bubble economy in 1987, warning the preceding euphoria was based on a major distortion in land prices. Now the doomsday prophet is making another terrifying prediction: Japan is likely to be devastated by a snowballing public debt that will bankrupt its government and trigger catastrophic hyperinflation.

 

roman
Valutazione attuale: / 0
ScarsoOttimo 

Prije neki dan, nepoznati je vatreni navijač Košarkaškog Kluba Zadar ispred dvorane na Višnjiku navijačkim šalom prekrio oči kipu Krešimira Ćosića, legende hrvatske košarke kako ne bi gledao veliku sramotu koja se aktualno dešava u zadaskom klubu.

Zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić je u srijedu obznanio da je KK Zadar pred bankrotom, situacija je alarmantna, klub duguje otprilike 40 miljuna kuna od čega je oko 14 milijuna dug za ovu sezonu. Imovina kluba je pod hipotekom, a ostatak navedenog iznosa su Zadrani dužni još iz prošle dvije sezone.

 

roman
Valutazione attuale: / 0
ScarsoOttimo 

Njemački izvoz oružja se više nego udvostručio u posljednjih pet godina, navodi se u novom izvješću, čime je zemlja dospjela na 3 mjesto rang liste najvećih izvoznika oružja u svijetu, odmah iza Sjedinjenih Američkih Država i Rusije. Oporba u Berlinu zahtjeva veći nadzor. Kada je riječ o izvozu oružja, malo njih će iznenaditi da je SAD na vrhu popisa. Kupnja američkog oružja čini 30 posto globalne potrošnje na oružje. Ni drugo mjesto rang liste ne šokira previše, 23% svjetskog oružja potiče iz Rusije.

Treće mjesto na listi najvećih svjetskih izvoznika oružja ipak i nije nešto što bi većina mogla očekivati. Prema godišnjem izvještaju za 2009 godinu koje je  sastavio Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI), izvoz oružja Njemačke je porastao više nego dvostruko u zadnjih 5 godina, do 11 posto ukupne globalne potrošnje. Njemačke podmornice i tenkovi, u izvještaju se jasno ističe, privukli su veliki broj vjernih kupaca.

 

marc
Valutazione attuale: / 0
ScarsoOttimo 

Goldman Sachs Derivative Liability = 33,823% Of Assets!

I have spoken at length here about the insidiousness of derivatives and Credit Default Swaps. So this new statistical reference frankly awed me. It is from a Levy paper on the recent shift over the last 50 years to a shadow banking system, that has largely replaced bank balance sheet lending with Money Managers. As I read this paper, while I am also reading ‘This Time is Different – eight centuries of financial folly’, there is little to feel good about in the apparent economic rebound that the government keeps telling us about.


The data on derivatives is impressive. JPMorgan Chase, for example, held derivatives worth 6,072 percent of its assets at the peak of the bubble in 2007. The other two giants, Citigroup and Bank of America, although still far behind Chase, had 2,022 percent and 2,486 percent respectively. Goldman Sachs, the other giant, had an astonishing amount of derivatives on its balance sheets: 25,284 percent of assets in 2008 and 33,823 percent as of June 2009. Citigroup and BOA now have more of this risk on their books than before the crisis (FDIC SDI database).


administrator
Valutazione attuale: / 0
ScarsoOttimo 

Easy Rider, 1969 godina. Dennis Hopper, Peter Fonda i Jack Nicholson. Kontra-tendencije i želja za bjekstvom i slobodom od bolesnog građanskog društva. Priroda, noć, parkirani motori, vatra i dijalog između bajkera: "Ovo je nekada bila vraški dobra zemlja. Ne razumijem što se to događa. Čovječe, svi su se usrali, to se dogodilo... ne možemo ući ni u drugorazredni hotel... mislim, drugorazredni motel, kužiš, ljudi bi nam prerezali vratove koliko su uplašeni. Ne boje se oni tebe, već onoga što predstavljaš. Čovječe, mi za njih predstavljamo samo neke tipove kojima je potrebno šišanje. O ne, ne, ne, ono što im ti predstavljaš je sloboda. Pa što je loše sa slobodom, u njoj i je bit svega? O da, u pravu si, sloboda je poanta svega, točno o tome se radi, ali pričati o slobodi i biti slobodan su dvije različite stvari, jako je teško biti slobodan kada te kupuju i prodaju na tržištu, i nemoj im nikada reći da nisu slobodni jer će se potruditi i ubiti te da bi ti dokazali da jesu; o, da, oni će ti pričati i pričati o individualnoj slobodi, ali kada vide slobodnu individuu, to će  ih uplašiti. Pa, ne vidim da bježe. Ne, to ih čini opasnima".  


Danas smo tehnički sposobni realizirati najveći san čovječanstva, ispuniti potrebe svih stanovnika ovog planeta, a zadatak prepustiti mašinama i strojevima koje smo upravo zbog toga i stvorili, da rade i proizvode umjesto nas ljudi. Iako novca ima svuda oko nas u doista nevjerovatnim količinama, za ovaj povijesni korak ljudske civilizacije, međutim nedostaje nam baš novca. Istražujemo svemir, spremamo se poslati ljudske posade na druge planete, kako je moguće da na vrhuncu evolucije naše vrste nismo u mogućnosti ni izbliza u potpunosti shvatiti razloge zbog kojih postojimo i mi sami i monetarni sustav? Napravili smo gotovo savršena oružja za masovna i pojedinačna uništenja nalik na ona iz znanstveno-fantastičnih filmova, a nismo u stanju razumijeti i spoznati one najjednostavnije funkcije novca i novčanog sustava. Ne postoji nedostatak novca, njega ima više nego dovoljno za sve, ali nije svima osiguran jednak pristup njegovoj distribuciji, samim time ni prirodnim resursima Majke Zemlje. Podaci upućuju da se samo oko 3% ukupnih globalnih transakcija odnosi na razmjenu stvarnih dobara i usluga, ostalih 97% monetarnih transfera se obavlja u čiste špekulacijske svrhe.

Car je ostao gol bez gaća, ali bankroti banaka kao da se nikada nisu ni desili, a važnost šoka za javne financije pogotovo u industrijaliziranim ekonomijama podcjenjujemo i pogrešno interpretiramo. Međutim, šteta koja će nastati dosegnutim neodrživim nivoima državnih dugova je doslovce nemjerljiva.
Dužnik, bez obzira radi li se o osobi, poduzeću ili državi je u mogućnosti nositi se obvezama sve dok su oni unutar okvira nečeg čime se može upravljati. Kad dugovi premaše te određene okvire, za dužnike ne postoji više niti jedna jedina moguća opcija. Nitko više ne može ništa učiniti nakon prekoračenja tih okvira, to vrijedi i za pojedince, i za tvrtke i za nacionalne vlade. Mi smo premašili taj prag i ne postoji više ništa što bi bilo tko mogao uraditi u tom pravcu kako bi izbjegli neizbježne posljedice.

Nakon što su se ionako već pretjerano zadužene svjetske vlade dodatno zadužile i Bogu i Vragu u pokušaju rješavanja globalne financijske krize spašavanjem potonulog privatnog bankarskog sektora, iste će biti prisiljene povisiti već ionako previsoke poreze i smanjiti troškove za već ionako jadnu kvalitetu javnih  usluga. Bit će zanimljivo vidjeti koje države će u kratkom vremenskom periodu priznati stečaj, a u kojim zemljama će tome prethoditi tsunami hiper inflacije i javni nemiri. Ni ratovi se već desetljećima službeno ne objavljuju, pa opet planeta puna sukoba, nije uopće od velike važnosti hoće li bankroti biti službeno objavljeni ili ne, da smo moralno već odavno bakrotirali, to je sada svima više nego kristalno jasno.

Sav novac na planeti koji cirkulira u opticaju je dug jer ga i središnje banke i sve one ostale izdaju isključivo posuđujući ga. Iluzija stvarnosti koju živimo je bazirana na prikrivanju trika kojim se umjesto vrijednosti izdaje dug, i upravo zbog tog duga koji u sebi sadrži kamate, sustav može funkcionirati samo dok se neprestano širi pretvarajući sve u novac. U čemu je kvaka, zašto se novčani sustav mora uvijek konstantno širiti, zašto društveni bruto proizvod (BDP) mora uvijek konstantno rasti? U opticaju je uvijek samo glavnica, a ne i kamata, dug od 100 s kamatama od 10 je nemoguće isplatiti jer u  sustavu postoji samo 100, zbog toga smo uvijek prisliljeni podizati nove dugove kako bi platili stare kamate, i tako iz dana u dan, iz godine u godinu sve dok u potpunosti ne ostanemo bez realne imovine, džepova punih dugova koje nitko više ne želi prihvatiti kao garanciju za neophodna, sad već astronomska nova zaduženja. Ooopppssss, time smo objasnili i što je inflacija i zašto je ona neizostavni dio novčanog sustava kojim se koristimo. U svakom slučaju, negdje postoji granica rasta BDP-a iznad koje se više ne može, a granica rasta zaduženja joj je veoma blizu. Kad nacionalno tržište dužničkih obveznica kolabira, kolabira i nacionalna valuta.roman
Valutazione attuale: / 0
ScarsoOttimo 

Financial markets are gripped by the role derivatives have played in Greece's debt crisis, but Italy also has a derivatives time bomb, and hundreds of cities are in the €24-billion blast zone.

 

marc
Valutazione attuale: / 0
ScarsoOttimo 

Christmas Eve 2009 was a time to wrap gifts for loved-ones. That's how the Obama Administration felt about the financial industry when it lifted all caps in emergency bailout money to Fannie Mae and Freddie Mac. That means the taxpayer was on the hook for all losses at these two mortgage giants no matter how large the losses.


The move caused a slight stir, but never got the attention of the American public because the announcement was timed to coincide with the peak season of distraction. And so it was forgotten, but not by Fannie and Freddie.

U.S. Taxpayers on Hook for $5 Trillion of Fannie, Freddie Debt ... No Matter What Barney Frank Says


administrator
Valutazione attuale: / 0
ScarsoOttimo 

Ovako se izrazio Carrol Quigley ranih 1960-ih: "Moćnici financijskog kapitalizma imaju jedan dugoročan cilj, ništa manje nego stvoriti svjetski sustav financijske kontrole u privatnim rukama koji bi bio stanju dominirati političkim sustavom svake države i globalnom ekonomijom u cjelini. Ovim sustavom kao u feudalnom dobu upravljaju svjetske središnje banke zajedničkim djelovanjem kroz tajne sporazume, česte privatne sastanke i konferencije. Na vrhu piramide ovog sustava stoji Banka Za Međunarodna Poravnanja (Bank for International Settlements) sa sjedištem u Baselu u Švicarskoj, privatna banka u vlasništvu i pod  kontrolom svjetskih središnjih banaka koje su same po sebi privatne korporacije. Razvoj i širenje financijskog kapitalizma su omogućili centralizaciju kontrole nad svjetskom ekonomijom i korištenje ove moći za izravnu korist bankarima na štetu svih ostalih ekonomskih grupa".

 

marc
Valutazione attuale: / 0
ScarsoOttimo 
roman
Valutazione attuale: / 0
ScarsoOttimo 

Oni koji traže dobre vijesti ih mogu naći na Islandu. Međutim, dobre vijesti za Island su ujedno i loše vijesti za Veliku Britaniju i Nizozemsku. Nekih 93,1 posto islandskih građana je na referendumu glasovalo protiv sporazuma s bankama, masivno "Ne" je zasigurno jasan signal javnog gnjeva.

 

marc
Valutazione attuale: / 0
ScarsoOttimo 

The banks that control the world’s supply of money are no better than counterfeiters – and their system of juggling debt has left the global economy teetering on the brink of ruin.

Daily Telegraph, 20 Feb 2010 By Darius Guppy


.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta locale      Objavi Vijest

Ako si registrirani korisnik, možeš objaviti svoje vijesti na webu koristeći ovaj servis.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Kategorije Vijesti

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Prijava

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Tko Je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 3855 
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu