Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Mediji Vijesti Bejzbol - Masonerija, Slobodni Zidari I Sport

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
webmaster
Ocjena: / 1
LošeOdlično 

Prikladno nazvan "Američka Zabava", baseball je manje sport, a više ritual.
Tempo je spor, igrači su većinu vremena nepokretni, a stoje geometrijski raspoređeni.
Filozof Morris Raphaela Cohen je opisano bejzbol kao nacionalnu religiju.

Skoro sve drevne civilizacije su imale nekakvu vrstu ritualnih sportskih događaja u kojima su se mješali atletska snaga i vjerska uvjerenja. Civilizacija Maja se igrala loptom, njihova igra sliči našoj današnjoj košarci. Cilj je bio ubaciti loptu kroz jedan od prstenova smještenih na određenoj visini iznad igrača, bez korištenja ruku. Ova igra je bila svečano iskustvo, ispunjena važnostima rituala. Prisustvovali su joj vjerski vođe, šefovi klanova i drugi državni lideri. Pjevale su se svete pjesme, a igre su obično završavale s obredima ljudskih žrtvovanja. Lopta, oblik igrališta i prstenovi su imali važno značenje u uvjerenjima Maja. Igranje loptom je održavalo kozmički poredak svemira i obrednu regeneraciju života. Bila je to igra slučajnosti, vještine i lukavstvo koja je odražavala život. Ekipni napor je angažirao pojedince u zajedničkom ponašanju i kulturi, uvodeći, pojačavajući i ponovnom osmišljavanju igre života i ljudi smještene u kozmičkom poredku.

 

igra loptom

 

Jesmo li mi drugačiji od Maja, Grka, Rimljana i gotovo svih ostalih drugih civilizacija? Pa, "Slobodni Zidari", najuglednije društvo u Americi, silno su nadahnuti drevnim kulturama poput Egipćana, Babilonaca i Feničana. Oni proučavaju njihove rituale, njihovu mitologiju i njihovo, danas već zaboravljeno poznavanje matematike, geometrije i astrologije. Je li moguće da su Masoni izmislili vlastite ritualne igre koje slave njihove svete simbole?

 

tajne igre i slobodni zidari

freemasonry and sports

 

 

Masonstvo U Sjedinjenim Američkim Državama seže u povijest sve do postanka Amerike, na neki način, povijest Amerike i masonstvo su paralelni. George Washington je bio Veliki Vođa Lože, a čak su i poduzete akcije kako bi se stvorio čin Veliki Vođa cijelih Sjedinjenih Država, za njega. Prema Velikoj Loži u Teksasu, "dana 18. rujna 1783, Predsjednik George Washington odjeven u svoj masonski ogrtač, nivelirao je kamen temeljac Kapitola Sjedinjenih Država uz tradicionalnu masonsku ceremoniju." Ako ste gledali dokumentarac "Zagonetke u Kamenu", mogli ste saznali da se masonski i oklutni simboli pojavljuju diljem cijelog Washingtona. Bijela Kuća je smještena na vrhu velikog kompasa kojeg čine Vermont Avenija i Connecticut Avenija, koje vode prema sjeveru. Naravno, amblem masonstva je kompas (šestar) koji se preklapa preko kutomjera. Masonska geometrija i numerologija (sveti brojevi) se pojavljuje na ulicama, livadama i terenima.

 

 Osmišljavanje igre bejzbol se obično pripisuje Abner Doubleday, u 1870 godini.

Doubleday bio oficir Vojske SAD i general Unije u američkom građanskom ratu. Nakon što je umirovljen, postao je ugledni član društvo za promicanje duhovnih principa, organizacija koja je prouačavala alternativna područja ezoteričnog i okultnog. Nema nikakve sumnje da je imao opsežno znanje o tajanstvenim simbolima, svetoj geometriji i numerologiji.

 

izumitelj bejzbola

 

Dok se gotovo svi sportovi igraju na pravokutnom polju ili klizalištu, bejzbol se igra na posebno oblikovanom terenu koji sadrži oblike za koje se smatra da su"sveta geometrija" u masonskom učenju. Teren ima začuđujuću sličnost sa masonskim kompasom i kutomjerom.
Naravno da je bejzbol teren masonski simbol.
Numerološki aspekt bejzbola je nešto na što treba naročito obratiti pažnju jer je direktno povezan sa svetim brojevima.
.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta locale      Objavi Vijest

Ako si registrirani korisnik, možeš objaviti svoje vijesti na webu koristeći ovaj servis.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Kategorije Vijesti

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Prijava

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Tko Je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 3782 
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu