Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Forum
Dobrodošli, Guest
Korisničko ime Lozinka: Remember me
 • Stranica:
 • 1

TEMA: Pravo na život & pravo na smrt

Pravo na život & pravo na smrt prije 10 godine, 4 mjeseci #1516

 • teknik
 • OFFLINE
 • Platinum Boarder
 • Postova: 535
 • Karma: 0
 • 
Budući sam pristalica prava čovjeka na dostojanstven život, to povlači za sobom i pravo na smrt ukoliko je to volja oboljele osobe.

Jutarnji.hr 18.03.2008.

Francuskinja Chantal Sebire, oboljela od neizlječivog oblika raka na licu, izgubila je sudsku bitku za liječničku pomoć pri samoubojstvu.

Pedesetdvogodišnja bivša učiteljica i majka troje djece nadala se da će njezin slučaj postati presedan u Francuskoj i omogućiti oboljelima od neizlječivih bolesti da dostojanstveno okončaju svoj život.

Prije nego je pala u komu isticala je kako više ne želi podnositi strašne bolove. - Čovjek ne bi ni životinji dozvolio da prolazi kroz ono što sam ja pretrpjela – rekla je Sebire.

No sud u Dijonu u Burgundiji presudio je protiv davanja dozvole liječniku koji bi nadgledao samoubojstvo barbituratima. Sudac je rekao kako njezina bolest svakako izaziva sućut, međutim, upozorio je da mu francusko pravosuđe ne dozvoljava da udovolji njezinom zahtjevu.

Chantal Sebire prije osam godina je dijagnosticiran rijedak oblik tumora esthesioneuroblastoma. Ona je u razgovoru za televiziju prošli mjesec izjavila kako joj slabe osjeti mirisa, okusa i vid. Opisala je kako djeca na ulici bježe od nje kada je vide. Ne može koristiti morfij zbog teških nuspojava.

Njezin je odvjetnik rekao da se neće žaliti na odluku, no istaknuo je kako se radi o 'totalnom licemjerju' i pozvao predsjednika Nicolasa Sarkozyja da promijeni zakon o eutanaziji.

Slučaj Sebire ponovno je pokrenuo raspravu o pravu na smrt u Francuskoj. Više od 2000 liječnika i medicinskih sestara prošle je godine potpisalo peticiju za promjenu zakona u kojoj su priznali kako su pomogli pacijentima da umru.

Eutanazija je legalna u Nizozemskoj i Belgiji.

www.jutarnji.hr/kultura_i_zivot/panorama...2008,3,18,,112799.jl


večernji.hr objavljuje 21.03.2008:

Nakon duge i teške borbe za eutanaziju umrla Chantal Sebire

Ljudi su nekada zaista humaniji prema životinjama nego jedni prema drugima.

Re:Pravo na život & pravo na smrt prije 10 godine, 4 mjeseci #1517

 • teknik
 • OFFLINE
 • Platinum Boarder
 • Postova: 535
 • Karma: 0
Nastavak priče:

Francuskinja Chantal Sebire koja je tražila od predsjednika Sarkozyja da joj dopusti eutanaziju, počinila je samoubojstvo tabletama za spavanje kako bi okončala muke uzrokovane teškom bolešću


Slučaj teško bolesne Francuskinje potaknuo je javnu debatu o eutanaziji koja je ilegalna u toj zemlji. Prema posljednjim istraživanjima javnog mnijenja 9 od 10 Francuza smatra kako bi liječnici trebali pomoći pacijentima koji boluju od bolnih i neizlječivih bolesti, ako pacijent to zatraži.


javno.com, 27.03.2008

Re: Pravo na život & pravo na smrt prije 3 godine, 2 mjeseci #3325

Famozni stobrečanin Dražen Kasalo (u javnosti poznatiji kao osnivač udruge Čovjek i njezinog Arbitražnog suda pravde, autor knjige 'Kontrola uma u pravom sistemu, organizator događaja 'Prva konvencija živog čovjeka' te inicijator predstojećeg osnivanja organizacije 'Društvo živog čovjeka) nedavno je po četvrti put zaredom zario nož u leđa istinskom oslobođenju čovjeka od robovanja Matrixu. Krivotvoreći više puta ne samo sopstveni identitet već i cjelokupno činjenično stanje, grubo kršeći vlastita obećanja te Univerzalni Prirodni Zakon i Statut udruge Čovjek te Pravilnik njezinog Arbitražnog suda, Predsjednik potonjeg posegnuo je čak i za najgnusnijim prljavštinama ne bi li što učinkovitije sabotirao konkretno realno distanciranje od religioznog fanatizma zvanog 'državizam'.
Beskonačne falinke u koje se sam sav umrsio postavljajući zamku 'suvereni građanin' svakom nedovoljno upućenom pojedincu voljnom postati 'suvereni čovjek', Kasalu se silovito obilo o glavu i potvrdilo staru poslovicu "ko drugome jamu kopa sam u nju upada". Obmanjujući plemeniti paravan ispod kojeg navedeni infiltrator u potaji podlo podriva nepatvorenu oslobodilačku vibru - raskrinkan je u cijelosti te objelodanjen u Izvještaju o golemoj laži kojom je, dovevši se u monstruozno kontradiktornu poziciju, 17.04.2018 donio kompletno nakaradno Rješenje o odbacivanju Tužbe Aljoše iz obitelji Đurić protiv Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Više o suludoj liniji ponašanja i principu djelovanja kojeg su Kasalo Dražen te udruga Čovjek i Arbitražni sud pravde zauzeli prema svakom i bilo kom ljudskom stvorenju, organizaciji, fizičkoj ili pravnoj osobi, svejedno nastupali ovi u svojstvu bilo tužitelja, bilo tuženika, bilo ugovornih protustrana, bilo partnera u poslovnim aranžmanima ili drugim projektima i odnosima ikoje vrste - može se pročitati na sljedećem linku:

 • Stranica:
 • 1
Vrijeme kreiranja stranice: 0.19 sekundi