Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News News Vodič Kroz Zaradu U Internet Svemiru

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
roman

"Novčanik pun novca, džep pun love, sve za novac i sve zbog novca, jer pare su ono što trebam, novac je ono što želim..."

Slavonski poduzetnik Marijan Ožanić, inače direktor Tehnološkog parka u Zagrebu, da se vratimo par godina unazad, u 2008 kad većina još ni u najmračnijim od crnih prognoza nije pretpostavljala koje će razmjere u svijetu poprimiti financijska kriza rođena u SAD-u problemima s hipotekarnim subprime kreditima; u jednom je intervjuu rekao kako sve tvrtke, uključujući i one koje se bave web poslovanjem, najviše osjećaju recesiju kroz smanjenje prihoda zbog toga što kupci smanjuju broj novih narudžbi jer nemaju novca, u okruženju nelikvidnosti u kojem nitko više nikome ništa ne plaća.

 

Ovako je tada pisalo na portalu Žena.Hr: "Poslovni savjeti - Mnogima je krizna situacija prva takva u njihovom poslovanju i nespremno čekaju i osluškuju druge ne bi li saznali kako se bolje pripremiti. Zbog toga je potrebno poslušati savjete iskusnih gospodarstvenika, te primijeniti iste u vlastitom poslovanju. Mnoge konkretne savjete kako tvrtku u kojoj radite pravilno, te kroz primjenu web poslovanja oduprijeti ovoj krizi možete naučiti od predavača na nadolazećoj 5. konferenciji o web poslovanju 17.06.2009. (srijeda) u modernom zagrebačkom kongresnom centru Hypo EXPO XXI".

Goran Blagus, direktor tvrtke Croadria, tom je prilikom pozvao svakoga da što prije proširi svoje poslovanje na web jer će web tvrtke nakon krize ojačati i biti pravi pokretač ekonomije budućnosti.

Vjerovatno se više ili manje često susretnete s pojmom industrijska revolucija, no to je nešto što pripada prošlosti, nas koje smo prošli kroz informacijsku revoluciju krasi naziv društvo znanja, takozvano telematičko ili informacijsko društvo, zajednica u kojoj je kreacija, distribucija, manipulacija i korišćenje informacija zauzela najviše mjesto na pobjedničkom postolju društvenih osnova, kako u politici, tako u financijama, proizvodnji, kulturi i svemu ostalom. Kao takva, najjače oružje na svijetu, informacija, komunikacija, riječ, u istom trenutku predstavlja i veliko dobro, i veliko zlo, na nama je izabrati opciju kojom ih što bolje upotrijebiti i iskoristiti, i u osobnu, i u zajedničku korist.

 

Informatika, računarstvo, fajlovi, internet, programiranje, web dizajn... i strategija: kako utrošeno vrijeme i uloženi trud pretvoriti u novac, financirati web sajt, unovčiti portal, monetizirati blog ili forum?

Povratak iz 2008 u sadašnjost, vodi nas pravo na vijest u ekskluzivi objavljenoj na Crom Alternativnim Vijestima 10 kolovoza ove 2010 godine pod naslovom "Otkriven Novi Oblik Života Na Balkanu". Č.OV.AC., kako je zaveden u stručnoj znanstvenoj dokumentaciji, živi je stvor koji je zbog niskog nivoa inteligencije još uvijek, usprkos svemu što se desilo i svemu što je isplivalo na površinu, uvjeren da se dugovi, a sveukupan novac u optjecaju je dug, sada kad su narasli do astronomskih veličina, i dalje do beskonačnosti mogu vraćati novim zaduženjima zatvarajući oči pred katastrofalnim urušavanjem osobnih i zajedničkih sloboda i općih životnih uvjeta.

 

Ako u tu svrhu može poslužiti ljudska glupost, dobro se nasmijati, opustiti i raspoložiti, sigurno je odličan uvod u prvi korak na putu prema uspjehu.

Utrošeno radno vrijeme u konstantno, aktivno stvaralaštvo u svijetu kompjutera, ako nije unovčeno, u najvećem broju slučajeva će dovesti do relativno brzog odustajanja od bavljenja tim, u ovom slučaju ga nazovimo hobija.

Mnogi od onih koje trese kompjuterska groznica, pokušavajući svojim talentom obogatiti sadržaj internet svemira, ili barem najbliže dostupne web galaksije, iskusili su razočaranja najrazličitijih vrsta u svijetu besplatnih usluga.
Ovaj članak nije namijenjen samo njima, štoviše, tema dnevnog reda se više odnosi na one koji posjeduju vlastite domene, servere...

U principu, kako se financirati, kako zaraditi dovoljno za život ili ostvariti još veći profit u realnoj dimenziji aktivnim prisustvom u onoj virtualnoj, web dimenziji, članak je prvenstveno namijenjen maherima kad su u pitanju računala, koji se kroz aktualnu svjetsku ekonomsku krizu svoj web sajt, internet portal, web trgovinu, blog ili forum trude održati na životu, te pri tome strpati nešto i u džep.

Dakle postavljanje raznih bannera, odnosno naplata nečijeg reklamiranja na vašim web stranicama ne donosi očekivane rezultate?
Google svoj AdSense predstavlja kao dobar izvor zarade, no koliko u svemu tome ima istine u vašem slučaju?
Affiliate marketing i iznosi od stotina tisuća, miliona dolara, a vama na kraju mjeseca nedostaje i za kruh, pa to probavate nadoknaditi iza ponoći kao freelancer u bespoštednoj tržišnoj bitci s onima koji svoje usluge nude za bakšiš...

Središnja banka, privatna institucija prikrivena iza imena nacija i naroda, izdaje valutu u opticaj samo na jedan način, posuđujući je. Iako su mu u stvarnom svijetu dužnici, građani žive u iluziji da su novcu kojeg imaju u džepu, vlasnici. Nesvjesno stanovništvo se takozvanim novcem može samo koristiti, ali ga ne može posjedovati.
Između prvih pet od 400.000 rezultata Google pretrage, svoje mjesto je našao atraktivan naslov: "Internet zarada - kako zaraditi 'SVOJ' novac". Baš fascinantno, nije li? Kaže, na netu su svi jednaki i svi imaju iste šanse, dovoljno je samo malo truda i postići ćete da i novac i internet rade za vas kao dobitna kombinacija od koje vam niti jedan fond ili banka ne mogu osigurati veću zaradu. Pa što čekate? Ili kad naletite na ovakve web stranice ne čekate ni stotinku sekunde, bježite što je prije i dalje moguće širokim web prostranstvima?

Blogeri gladni novca predlažu otvaranje računa PayPal, i onda klikanje do besvijesti po oglasima i reklamama sponzora na stranicama koje za to navodno isplaćuju novac, priča se da je zarada još veća ako na to navučete i druge, pa se kroz referal linkove svaki njihov klik pretvara u vaš stroj za stvaranje novca. Nisam probao, niti to namjeravam učiniti, iskreno priznajem.

Ima i onih koji su sreću probali okušati otvaranjem web kladionica, stranicama igri na sreću, izgradnjom poker banke i sličnim primjerima.
Turniri, bonusi, promocije, online klađenje, stolovi za poker... ima tu zaista svega i svačega, ekrani računala vrve strategijama i savjetima kako do lake love bez obzira igrali ulogu stola ili Doc Hollidaya. Koji postotak klikova mišem na ovaj način vodi u frustracije i jednih i drugih?

Da probam pogoditi: sanjajući se kao Google, Microsoft,ili barem eBay, koliko god se trudili u javi, parili s raznoraznim novim potencijalnim klijentima po društvenim mrežama poput Facebook-a, dizanjem kredita u banci ulagali financijska sredstva u marketing, iz nekih viših, ili neobjašnjivih razloga ne ide, neće pa neće. A lijepo je pisalo, savjeti, promocija, izrada, sve o malim super-uspješnim sajtovima koji prodaju kao ludi... Vaš web prostor je optimiziran do daske, kvalitete ne fali, dizajn je užitak za oči, tematika i članci koji je predstavljaju su oblikovani do maksimuma, ali vi ste u svijetu web poduzetništva web luzer. Izvor lake zarade na internetu se u kratko vrijeme pretvorio u mukotrpno vraćanje nepovratno uloženih sredstava, banci.

Kud god puklo da puklo, ako je kriza nije lav, ne boji se tko je zdrav - za uspjeh u web poslovanju, poručuju stručnjaci, važno je shvatiti da je usporenje ekonomskih aktivnosti uobičajen i normalan proces koji se dešava u određenim vremenskim periodima, zato prihvatimo se posla i počnimo zarađivati novac!

Gdje god da klikneš, sve stručnjak do stručnjaka, novac i kriza, kriza i novac, svi za novac, kriza za sve, a nigdje ni riječi o tome što je novac, kako nastaje novac, u čijem vlasništvu je novac u trenutku stvaranja i zašto je kriza normalna pojava, nekad u rjeđim, a sada u sve češćim intervalima. Svi o slobodnom tržištu i konkurenciji u kojoj sada jedni druge doslovce proždiru za opstanak, a niko o tome zašto je kriza globalna, zašto je svima loše umjesto da je jednima bolje, a drugima gore.

 

Informatika, računarstvo, fajlovi, internet, programiranje, web dizajn... i strategija: kako utrošeno vrijeme i uloženi trud pretvoriti u novac, financirati portal, unovčiti web sajt, monetizirati forum ili blog.

Ovo je sigurno mogućnost o kojoj vrijedi dobro promisliti, osobna korist na društvenu štetu.
Jesi li ikad probao dovoljno duboko i ozbiljno razmisliti, da li su tvoje želje, planovi i namjere prije svega uopće ostvarivi?
Možda je ipak najbolji izbor što prije odustati od svega?
Informatika i računarstvo su ti u malom prstu, programiraš bolje nego što je Mozart svirao klavir, barataš fajlovima vještije nego Bruce Lee nunčakama, nadimak ti je web majstor?

Video prezentacija: Podnošenje molbe za zaposlenje u banci na najbolje plaćeno radno mjesto u oblasti informacijske tehnologije:

Tino: Dobro jutro, ja bih se prijavio za krelikalnu poziciju u kompaniji Banksters & Company.

Bankar: Veoma dobro, iz vašeg životopisa je vidljivo da ste iskusni u organizaciji datoteka.

T: Da, imam iskustva s upravljanjem fajlovima, radio sam kao knjigovođa za lokalni mafijaški sindikat.

B: To je odlično, ovdje se bavimo sličnim aktivnostima.

T: Lukavo, na taj način neće biti neprilika ako vas uhvate dok nezakonito poslujete.

B: Upravo tako. U najgorem slučaju nas mogu kazniti s nekoliko milijuna dolara, ali s obzirom da smo od Federalnih Rezervi dobili milijarde dolara tokom financijskog spašavanja propalih institucija i tvrtki, osigurali smo svima božićne bonuse.

T: Super, što bih onda trebao raditi na svom poslu?

B: Gledajte, ovo ovdje su datoteke koje dokazuju da smo bez ikakve stvarne, opipljive materijalne imovine. Naše poslovanje se sastoji isključivo od trgovanja bezvrijednim komadima papira, vi morate te datoteke sakriti miješajući ih s datotekama od nikakve važnosti, i nakon toga nastaviti stvarati još puno beznačajnih novih fajlova što više možete.

T: To u biti znači da ja moram osigurati da nitko i ništa ne može otkriti i pratiti naše ilegalno poslovanje.

B: Baš tako, za to vrijeme, mi ćemo i dalje zahtijevati novac od Federalnih Rezervi kako bi svi dobili bonuse.

T: A što će se dogoditi ako dođu i obave kontrolnu reviziju?

B: Pravo pitanje, to nije problem, na svu sreću, ljudi koji obavljaju kontrolne revizije su sastavni dio operacije vršenja nezakonitih aktivnosti. Imate li još neko pitanje?

T: Imam, šta će se dogoditi onda kad ljudi postanu svjesni toga da mi ne posjedujemo nikakvu stvarnu, opipljivu materijalnu imovinu od neke vrijednosti?

B: Tada ćemo s novcem kojeg smo dobili od Federalnih Rezervi pokupovati što više zlata možemo. To zlato ćemo upotrebljavati kad dolar u samog sebe implodira.

T: Ali neće li to zemlju uvesti u financijsku krizu sličnu Velikoj depresiji iz 1929 godine?

B: Hoće, ali ćemo ovaj put zaraditi puno više novaca.

T: Meni ovo izgleda sjajno. Da li sam dobio posao?

B: Jeste, primljeni ste na posao, pođite za mnom da vam pokažem ured.

 

 You need to a flashplayer enabled browser to view this video

 

Na popularnom hrvatskom web sajtu Pollitika.com, 11 kolovoza 2010 je izašao provokativni članak: Zadužen čovjek nije slobodan, zadužena država nije slobodna... Mi živimo u zatvoru bez rešetki...

Ako to iz naslova nije shvatljivo, onda ću se potruditi objasniti: da, da, da, u naslov su kao i svi ostali, uključeni i oni koji se bave web poduzetništvom.

Postoji li nešto što može usmjeriti melodiju našeg kolektivnog pjevanja prema oslobođenju od feudalnog ropstva?
Gdje sudjelovati u globalnoj namjeri za osvajanje zdravih znanstenih ideja, kako održati čistim ovaj svijet, kako svima obezbjediti život dostojan čovjeka?
Mi smo društvo, a ne 'Oni'. Počnite vjerovati da Vi Ljudi zaista možete učiniti ovaj svijet boljim. Slobodni planet je moj život...

 

 

 

Kako nema nikakvu materijalnu podlogu iza sebe, novac vrijedi samo dok najviše zahvaljujući mass-medijima svi vjeruju u njega. No to da svi vjeruju u nešto ne mora značiti da je isto i istinito. Jednom kad mase koje ga upotrebljavaju prestanu u njega vjerovati, sustav kolabira. Zbog toga su kontrola medija i obrazovnog sustava od ključne važnosti za ljude koji imaju u svojim rukama monetarni sustav.
Naš veoma nestabilan sustav, party koji je započeo osnivanjem Engleske Banke 1694 godine i početkom prakticiranja djelomične obvezne rezerve, upravo se približava svojoj finalnoj fazi postojanja, svjedočimo njegovom urušavanju.
Stvarati novac iz praznog vakuma kroz nacionalne i privatne dugove je doista bila genijalna ideja i odličan posao.
Za plaćanje dugova koje je i u teoriji nemoguće isplatiti, uvijek su nam trebali novi dugovi, no proces ima svoje limite, sad kad je postalo oficijalno jasno da žrtve, a žrtve smo svi do jednoga, koje se do vrata koprcaju u kreditima ne mogu isplatiti ni stare, a kamoli nove dugove, ti limiti su dostignuti.

 

 

 

Informatika, računarstvo, fajlovi, internet, programiranje, web dizajn... i strategija: kako utrošeno vrijeme i uloženi trud pretvoriti u novac, financirati portal, unovčiti web sajt, monetizirati forum ili blog.

U osnovi, novac koji se izdaje kao dug je loš za poslovanje.
U osnovi, sloboda izbora je najveća razlika između demokracije i diktature.
Zašto tvoj izbor ne bi bio instinktivna prirodna reakcija umjesto nemoćnog i nepokretnog promatranja požara u kojem ti izgaraju i sadašnjost i budućnost?

Stvar je prosta ko pasulj, treba ti novac da bi preživio, treba ti dodatni novac za proizvodnju, trebaju ti potrošači s dovoljno novca za kupnju tvoje ponude, i na kraju svega - jebeš život koji nije vrijedan življenja - nije sve u novcu, ima nešto i u slobodnom vremenu. Gdje pronaći isti ključ za sve 4 brave, i kako primjeniti ova četiri zlatna pravila?

Predložena Solucija - Vanredna Rješenja U Vanrednim Vremenima

1) Prouči problem:

a - Monetarna suverenost u privatnim rukama
b - Vodič kroz globalizaciju, seigniorage / emisiona dobit
c - Naj tržnica dobara, roba, proizvoda i usluga u galaksiji

 

2) Upoznaj se s rješenjem:

- Suradnja na izgradnji održivog društva

 

3) Eliminiraj problem:

- Pridruži se Sustavu Alternativne Valute Crom

 

 

 

4) Pokreni poslovanje:

a - Postavi naljepnicu na svoj web sajt, portal, web trgovinu, forum ili blog
b - Preuzmi kod
b - Vrata Crom Tržnice su ti širom otvorena

 

Sad kad si otkrio da novac ne mora biti uzrok sveg zla, više ne moraš plaćati račun za vlastito uništenje, upravo si novac pretvorio u korijen svakog dobra. Sretno!

.

Crom - Free Planet Money, A Choice In The Form Of Alternative Currency That Through Internet And Mobile Banking Is Available To Everyone, Anywhere In The World. Crom - Novac Slobodnog Planeta, Izbor U Obliku Alternativne Valute Koji Je Kroz Internet I Mobilno Bankarstvo Dostupan Svakome, Svugdje U Svijetu. Crom - Denaro Dell Pianeta Libero, Una Scelta In Forma Di Moneta Alternativa Che È Attraverso Internet E Mobile Banking A Disposizione Di Tutti, Ovunque Nel Mondo.Publish Your News

If you are a registered user, you can publish and syndicate your content to the web through this news service.

Crom payment system represents a monetary reform, different way to make the money supply equal to the available supply of goods and services, and a new method to finance the economy without usury. In practise, an ideal opportunity not only for global and local business, but also for movements and projects which promote sustainable natural living, food sovereignty and greater auto-sufficiency, production and consumption of renewable green energy, such as Transition Towns and ecovillages. Crom platni sustav predstavlja monetarnu reformu, drugačiji način da se ponuda novca izjednači s dostupom ponudom roba i usluga, te novu metodu za financiranje gospodarstva bez lihvarenja. U praksi, idealna prilika ne samo za globalne i lokalne tvrtke, već i za pokrete i projekte koji promiču održivo prirodno življenje, prehrambenu suverenost i veću samodostatnost, proizvodnju i potrošnju zelene energije, kao što su u Tranzicijski Gradovi i eko sela. Sistema di pagamento Crom rappresenta una riforma monetaria, modo diverso per livellare l'offerta di moneta con l'offerta di beni e servizi disponibili, e un nuovo metodo per finanziare l'economia senza usura. In pratica, l'occasione ideale non solo per le aziende globali e locali, ma anche per i movimenti e progetti che promuovono la vita naturale sostenibile, sovranità alimentare e una maggiore auto-sufficienza, produzione e consumo di energia verde rinnovabile, come le Città in Transizione e ecovillaggi.    News Categories

.

 Regardless of whether you are the owner of e-shop, small entrepreneurs, worker looking for a housing loan, farmer in financial difficulties or an ordinary consumer who needs to borrow money to buy a new television, Crom Alternative Currency System offers monetary sovereignty and the possibility of life with more democracy and less police, military and lawyers, less taxes and more tourist travels with vehicles that do not pollute the environment, less stress and more free time and going to the restaurant more often... Bez obzira na to jesi li vlasnik elektronske trgovine, mali poduzetnik, radnik u potrazi za stambenim kreditom, farmer u financijskim problemima ili obični potrošač koji treba posuditi novac za kupnju nove televizije, Sustav Alternativne Valute Crom nudi monetarnu suverenost i pruža mogućnost života s više demokracije i manje policije, vojske i advokata, manje poreza i više turističkih putovanja vozilima koja ne zagađuju okoliš, manje stresa i više slobodnog vremena i odlaska u restorane... Non importa se sei il proprietario di un negozio online, piccolo imprenditore, lavoratore in cerca di mutuo per l'acquisto della prima casa, l'agricoltore in difficoltà finanziarie o consumatore che ha bisogno di un prestito di denaro per comprare una televisione nuova, Sistema Di Moneta Alternativa Crom offre la sovranità monetaria e una possibilità di vita con più democrazia e meno polizia, militari e avvocati, meno tasse e più viaggi turistici con veicoli che non inquinano l'ambiente, meno stress e più tempo libero e uscite al ristorante...    Login

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 Tired of financial crisis, public and private debt, high interest rates, increasing inflation, declining purchasing power and excuses? It's a time for a change... something new and completely different... independent monetary and financial system, marketplace and social network - all in one... Umoran od financijskih kriza, javnog i privatnog duga, visokih kamata, porasta inflacije, pada kupovne moći i političkih izvinjenja? Vrijeme je za promjene... nešto novo i sasvim drugačije... neovisni monetarno financijski sustav, tržnica i društvena mreža - sve u jednom... Stanco delle crisi finanziarie, debito pubblico e privato, alti tassi di interesse, inflazione crescente, declino del potere di acquisto e scuse politiche? È ora di cambiare... qualcosa di nuovo e completamente diverso... sistema monetario e finanziario indipendente, mercato e rete sociale - tutto in uno...     Who Is Online?

We have 3887 guests online

Line

nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio Latest Forum Posts