Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News News Obavezno Ekonomsko Obrazovanje: Istina O Trgovanju Dionicama Na Burzama

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
webmaster

Kao vrsta, živimo u sustavu natjecanja, a ekonomija nam je ratna.

Šta Kaže Nauka?

Ljudsko tijelo je poput računala, sadrži mnoštvo procesora za obradu podataka, uključujući i ne ograničavajući se samo na ovo: elektrokemijske aktivnosti mozga, srca i perifernog živčanog sustava, signali poslani iz područja moždane kore u druge dijelove našeg tijela, male senzorske stanice u uhu za obradu zvučnih signala, mrežnice osjetljive na svjetlo i rožnica oka za obradu vizualnih aktivnosti.


Stigli smo na prag ere u kojoj ovi procesori za obradu podataka u ljudskom tijelu mogu biti manipulirani ili oslabljeni.

 


Primjeri napada na sposobnost obrade podataka našeg tijela su dobro dokumentirani.

Sasvim je jasno da će nacija koja prva stvori oružje u ovom smislu i pravcu postići neusporedivu superiornost, mozak nema firewall.

U ratnoj teoriji, sistemi za obradu podataka su osmišljeni zbog stjecanja prevlasti nad informacijama na bojnom polju.

Čovječanstvo se nalazi na rubu psihotroničkog rata s umom i tijelom kao metama. Cijeli novi arsenali oružja bazirani na aparaturama projektiranim za slanje podsvjesnih poruka ili mijenjanja psiholoških sposobnosti i obrade podataka tijela, mogu se koristiti za onesposobljavanja pojedinaca i masa.

Ta oružja su dizajnirana za kontrolu i izmjenu psihe, za napad na razne osjetilne sustave i obradu podataka tijela s ciljem da se zbune ili unište signali koji u normalnim uvjetima održavaju ravnotežu ljudskog organizma.


Re-Remiks Financijska Evolucija


Evo nas ponovno na obmanjujućim osnovama ekonomije, ajmo Jovo sve na novo. Nakon što su izigravale "dobre cure" kratko vrijeme kako bi izbjegle javni linč, američke banke nastavljaju sa starim navikama.

Skandalozni bonusi menadžerima i pokušaji odbacivanja sramotnih otrovnih "sadržaja" u njihovim imovinama novim sjeckanjima i preprodavanjem kao novih sigurnih financijskih proizvoda, samo su dio loših navika do prije neki dan, toliko nevinih i dobrih cura.

Intervjuiran od strane Cnbc-a, profesor ekonomije na Arizona State University Herbert Kaufman se obrušio na banke.

Već smo napravili sljedeći korak, evolucija vrste re-remiks (resecuritization of real estate mortagage investment conduits), ili nova generacije CDO-a (collateralized debt obligations), korak koji je već ranije ove godine počeo sijati u očima operatera s Wall Street-a.

Što su uopće re-remiks?

Investicijski fond ulaganja u hipotekarne kredite za nekretnine. U stvarnosti, uzme se puno kredita od kojih su mnogi rizični, pa se onda ti krediti rascjepkaju, zatim se pretvore u obveznice koje se dobro poput koktela promiješaju i izmućkaju, a onda izbace na tržište, miješana salata salata CDO-a.

U prvih pet mjeseci prošle godine dok je eksplodiravala globalna financijska kriza svom snagom, volumen ulaganja u re-remikse je dotaknuo $9,3 milijarde dolara što predstavlja 47% svih izdanih dužničkih obveznica u tom razdoblju ne uključujući one od Fannie Mae i Freddie Mac, tri puta više nego u istom razdoblju 2007 godine.

Goldman Sachs, JP Morgan Chase i šest ostalih investicijskih banaka su prije ljeta navalile na ovo tržište reosiguravajući investicijske pakete koji kao CDO ulaganja nisu imali prođu na tržištu, ali su zato kao re-remiks postali atraktivni.

Re-remiks dugovi ili ulaganja, bog te pito šta su, imaju najveću rejting ocjenu AAA, vrlo siguran posao dakle, ali samo na papiru.

Razlika između subprime CDO-a i re-remiksa je više nego komična.

U prvom slučaju su osigurani krediti za potencijalne insolventne subjekte, a u drugom slučaju se od onih koji hoće zajam ne traži da dokažu svoje prihode.

Za one koji to još ne znaju, ne zna se tko i kada, ali ekonomiju je podijelio na stvarnu i virtualnu.

Globalna svjetska realna ekonomija proizvodi oko 70-ak triliona dolara godišnje, a virtualna se na svjetskim burzama međusobno gađa cifrom od preko 1 kvadriliona dolara financijskih instrumenata derivata.


Zašto Si Uvijek Pušiona?
Flash Nalozi, Investitori Velike Brzine, Trgovci Visoke Frekvencije.
Kompjutersko trgovanje dionicama je postalo značajan dio scene na Wall Street-u u 1980-im godinama, kada je okrivljeno za prenapuhavanje tržišta u Listopadu 1987 godine.

Od tada, računala uključena u ovu igru su postala znatno snažnija, a algoritmi koji upravljaju njihovim trgovanjem znatno sofisticiraniji, automatizirano trgovanje dionicama je počelo igrati ogromnu ulogu na financijskim tržištima, odnosno burzama.


Eksplozija kompjuteriziranog elektroničkog trgovanja je dovela do povećanja volumena trgovine dionicama na burzi u New Yorku (New York Stock Exchange) za 164% samo u 2005 godini.

Na burzi dionica govore da više od polovice svih kupoprodajnih ugovora dionica sada zaključuje samo nekolicina trgovaca visoke frekvencije (high-frequency traders) koji koriste super brze kompjutere prisiljavajući sporije investitore da odustanu od profita, a onda nestanu prije nego što bilo tko sazna što se dogodilo.

Trgovci visoke frekvencije su zaradili oko $21 milijardu dolara profita u prošloj godini, procijenila je istraživačka tvrtka "Tabb Grupa".


U ljeto 2009 godine, jedan oblik trgovanja visoke frekvencije je posebno privukao pažnju, takozvani "flash nalog - flash orders".

Kada se radi o flash nalozima, burze dionicama dopuštaju nekim klijentima uz naknadu da dobiju kratak uvid u naloge prije nego što su sami ti nalozi objavljeni na burzi i za sve ostale.

Koristeći snažna računala instalirana tik do kompjutera kojima se koriste same burze dionica, automatski programi za trgovanje dionicama u milisekundama mogu postaviti nalog ispred naloga kojeg su "zabljesnuli".

Predsjednik SEC-a (Securities and Exchange Commission) Mary L. Schapiro je u Kolovozu izjavila kako će podržavati elimininaciju flash naloga.


U povijesti trgovanja dionicama na Wall Streetu je kupoprodaja dionica bila prilično jednostavna.

Kupci i prodavači bi se okupili u dvorani burze i nadmetali dok ne zaključe posao.

Zatim je u 1998 godini SEC ovlastio elektronička tržišta da konkuriraju tradicionalnim burzama poput New York Stock Exchange.

Pretpostavlja se da je namjera bila otvoriti tržište svakome sa stolnim računalom i svježom idejom.

Ali kako su se pojavile nove tržnice i burze, obična računala nisu bila u stanju natjecati se sa super kompjuterima Wall Street-a.

Snažni algoritmi, "algos" u industrijskom žargonu, mogu izvršavati milijune naloga u sekundi i skenirati na desetke javnih i privatnih tržnica istovremeno.

Ovi programi mogu primjetiti trendove prije nego drugi investitori trepnu okom, mijenjati naloge i strategije u roku od nekoliko milisekundi.


High-frequency trgovci često zbunjuju ostale ulagače izdavanjem i otkazivanjem kupoprodajnih naloga gotovo simultano, skoro u istom trenutku.

Rupe u pravilima tržišta daju "investitorima velike brzine" rani pogled na trgovanja ostalih sudionika u ovoj igri.

I njihova super-računala mogu doslovce zadirkivati i silovati sporije ulagače na odustajanje od profita, pa zatim nestati prije nego što bilo tko sazna da su tamo bila umiješana.


Trgovci visoke frekvencije također imaju koristi od konkurencije među raznim ostalim trgovanjima za koja se plaćaju male naknade što ih često pokupe najveći i najaktivniji trgovci, obično četvrtinu centa po dionici za bilo koga tko stigne prvi.

Ta mala plaćanja raštrkana po milijunima dionica donose profit "high-speed investitorima" jednostavno zbog trgovanja ogromnim brojem dionica, čak i ako oni sami kupuju ili prodaju uz skromne gubitke.Šta Kaže Nauka?


Što očekivati od korporacije koja kreditira "novac" vladama, a kao privilegiju naplaćuje kamate oslobođene poreza?

Znanost je slučajno otkrila da postoji parazit koji siše krv cijeloj ljudskoj civilizaciji, nekolicina odabranih uzima profit od cjelokupne globalne ekonomije.

U svakom slučaju, ne morate biti švicarski fizičar da biste s obzirom na ono što se događa u svijetu došli do ovog zaključka.

Ono što nauka treba objasniti je problem što učiniti s novcem nakon što se kupio cijeli svijet i nije preostalo više ama baš ništa za kupiti?

Nedavna analiza 2007 godine financijskih tržišta u 48 zemalja je pokazala da su svjetske financije u rukama samo nekolicine uzajamnih fondova, banaka i korporacija.

Ovo je prva jasna slika koncentracije globalne financijske moći koja ističe osjetljivost svjetskog financijskog sustava na rubu tekuće ekonomske krize.

Par fizičara na "Švicarskom Saveznom Institutu Za Tehnologiju" u Zurichu je na temeljima fizike uradio analizu svjetske ekonomije, kako je izgledala početkom 2007 godine.

Stefano Battiston i James Glattfelder su izvukli informacije iz zapetljane mreže koja povezuje dionice i insitucije u 48 zemalja, otkrivajući ono što nazivaju "kičma" financijskog tržišta svake zemlje.

Ove "kičme" predstavljaju vlasnike 80% tržišta kapitala država, a oni su izuzetno rijetki dioničari.

"Počnete s tim velikim nacionalnim mrežama koje su zaista ogromne, vrlo guste," izjavio je Glattfelder, "s time ste od tada u mogućnosti otkriti važne strukture u originalu ove velike mreže. Nakon toga realizirate da većina mreža uopće nije od neke važnosti".


Link: Svjetske Dionice Pod Kontrolom Nekolicine Odabranih.

 

.

Crom - Free Planet Money, A Choice In The Form Of Alternative Currency That Through Internet And Mobile Banking Is Available To Everyone, Anywhere In The World. Crom - Novac Slobodnog Planeta, Izbor U Obliku Alternativne Valute Koji Je Kroz Internet I Mobilno Bankarstvo Dostupan Svakome, Svugdje U Svijetu. Crom - Denaro Dell Pianeta Libero, Una Scelta In Forma Di Moneta Alternativa Che È Attraverso Internet E Mobile Banking A Disposizione Di Tutti, Ovunque Nel Mondo.Publish Your News

If you are a registered user, you can publish and syndicate your content to the web through this news service.

Crom payment system represents a monetary reform, different way to make the money supply equal to the available supply of goods and services, and a new method to finance the economy without usury. In practise, an ideal opportunity not only for global and local business, but also for movements and projects which promote sustainable natural living, food sovereignty and greater auto-sufficiency, production and consumption of renewable green energy, such as Transition Towns and ecovillages. Crom platni sustav predstavlja monetarnu reformu, drugačiji način da se ponuda novca izjednači s dostupom ponudom roba i usluga, te novu metodu za financiranje gospodarstva bez lihvarenja. U praksi, idealna prilika ne samo za globalne i lokalne tvrtke, već i za pokrete i projekte koji promiču održivo prirodno življenje, prehrambenu suverenost i veću samodostatnost, proizvodnju i potrošnju zelene energije, kao što su u Tranzicijski Gradovi i eko sela. Sistema di pagamento Crom rappresenta una riforma monetaria, modo diverso per livellare l'offerta di moneta con l'offerta di beni e servizi disponibili, e un nuovo metodo per finanziare l'economia senza usura. In pratica, l'occasione ideale non solo per le aziende globali e locali, ma anche per i movimenti e progetti che promuovono la vita naturale sostenibile, sovranità alimentare e una maggiore auto-sufficienza, produzione e consumo di energia verde rinnovabile, come le Città in Transizione e ecovillaggi.    News Categories

.

 Regardless of whether you are the owner of e-shop, small entrepreneurs, worker looking for a housing loan, farmer in financial difficulties or an ordinary consumer who needs to borrow money to buy a new television, Crom Alternative Currency System offers monetary sovereignty and the possibility of life with more democracy and less police, military and lawyers, less taxes and more tourist travels with vehicles that do not pollute the environment, less stress and more free time and going to the restaurant more often... Bez obzira na to jesi li vlasnik elektronske trgovine, mali poduzetnik, radnik u potrazi za stambenim kreditom, farmer u financijskim problemima ili obični potrošač koji treba posuditi novac za kupnju nove televizije, Sustav Alternativne Valute Crom nudi monetarnu suverenost i pruža mogućnost života s više demokracije i manje policije, vojske i advokata, manje poreza i više turističkih putovanja vozilima koja ne zagađuju okoliš, manje stresa i više slobodnog vremena i odlaska u restorane... Non importa se sei il proprietario di un negozio online, piccolo imprenditore, lavoratore in cerca di mutuo per l'acquisto della prima casa, l'agricoltore in difficoltà finanziarie o consumatore che ha bisogno di un prestito di denaro per comprare una televisione nuova, Sistema Di Moneta Alternativa Crom offre la sovranità monetaria e una possibilità di vita con più democrazia e meno polizia, militari e avvocati, meno tasse e più viaggi turistici con veicoli che non inquinano l'ambiente, meno stress e più tempo libero e uscite al ristorante...    Login

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 Tired of financial crisis, public and private debt, high interest rates, increasing inflation, declining purchasing power and excuses? It's a time for a change... something new and completely different... independent monetary and financial system, marketplace and social network - all in one... Umoran od financijskih kriza, javnog i privatnog duga, visokih kamata, porasta inflacije, pada kupovne moći i političkih izvinjenja? Vrijeme je za promjene... nešto novo i sasvim drugačije... neovisni monetarno financijski sustav, tržnica i društvena mreža - sve u jednom... Stanco delle crisi finanziarie, debito pubblico e privato, alti tassi di interesse, inflazione crescente, declino del potere di acquisto e scuse politiche? È ora di cambiare... qualcosa di nuovo e completamente diverso... sistema monetario e finanziario indipendente, mercato e rete sociale - tutto in uno...     Who Is Online?

We have 4373 guests online

Line

nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio Latest Forum Posts