Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News News Eko Selo, Humanitarni Fondovi I Buvljak

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
administrator
User Rating: / 3
PoorBest 

Dobra vijest je da su zemlje nazvane PIIGS u bankrotu. I sve ostale zemlje su u bankrotu. Loša vijest je da još uvijek niti jedna od njih nije smogla hrabrosti isto priznati, ali na to vjerojatno nećemo još dugo čekati. Najbolja vijest je ta da je koliko god novca požderao, i Crimezilla u bankrotu također. Fenomenalni Max Keiser je pričajući o nedavnom spašavanju propalih banaka u organizaciji Federalnim Rezervi, kroz svoj popularni show ovako opisao trenutnu situaciju: "Međunarodni Monetarni Fond je u bankrotu, a ne PIIGS države".


You need to a flashplayer enabled browser to view this video
Za globalni financijski konglomerat, najvažnija stvar je da globalna monetarna suverenost i dalje ostane u njihovim privatnim rukama. U ovim trenucima u kojima nam politika i mass mediji izgubljeni u očaju, svim mogućim prljavim trikovima pokušavaju odvratiti pažnju od stvarnog dnevnog reda, mi obični smrtnici ne smijemo smetnuti s uma najvažniju stvar: Ako nam je imanje izgorjelo u požaru, koga ćemo za to okriviti: imanje, vatru ili piromane koji su zapalili imanje?

Dva dana nakon globalnog revolta protiv banaka 07 prosinca ove 2010 godine kojeg je nogometni as Eric Cantona učinio planetarno popularnim, saznajemo da se politika u službi banaka itekako pobrinula o gušenju mirne, ali najučinkovitije moguće pobune protiv financijskih institucija - jednostavno podizanjem novca s računa. Političari - sluge bankarima, poduzeli su sve ono što je bilo u njihovoj moći kako bi se o prljavoj istini o međunarodnom monetarnom sustavu u javnosti što manje pričalo.

Za one koji to na žalost još nisu bili u prilici saznati, u nametnutom nam sumornom svijetu u kojem umjesto da slobodno živimo svi sporo umiremo, postoje dvije vrste zakona, jedni važe samo za bankare, a drugi za sve ostale. Bankari su individue koje zakonski nesmetano krivotvore novac, dok je za nas ostale ista stvar najstrože zabranjena. Nije potrebno imati diplomu iz nuklearne medicine da bi se shvatilo da su sistem u kojem oni koji sve manje moraju raditi ionako dosada ne radeći ništa, stvorili sami bankari u sopstvenu korist, na štetu svih nas ostalih koji zbog njih i istovremeno za njih moramo sve više crnčiti i ujedno se odricati ionako već malog broja preostalih osobnih sloboda i užitaka. Nikakav novi novac ne smijemo ni stvoriti, a da taj prvo ne postane ubistveno kamatonosno zaduženje prema njima! Što reći i što učiniti? Odustati od svega jer je tako najlakše i pomiriti se s činjenicom da jedini razlog zbog kojeg postojimo tu gdje jesmo i dalje ostane taj da ispuštanjem duša u tvornicama i redovima ispred potrošačkih rajeva, nastavimo trošiti naš ljudski životni vijek na proizvodnju i konzumiranje uglavnom škarta koji najčešće nikome nije potreban - čineći time njih nekoliko svevišnjih individua još bogatijima iako je sav novac na planeti ionako odavno u njihovom vlasništvu.

U što se pretvorila naša divna plava planeta? U truli, post-industrijski, post-apokaliptični svijet uništenja i rasipništva.

 

Ovdje smo mišljenja da je borba protiv aktualnog, do krajnje mjere korumpiranog monetarnog, financijskog i političkog sustava uzaludna jer u njoj nemamo apsolutno nikakve šanse.

Borba protiv globalnog financijskog konglomerata nalikuje na upadanje u živo blato. Ona je kontraproduktivna jer što se više koprcamo, to dublje propadamo u živo blato. Ključ učinkovitosti izvlačenja iz njihove paukove mreže leži u tome da moramo shvatiti da smo si iz razloga što problem nikad nije problem sam po sebi već je problem uvijek reakcija na problem; najveći problem mi sami, a ne nekakva uzvišena oligarhija, podmukli bankari, prepredeni advokati, korumpirani političari, prestrašeni sindikalisti i ostali bezveznjakovići. Njihova moć izvire iz nas samih, stoga se uspjeh može izroditi jedino iz izostanka potpore sustavu. Izostanak potpore sustavu u osnovi znači ovo: prekinuti upotrebu njihovog jedinog, ali svemogućeg oružja za masovno uništenje - monetarnog sustava, prekinuti upotrebu njihovog novca-duga i iz pasivnih komentatora s tribina se pretvoriti u aktivne igrače na terenu!

Organizacija Jupiter Projekt i Udruga Crom Alternativna Razmjena u izgradnju boljeg sutra konkretnim koracima kreću danas, udruženim snagama. Graditelji smo svi zajedno, imamo alat - elektroničku platformu, a imamo i materijal - alternativnu valutu.

Ispred nas su jasno definirani ciljevi: Eko Selo, Humanitarni Fondovi i Buvljak. U njihovo ostvarenje upravo krećemo od nule svim raspoloživim mogućnostima.

Održivu zajednicu u obliku eko sela ne vidimo kao ograničeni um u zatvorenim okvirima ustaljenih pravila nego kao spoj slobodne ljudske mašte, kreativnosti, vještine i umijeća u koji se odlično uklapaju ekoturizam i agroturizam; kao i neki oblici suvremene tehnologije u filmu u kojem će neki poslovi i aktivnosti vjerovatno nalikovati na ponovni susret sa prošlošću - recimo stari zanati, prikupljanje bilja i šumskih plodova ili na primjer buđenje nekih starih običaja.

5 problema koji se eliminiraju selidbom na eko selo: bankari, advokati, certifikati, korisni idioti i izgubljeni slučajevi!

 

 

Svrha osnivanja fondova humanitarnog karaktera je poticanje na kreativno stvaranje kroz društveno korisni rad i promjenu aktualne surove klime u mjestima u kojima postojimo.

Ideja je potaknuti što veći broj ljudi, osobito aktivista i njihovih organizacija, da se dodatno inspiriraju na što jače i povezanije djelovanje. Fondovi humanitarnog karaktera bi predstavljali izvrsnu priliku za povećanje učinkovitosti takvih udruženja koja bi se ovako mogla čvršće međusobno povezati i time mnogo snažnije djelovati. Humanitani fondovi znače lakši pristup ovim organizacijama jer je ponuda novčanih sredstava velika pomoć u preskakanju financijskih prepreka i rješavanju raznovrsnih poteškoća.

 

 

Kad je riječ o Internetu ili o virtualnom prostoru, onda se on dijeli na virtualnu iluziju i virtualnu stvarnost. Buvlja tržnica ili buvlja pijaca, ideja je kojom će se već postojeća virtualna stvarnost - Crom Tržnica dobara, roba, proizvoda i usluga nastojati pojaviti i u fizičkoj stvarnosti kao direktan fizički susret kupca i prodavca licem u lice, oči u oči. Buvljak kojeg namjeravamo otvoriti, najbolje je shvatiti kao termin "nagodba" - potpuno otvoreno slobodno tržište na kojem se kroz trgovanje kupac i prodavac pogađaju za najpovoljniju cijenu.

Na buvljaku, kupnjom ne samo nove već i robe iz druge ruke, kupci će nabavljati potrebne stvari po jeftinim cijenama, a prodavci će se umjesto da stvari još uvijek dobre za upotrebu bacaju u smeće, istih rješavati na puno korisniji način.

Ova 3 projekta, ova 3 zajednička cilja organizacije Jupiter Projekt i Udruge Crom Alternativna Razmjena su ujedno i poziv ljudima iz svih ostalih gradova, regija i zemalja da nam se ovdje pridruže u dogovaranjima kako bi istu stvar i oni samostalno, ili kroz zajedničku suradnju mogli organizirati u njihovim krajevima. Prepreke nas ne zaustavljaju - mi ih preskačemo! 

.

Crom - Free Planet Money, A Choice In The Form Of Alternative Currency That Through Internet And Mobile Banking Is Available To Everyone, Anywhere In The World. Crom - Novac Slobodnog Planeta, Izbor U Obliku Alternativne Valute Koji Je Kroz Internet I Mobilno Bankarstvo Dostupan Svakome, Svugdje U Svijetu. Crom - Denaro Dell Pianeta Libero, Una Scelta In Forma Di Moneta Alternativa Che È Attraverso Internet E Mobile Banking A Disposizione Di Tutti, Ovunque Nel Mondo.Publish Your News

If you are a registered user, you can publish and syndicate your content to the web through this news service.

Crom payment system represents a monetary reform, different way to make the money supply equal to the available supply of goods and services, and a new method to finance the economy without usury. In practise, an ideal opportunity not only for global and local business, but also for movements and projects which promote sustainable natural living, food sovereignty and greater auto-sufficiency, production and consumption of renewable green energy, such as Transition Towns and ecovillages. Crom platni sustav predstavlja monetarnu reformu, drugačiji način da se ponuda novca izjednači s dostupom ponudom roba i usluga, te novu metodu za financiranje gospodarstva bez lihvarenja. U praksi, idealna prilika ne samo za globalne i lokalne tvrtke, već i za pokrete i projekte koji promiču održivo prirodno življenje, prehrambenu suverenost i veću samodostatnost, proizvodnju i potrošnju zelene energije, kao što su u Tranzicijski Gradovi i eko sela. Sistema di pagamento Crom rappresenta una riforma monetaria, modo diverso per livellare l'offerta di moneta con l'offerta di beni e servizi disponibili, e un nuovo metodo per finanziare l'economia senza usura. In pratica, l'occasione ideale non solo per le aziende globali e locali, ma anche per i movimenti e progetti che promuovono la vita naturale sostenibile, sovranità alimentare e una maggiore auto-sufficienza, produzione e consumo di energia verde rinnovabile, come le Città in Transizione e ecovillaggi.    News Categories

.

 Regardless of whether you are the owner of e-shop, small entrepreneurs, worker looking for a housing loan, farmer in financial difficulties or an ordinary consumer who needs to borrow money to buy a new television, Crom Alternative Currency System offers monetary sovereignty and the possibility of life with more democracy and less police, military and lawyers, less taxes and more tourist travels with vehicles that do not pollute the environment, less stress and more free time and going to the restaurant more often... Bez obzira na to jesi li vlasnik elektronske trgovine, mali poduzetnik, radnik u potrazi za stambenim kreditom, farmer u financijskim problemima ili obični potrošač koji treba posuditi novac za kupnju nove televizije, Sustav Alternativne Valute Crom nudi monetarnu suverenost i pruža mogućnost života s više demokracije i manje policije, vojske i advokata, manje poreza i više turističkih putovanja vozilima koja ne zagađuju okoliš, manje stresa i više slobodnog vremena i odlaska u restorane... Non importa se sei il proprietario di un negozio online, piccolo imprenditore, lavoratore in cerca di mutuo per l'acquisto della prima casa, l'agricoltore in difficoltà finanziarie o consumatore che ha bisogno di un prestito di denaro per comprare una televisione nuova, Sistema Di Moneta Alternativa Crom offre la sovranità monetaria e una possibilità di vita con più democrazia e meno polizia, militari e avvocati, meno tasse e più viaggi turistici con veicoli che non inquinano l'ambiente, meno stress e più tempo libero e uscite al ristorante...    Login

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 Tired of financial crisis, public and private debt, high interest rates, increasing inflation, declining purchasing power and excuses? It's a time for a change... something new and completely different... independent monetary and financial system, marketplace and social network - all in one... Umoran od financijskih kriza, javnog i privatnog duga, visokih kamata, porasta inflacije, pada kupovne moći i političkih izvinjenja? Vrijeme je za promjene... nešto novo i sasvim drugačije... neovisni monetarno financijski sustav, tržnica i društvena mreža - sve u jednom... Stanco delle crisi finanziarie, debito pubblico e privato, alti tassi di interesse, inflazione crescente, declino del potere di acquisto e scuse politiche? È ora di cambiare... qualcosa di nuovo e completamente diverso... sistema monetario e finanziario indipendente, mercato e rete sociale - tutto in uno...     Who Is Online?

We have 4198 guests online

Line

nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio Latest Forum Posts