Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Forum
Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Jedrenje: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke 2017
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: Jedrenje: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke 2017

Jedrenje: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke 2017 3 years, 7 months ago #3184

Jedrenje: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke, 26.12.2017 Pula


Neki me dan ljudina i moj bruder Konto zvrcnuo da 26.12.2017 učestvujem u još jednom sportskom događanju u organizaciji jedriličarskog kluba PIJK Hijena: "Regata Hrabri Momci I Momke 2017".
Naravno da sam na osnovu prošlog, nedavno proživljenog iskustva na "Jesenjoj Regati 2017" - ovaj poziv sa svim guštima oduševljeno prihvatio. Još uvijek krepivam od smijeha i ugode kako smo tada u onoj mrkloj tmini završili na dalekoj pučini negdje nadomak tzv. Italije...

Prvi ilegalni jedriličarski klub PIJK Hijena ili ti bolje rečeno Morski vukovi i vučice njegovi članovi kažu kako je "Regata Hrabri Momci I Momke" bez ikoje dileme majka i otac svih regata. Hah, od zabadanja nosa u istinitost te tvrdnje unaprijed sam odustao debela dva dana prije održavanja same regate: naime umalo se nisam šlagirao kad sam skužio da je učoporavanje Hijena pred regatu svih regata zakazano za 04.40h ujutro tj. u dubokoj noći maltene netom nakon Božićnog slavlja ili ti uobičajenog unošenja ogromih količina ića i pića u sva ta naša izmučena i izmrcvarena tijela...
Evo priznajem pa mi se prašta hahaha: bio sam uvjeren kako će se na mjestu radnje u zadano vrijeme pojaviti uvrh glave njih petorica ili šestorica najluđih. 04.40h, dole sve mokro a gore kompletna crnina teških oblaka, kad ono okupila se u sportskoj lučici Delfin poprilična ekipa hrabrih - pardon, ipak su tu posrijedi najhrabriji i to u kakvom sastavu: žensko, muško, staro, mlado, najmlađe(klikni na slike za veće slike)


Cirka pola sata prije starta, svi učesnici "Regate Hrabri Momci I Momke 2017" počastili su se vatrenom vodom i sličnim pićima dobrodošlice - uključujući i svježe skuhani punč ručne izrade. Za održavanje morala tijekom procjenjivanja trenutne i nadolazeće situacije pobrinuo se podmladak, a budno nas prativši svojim trećim okom na kojeg baš i ne vidi najbolje - sve je to hihoćući se odobravao Predsjednik PIJK Hijena Dr. d'Oro... svatko je podstaknut šarenom dozom hrabrosti ubaloniranom u motivirajuće oblike zvjerki, mačeva i sablji, domaćih životinja, karikatura nekih prisutnih slavnih likova...

Onda smo se pomalo, vukući za sobom brdo opreme za tjeranje žeđi i gladi te najnužnijih stvari za preživljavanje, svi pošli ukrcati na jedrilice. Ja sam s još nekolicinom hrabrih momaka raspoređen na Kontovu brodicu Linđo. Zatim smo u 05.15h isplovili iz sportske lučice Delfin prema startnoj liniji. U stanju u kojem sam došao na "Regatu Hrabri Momci I Momke 2017" - čak i da je bio dan ne bi gole kite vidio; pojma nemam kako smo po gustom mraku uopće uspjeli pronaći startnu liniju a ona se isto kao i prošli put protezala crtom Pješčana uvala, marina Veruda, hotel Histria, Bunarina.

Sam start pompozno je označen tako što smo na Linđu ponovo zapalili “vatricu” - nakon čega je vlažna slama zadimila cijelo područje, te smo potom upalili blještavo Hijensko alarmno rotaciono svjetlo a onda se sa svih brodica udarilo u veselje iz svih raspoloživih oruđa poput frula, truba, flauta, klarineta, rogova...
Najhrabriji Momci i Momke s ovog dijela planete Zemlje (tzv. Ljubljana, tzv. Poreč, tzv. Rovinj, tzv. Pomer, tzv. Pula) startali su u opasnu avanturu sljedećim jedrilicama: Santa Barbara, Trifida, Pettit, Aurora, Viva2, Luna, Esso, Potepinka, Legend i Linđo.

(klikni na slike za veće slike)


Za razliku od "Jesenje Regate 2017" (održane 23 rujna) kad se brijalo do otoka Katarina i nazad, "Regatom Hrabri Momci I Momke 2017" upriličeno je sportiranje do svjetionika Porer (smještenog na istoimenom otočiću 2,5 km ispred južnog rta tzv. Istre i tzv. naselja Premantura) s rikvercom do cilja na Fratarskom otoku - ili ti legendarna ruta "Hijenska Osmica (8+)".
Po sad već ustaljenom običaju, mi brodska posada Linđa već na samom početku “malo” smo zaostali iza ostalih Hijena.

(klikni na slike za veće slike)
Last Edit: 3 years, 7 months ago by administrator.

Re: Jedrenje: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke 2017 3 years, 7 months ago #3185

Jedrenje: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke, 26.12.2017 Pula
(klikni na slike za veće slike)


Na Linđu smo se od samog početka počeli krijepiti “osvježavajućim napitcima” i slasnim zalogajima. Sam se sebi divim kako to da po onolikim valovima nisam iskrcao u more sve što sam poždrao i popio ne samo tada već i prethodnog dana.
Što god da napišem, nema tih riječi koje bi mogle vjerno dočarati fantastični otkač i zajebanciju nas ekipe Hijena tih trenutaka.
A onda me pritisla pišancija hahahaha... na rubu broda, držeći se jednom rukom za škale a drugom tražeći svoju muškost onako obučen za Sjeverni pol... uzburkana voda valja se i valja, sve se u glavi vrti gore-dole, lijevo-desno, još uvijek mi se čini nevjerojatnim da nije došlo do uzbune "čovjek u moru, čovjek u moru"...(klikni na slike za veće slike)
Last Edit: 3 years, 7 months ago by administrator.

Re: Jedrenje: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke 2017 3 years, 7 months ago #3186

Jedrenje: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke, 26.12.2017 Pula


Na donjim linkovima mogu se pogledati i/ili skinuti video zapisi ovogodišnje regate "Hrabri Momci I Momke" kluba PIJK Hijena:

Video 1: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke 2017
Video 2: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke 2017
Video 3: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke 2017
Video 4: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke 2017
Video 5: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke 2017
Video 6: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke 2017
Video 7: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke 2017
Video 8: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke 2017
Video 9: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke 2017
Video 10: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke 2017
Video 11: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke 2017
Video 12: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke 2017
Video 13: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke 2017
Video 14: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke 2017
Video 15: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke 2017
Video 16: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke 2017
Video 17: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke 2017(klikni na slike za veće slike)


Kod Porera je nastala gužva, nervozno vrpoljenje diglo se u uzbunu koja je potom eksplodirala u gromoglasni smijeh kad smo na Linđu primjetili kako je tamo neki lijevi brod umjesto predviđene legendarne Hijenske Osmice počeo izvoditi Šesticu... hahahaha nismo se dali obeshrabriti već smo u plovidbu navalili još jače, ubrzo je naš trud urodio plodom te pređosmo u vodstvo(klikni na slike za veće slike)
Last Edit: 3 years, 5 months ago by administrator.

Re: Jedrenje: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke 2017 3 years, 7 months ago #3187

Jedrenje: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke, 26.12.2017 Pula


(klikni na slike za veće slike)


(klikni na slike za veće slike)


S iskustvom kojim sam se obogatio na "Jesenjoj Regati 2017" kad smo s Linđom prekrdašili sve mjere i debelo zadnji zakasnili na cilj dobrih nekoliko sati, ništa drugačiji rezultat nisam očekivao ni na ovoj "Regati Hrabri Momci I Momke 2017". Pa opet, unatoč strašnim popratnim nedaćama plus još dodatno opterećen teškim bremenom u najdubljem svakoga od nas, Linđo je kod Fratarskog otoka ponosno proletio prvi kroz cilj... Odajući počast Šampionima, tog su nam momenta i nebo i voda i zemlja veselo namignuli na njima svojstven način(klikni na slike za veće slike)
Last Edit: 3 years, 7 months ago by administrator.

Re: Jedrenje: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke 2017 3 years, 7 months ago #3188

Jedrenje: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke, 26.12.2017 Pula


Po završetku ovogodišnje "Regate Hrabri Momci I Momke 2017", uslijedila je na Fratarskom otoku dodjela nagrada i priznanja za iskazanu hrabrost. Uz to su Hijenama koje su prethodnih godina već sudjelovale na ovoj regati - doljepljeni njihovi Kipići Hrabrih Momaka, a nama novajlijama uručeni su freški Kipići Hrabrih Momaka s pripadajućom naljepnicom "2017".
Predsjednik PIJK Hijena Dr. d'Oro lično je dodijelio najvećem frajeru regate "Hrabri Momci I Momke 2017" nagradu za Fairplay. Posebna nagrada u vidu predivne slike brodice usred nemirnog mora dodijeljena je Posadi koja je velikodušno propuštala ispred sebe i zvane i nezvane, kako domaće tako i goste...
Cijelo događanje zatim se nastavilo u feštu totalnog otkača i lude zajebancije; sviralo se i pjevalo, jelo i pilo, te još ponešto nekonvencionalno uradilo ihihihi...(klikni na slike za veće slike)
(klikni na slike za veće slike)

Re: Jedrenje: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke 2017 3 years, 7 months ago #3189

Jedrenje: PIJK Hijena - Regata Hrabri Momci I Momke, 26.12.2017 Pula
(klikni na slike za veće slike)
Last Edit: 3 years, 7 months ago by administrator.
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.40 seconds