Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Forum
Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Puljani, ne dozvolimo da se Lungomare pretvori u prljavu baru!
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Puljani, ne dozvolimo da se Lungomare pretvori u prljavu baru!

Puljani, ne dozvolimo da se Lungomare pretvori u prljavu baru! 9 years, 2 months ago #2486

Lungomare je jedno od najvećih, ako ne i najveće pulsko bogatstvo.
Prekrasni dio prirode u kojem se borova šuma dotiče morske pjene, vandali već neko vrijeme uništavaju razbijenim bocama, ali to nije ništa u usporedbi sa sudbinom kojom su tom najljepšem pulskom šetalištu i rekreativnoj stazi namjenile gradske vlasti. Po njihovom planu, a tko zna kakvi se sve privatni interesi tu kriju, Lungomare će uskoro postati ništa drugo nego jedna velika, prljava i otrovna bara.

Osim krčenja šume predviđenog i nekim drugim rješenjima, mjesto na kojem su se mnogi prvi put poljubili, dosta njih vjenčalo, mnoge nezaboravne fešte proslavile, definitivna je lokacija postrojenja za pročišćavanje fekalnih voda. Kolektivna memorija i duh grada zbog nečije zarade zauvijek će se okaljati smradom i izmetom.

Gortanova uvala ime je dobila po čovjeku koji je život dao da se ono što je naše ne bi na milost i nemilost naginjalo kako i s koje strane profit zapuše. Starije generacije na tome su mu se i spomenikom zahvalile. Grad Pula koji se toliko diči tom nekakvom nazovi demokracijom, javnu raspravu o ovoj ključnoj temi za sve građane Pule, zaturio je u neku ladicu i omamljen mirisom novca, potpuno na nju zaboravio.

Ako vam je stalo do sebe, onda vam je stalo i do Lungomarea, nađimo se ovdje, nadmudrimo političare i sami počnimo odlučivati o sudbini svog grada.


pula_lungomare.jpg
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.13 seconds