Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News News Meso, Voće I Povrće: Robovi Koji Proizvode Našu Hranu

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
roman

Pravda u sjeni politike, politika u sjeni bankarskog sustava, a bankarski sustav u sjeni... čega? Da zbilja, u sjeni čega? Termin "sjenoviti bankarski sustav" je iskovan prije samo nekoliko godina. Financijski incident koji se u Francuskoj desio 09 kolovoza 2007 godine, svakako je događaj od velikog značaja za sjenoviti svijet. Paribas Bank (BNP) je tada zamrznula jedan komad svog "bogatstva" s isprikom da ne može odrediti vrijednost dijelu vlastite toksične hipotekarne imovine izvan financijske bilance. Prije par dana, danska banka Amagerbanken A/S je ušla u povijest. Osma po veličini kad se radi o kreditima, banka Amagerbanken, institucija koja je skupa sa svim ostalim danskim i irskim bankama prošle godine uspješno prošla europski bankarski stres test, propala je. Iznos u pitanju je otprilike iste veličine kao i najveći danski bankarski kolaps iz 2008 godine - slučaj Roskilde Bank. Koliko je još ovakvih zombija među nama? 15 kolovoza 2007 godine, ni manje ni više nego na Bloomberg Vijestima, pojavila se zanimljiva tvrdnja: "U stvarnosti, cijelo tržište je u bankrotu"! Rijeke novotiskanog šaljivog novca koje se slijevaju u džepove bankara, u zadnje su vrijeme, naravno, na rijetkim mjestima, predmet rasprava hoće li ili neće, i kad će, inflacija. Inflacija je međutim već tu. Cijene sirovina i hrane lete u nebo. Nafta je na preko 100 dolara po barelu, Ujedinjeni Narodi upravo izvještavaju da su cijene hrane na globalnom nivou zabilježile rekordne razine. Globalna kleptokratska klasa, središnje banke i tiskanje novca, ratovi za hranu, financijski derivati i inflacija, tema su koje su se ovog puta dotaknuli Max Keiser i Stacy Herbert.


You need to a flashplayer enabled browser to view this video
Štampanje tona i tona novog smiješnog novca kao imovine uzvišenih privatnih visočanstava, a duga za sve ostale, začudo se gdje god da bacim pogled, nigdje ne spominje kao uzrok povećanju cijena. Razlozi dakako nisu misterija; trudeći se sakriti tragove koje je za sobom ostavila, globalna kleptokratska elita sitnišem još uvijek uspijeva hraniti šutnju političara i medija. Nevjerojatno ali istinito, prenakrcana olupina koja pušta vodu na sve strane još uvijek nije potonula. I dok hrvatska premijerka Jadranka Kosor muku muči s troškovima flomastera, olovaka, spajalica i vode s okusom, kvadrilion dolara financijskih instrumenata derivata nastavlja plutati svjetskim oceanima dugova. Na jednom od zahrđalih kontejnera, onom teškom nekih 200 trilijuna dolara iluzija, da se pročitati: JP Morgan, Bank of America, Citibank, Goldman Sachs, HSBC.

Dok države i narodi propadaju, monetarna politika je usmjerena samo u jednom pravcu: iako je car ostao potpuno gol, carstvo financijskih bilanci financijskih derivata oslonjenih na financijske poluge, pod svaku cijenu treba spasiti! Pitanje za korisne idiote i njima slične: i najlažniji od lažnih izvještaja procjenjuju da samo, i još jednom, samo iznos financijskih derivata, preko deset puta nadmašuje svjetski bruto društveni proizvod. Kako, uzevši u obzir samo financijske derivate, na papiru može postojati najmanje deset puta više proizvoda i usluga nego što ih u stvarnosti postoji na cijelom svijetu? Ili u prijevodu, kako, uzevši u obzir samo financijske derivate, i još jednom, samo financijske derivate, na svijetu može postojati najmanje deset puta više novca nego što je stvarnog bogatstva; i i dalje tvrditi da je taj novac pravi novac a ne čista prevara? Ako nemaš odgovor na ovo pitanje, to je onda sto postotni dokaz da si glup; a za dobrobit ljudske vrste, i Bog kaže da glupani moraju umrijeti!

Znali to ili ne, dugove je u aktualnom monetarnom sustavu matematički nemoguće vratiti, kamate se mogu isplaćivati samo na jedan jedini mogući način - novim zaduživanjem. Politika je umjetnost izmišljanja bajki kroz koje se konstantno pokušava pobjeći od istine. Zbog toga što je zabrljati stvar, većina onog što vlada čini. Stoga je, kad razmišljamo o tome hoće li vlade bankrotirati, budući da su one već u tom stanju, najbolji način za pristupiti toj delikatesi sigurno probati pogoditi kad isto budu morale javno objaviti, na koji način i u kojem obliku će to učiniti.

Sada više nema ni najmanje sumnje da vlade ne mogu ispuniti obećanja i izvršiti obveze prema onima kojima su prepustile da za njihove narode izdaju novac. Naravno, nema šanse da ijedna vlada bankrot nazove njegovim pravim imenom, bankrotom, i vlasnicima dužničkih obveznica u nos istrese da ih nije u stanju isplatiti; nema tog političara koji će radnicima u oči reći da su ostali bez penzija. To će se obaviti na puno diplomatskiji način. Ja se kladim u ispriku da je namjera svima isplatiti ono što im se treba platiti, ali da se rokovi jednostavno ne stignu poštivati.

Stigao je dakle i taj 10 veljače, dan na koji je istekao rok od mjesec dana za pružanje odgovora na pitanja koja su u obliku službenog zahtjeva postavljena svima onima koji kroz proces mentalne higijene imaju bilo kakav utjecaj na stvaranje i oblikovanje javne svijesti - na listi kontaktiranih su saborski zastupnici, lokalne i regionalne vlasti, političke stranke, mediji, sindikati, udruge civilnog društva, ljudi iz znanstvenog i obrazovnog sektora. Bila bi velika šteta za svakog propustiti finale: "Novac I Mentalna Higijena".

Meso, Voće I Povrće: Robovi Koji Proizvode Našu Hranu

Ekološka hrana, prehrana koja ne šteti okolišu, ali šteti ljudima. Kako jesti osviješteno i kako jesti ekološki osviješteno, dvije su potpuno različite stvari. Moderna vremena, moderne i banane, moderne jabuke, kruške, jagode, moderni paradajzi, masline, moderne i paprike; zdrava hrana dostupna u svakog doba godine. Hrana koju volimo nam stiže iz dalekih zemalja. Ne poznajemo ni susjede do prvih vrata, a kamoli ljude s drugih kontinenata. Od prehrambenih navika je teško odustati, nije li? Ljetno i proljetno sezonsko voće i povrće, prehrambeni proizvodi izvan sezone, zdravo, nezdravo, lokalno, globalno, tko na to uopće još obraća pažnju, važno je trošiti.

 

You need to a flashplayer enabled browser to view this video

 

Onome kome nekim slučajem ipak na pamet odmah pada bojkot, prvo bih svakako preporučio pročitati "Alternativni Humanitarni Fondovi - Dodjela Financijskih Sredstava". Naime, međusobnom suradnjom organizacije Jupiter Projekt i Sustava Alternativne Valute Crom, ostvaren je zajednički cilj: osnivanjem novog humanitarnog fonda, na raspolaganje aktivnostima od opće društvene koristi su stavljena značajna financijska sredstva.

Costa del Sol je poznato španjolsko turističko odredište. More i predivne plaže... A na samo nekoliko metara od njih, skriveni svijet industrijskih staklenika u kojima siromašci iz zemalja Trećeg svijeta rade u ekstremnim uvjetima kako bi proizveli svježu hranu za potrošače u Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Nizozemskoj.

Eksploataciju bez milosti nekoliko desetaka tisuća većinom afričkih migranata, prljavi biznis od 2 milijarde eura godišnje u južnoj Španjolskoj, otkriva engleski Guardian.

Situacija robova koji na farmi Almeria proizvode paradajz, papriku, krastavace i tikvice, toliko je očajna da Crveni križ mora dijeliti besplatnu hranu. Roblje suvremenog svijeta živi u olinjalim boksevima od kartona i plastike, bez pristupa pitkoj vodi. Sanitarni uvjeti su katastrofalni. Tko jadikuje, ostaje bez dnevnice koja je dvostruko manja od ionako samog po sebi već niskog zakonskog minimuma. Radnicima bez dokumenata se prijeti prijavama policiji.

Procjenjuje se da na nepopularnim radnim mjestima za lokalno stanovništvo, vjerovatno i zbog temperature u staklenicima od 45 stupnjeva, radi više od 100 tisuća onih koji su spas od siromaštva i bijede u vlastitim zemljama probali tu potražiti. Aktualna globalna financijska kriza, situaciju je još više pogoršala. Problem nije ograničen samo na područje Almerie.

Svi znaju za sramotu, svi pred njom zatvaraju oči. Izgleda da nikome nije u interesu iznijeti je u javnost. Konspiracija šutnje. Ropstvo, poput onog u Srednjem vijeku. Priči koju je Papa Nicholas V 1452 godine započeo kroz Dum Diversas i ozakonjenje ropstva ponovno potvrdio tri godine kasnije bulom Romanus Pontifex, nikad kraja... Činjenica da španjolske vlasti preseljavaju ilegalne imigrante u područja na kojima postoji potreba za pokornom radnom snagom u pola cijene, dokaz je da se ropstvo i trgovina ljudima podržavaju i institucionalno.

Fast Food Nacija: Što Jedemo I Tko To Proizvodi

 

You need to a flashplayer enabled browser to view this video

 

Hrana: Strogo Povjerljiva Tajna

 

You need to a flashplayer enabled browser to view this video

 

Puglia, Italija: Robovi Na Farmi Za Uzgoj Rajčica

 

You need to a flashplayer enabled browser to view this video

 

"Ako Burkina Faso ostane usamljena u odbijanju isplaćivanja duga, neću živ dočekati sljedeću Konferenciju. Ili ćemo se kolektivno oduprijeti i kategorički odbiti isplatiti dug, ili ćemo jedan po jedan, izolirani, umirati u patnjama". 15 Listopada 1987 godine, tri mjeseca nakon svog povijesnog govora ispred Organizacije Afričkog Jedinstva o porijeklu afričkog duga, i odlučne konfrontacije s francuskim predsjednikom François Mitterrand-om; Thomas Sankara, bivši predsjednik nekadašnje francuske kolonije - danas jedne od najsiromašnijih afričkih zemalja, mučki je ubijen.

.

Crom - Free Planet Money, A Choice In The Form Of Alternative Currency That Through Internet And Mobile Banking Is Available To Everyone, Anywhere In The World. Crom - Novac Slobodnog Planeta, Izbor U Obliku Alternativne Valute Koji Je Kroz Internet I Mobilno Bankarstvo Dostupan Svakome, Svugdje U Svijetu. Crom - Denaro Dell Pianeta Libero, Una Scelta In Forma Di Moneta Alternativa Che È Attraverso Internet E Mobile Banking A Disposizione Di Tutti, Ovunque Nel Mondo.Publish Your News

If you are a registered user, you can publish and syndicate your content to the web through this news service.

Crom payment system represents a monetary reform, different way to make the money supply equal to the available supply of goods and services, and a new method to finance the economy without usury. In practise, an ideal opportunity not only for global and local business, but also for movements and projects which promote sustainable natural living, food sovereignty and greater auto-sufficiency, production and consumption of renewable green energy, such as Transition Towns and ecovillages. Crom platni sustav predstavlja monetarnu reformu, drugačiji način da se ponuda novca izjednači s dostupom ponudom roba i usluga, te novu metodu za financiranje gospodarstva bez lihvarenja. U praksi, idealna prilika ne samo za globalne i lokalne tvrtke, već i za pokrete i projekte koji promiču održivo prirodno življenje, prehrambenu suverenost i veću samodostatnost, proizvodnju i potrošnju zelene energije, kao što su u Tranzicijski Gradovi i eko sela. Sistema di pagamento Crom rappresenta una riforma monetaria, modo diverso per livellare l'offerta di moneta con l'offerta di beni e servizi disponibili, e un nuovo metodo per finanziare l'economia senza usura. In pratica, l'occasione ideale non solo per le aziende globali e locali, ma anche per i movimenti e progetti che promuovono la vita naturale sostenibile, sovranità alimentare e una maggiore auto-sufficienza, produzione e consumo di energia verde rinnovabile, come le Città in Transizione e ecovillaggi.    News Categories

.

 Regardless of whether you are the owner of e-shop, small entrepreneurs, worker looking for a housing loan, farmer in financial difficulties or an ordinary consumer who needs to borrow money to buy a new television, Crom Alternative Currency System offers monetary sovereignty and the possibility of life with more democracy and less police, military and lawyers, less taxes and more tourist travels with vehicles that do not pollute the environment, less stress and more free time and going to the restaurant more often... Bez obzira na to jesi li vlasnik elektronske trgovine, mali poduzetnik, radnik u potrazi za stambenim kreditom, farmer u financijskim problemima ili obični potrošač koji treba posuditi novac za kupnju nove televizije, Sustav Alternativne Valute Crom nudi monetarnu suverenost i pruža mogućnost života s više demokracije i manje policije, vojske i advokata, manje poreza i više turističkih putovanja vozilima koja ne zagađuju okoliš, manje stresa i više slobodnog vremena i odlaska u restorane... Non importa se sei il proprietario di un negozio online, piccolo imprenditore, lavoratore in cerca di mutuo per l'acquisto della prima casa, l'agricoltore in difficoltà finanziarie o consumatore che ha bisogno di un prestito di denaro per comprare una televisione nuova, Sistema Di Moneta Alternativa Crom offre la sovranità monetaria e una possibilità di vita con più democrazia e meno polizia, militari e avvocati, meno tasse e più viaggi turistici con veicoli che non inquinano l'ambiente, meno stress e più tempo libero e uscite al ristorante...    Login

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 Tired of financial crisis, public and private debt, high interest rates, increasing inflation, declining purchasing power and excuses? It's a time for a change... something new and completely different... independent monetary and financial system, marketplace and social network - all in one... Umoran od financijskih kriza, javnog i privatnog duga, visokih kamata, porasta inflacije, pada kupovne moći i političkih izvinjenja? Vrijeme je za promjene... nešto novo i sasvim drugačije... neovisni monetarno financijski sustav, tržnica i društvena mreža - sve u jednom... Stanco delle crisi finanziarie, debito pubblico e privato, alti tassi di interesse, inflazione crescente, declino del potere di acquisto e scuse politiche? È ora di cambiare... qualcosa di nuovo e completamente diverso... sistema monetario e finanziario indipendente, mercato e rete sociale - tutto in uno...     Who Is Online?

We have 2642 guests online

Line

nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio Latest Forum Posts