Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News News Iza Imenovanja Van Rompuya Za Predsjednika EU Stoji Bilderberg

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
administrator

12 Studenog 2009 godine, članovi Bilderberga, jednog od najtajnijih i najmoćnijih klubova na svijetu, našli su se na večeri u zamku Hertoginnedal na periferiji Brisela.


Odluka o imenovanju Belgijskog Premijera Herman Van Rompuya, člana stranke "Kršćanski Demokrati i Flamanci" za prvog permanentnog Predsjednika Europske Unije, što je predviđeno novim Lisabonskim Sporazumom, donešena je navečer 12 Studenog na večeri iza zatvorenih vrata zamka Hertoginnedal Castle u okolici Bruxellesa.

 

 

 

Večeri je prisustvovao i Herman Van Rompuy, a organizirao ju je (konačno Pre-POZNAT) Bilderberg Club, jedna od najmoćnijih privatnih tajnih organizacija koja donosi povjerljive odluke od najvećeg značaja za cijeli svijet, u kojoj se od 1954 godine okupljaju politički lideri, financijeri, industrijalci i najvažnije osobe iz sektora vojske i medija Zapadnih zemalja.

Prema glasinama koje su se pojavile u belgijskom tisku, posebno u novinama De Tijd (kasnije ih je preuzeo i proširio i londonski Times), za vrijeme večere je budući Predsjednik Europske Unije Van Rompuy rekao da će se jednom kada bude izabran, zalagati za uvođenje novog europskog poreza.

Upravo u zamku Hertoginnedal koji je u vlasništvu belgijske kraljevske obitelji, a u prošlosti je bio i religiozno sjedište žena, 1956 godine su održani prvi razgovori o stvaranju Europske Ekonomske Zajednice (EEZ) i Euratom-a (The European Atomic Energy Community), zametcima Europske unije.

Herman Van Rompuy, unatoč niskog rasta, već je dugo vremena redovan član tajanstvenih organizacija, i Bilderberg Kluba i Trilateralne Komisije, još jedne moćne nadnacionalne organizacije koju je osnovao i kojom je predsjedao David Rockefeller.

 

Enrico Piovesana
20.11.2009 Peace Reporter

 

(Poznatiji članovi Bilderberg Kluba: Henry Kissinger, Romano Prodi, Jean-Claude Trichet, Jose Manuel Barroso, Bill i Hillary Clinton, Tony Blair, Giovanni Agnelli, Richard  Holbrooke, David Rockefeller, John Elkann, Paul Volcker, Paul Wolfowitz, Robert Zoellick,...).