Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News Notizie Znanost: Skriveni Svemir U Svakoj Crnoj Rupi?

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
trikerica

Često pomislim da sam svim onim sitnim organizmima nastanjenim u mom tijelu, ja u stvari pravi pravcati svemir. Bakterijama i mikro-organizmima, pluća vjerovatno nalikuju na galaksiju, mozak i srce na zvijezde, jetra na nekakvu planetu, a bubreg na mjesec. Oni u slijepom crijevu možda misle da putuju ovim mojim malim svemirom kao u znanstveno fantastičnom filmu "Stargate", ubjeđeni da anus predstavlja zvjezdana vrata prolaskom kroz koja se u trenu dostižu daleka nepoznata nebeska prostranstva.


Priznajem da sam se svakom tom prilikom zapitala, nisam li i sama samo mikroskopski oblik života u tijelu nekog diva, a on onda opet isto to u nekom drugom još krupnijem stvorenju, i tako redom... Evo nečeg sličnog iz svijeta nauke.
Posluživši se adaptacijom Einsteinove generalne teorije o relativnosti, poljski znanstvenik sa sveučilišta Indiana u gradu Bloomington, Nikodem Poplawski, analizirao je teorijsko gibanje čestica prilikom ulaska u crnu rupu.

 

 

 

Poplawski je došao do zaključka da se ne može isključiti mogućnost da u svakoj crnoj rupi postoji jedan novi svemir, što bi moglo značiti da se i naš vlastiti svemir možda nalazi unutar jedne od njih. Njegove smjele tvrdnje bi mogle promijeniti naša gledišta na svemir.

"Možda su crne rupe ogromnih razmjera u središtu Mliječne staze i drugih galaksija mostovi prema drugačijim svemirima", rekao je ovaj poljski znanstvenik za New Scientist.

Objašnjavajući svoju teoriju u časopisu Physics Letters B, Poplawski je naveo da se u svojim analizama koristio ECKS (Albert Einstein, Élie Cartan, Thomas Kibble, Dennis Sciama) teorijom gravitacije da bi izračunao kutni moment gibanja čestica u crnoj rupi. Radeći na ovaj način mu je omogućilo izračunati uvijanje prostora i vremena, takozvanu torziju, svojstvo za koje se smatra da poništava gravitaciju.

Kako to kaže ovaj majstor za svemir, umjesto materijinog postizanja beskonačne gustoće u crnoj rupi, procesa zvanog singularnosti u Einsteinovoj teoriji relativiteta, torzija prostora i vremena vjerovatnije djeluje slično reakcijama opruge na koju se vrši pritisak.
U biti, u ovoj usporedbi ponašanja vremena i prostora s radom opruge, gravitacija je u početku jača od torzije, pa sabija materiju, ali pri kraju hoda opruge, odbojne sile postaju jače od sila komprimiranja i materija se počinje širiti. Uvijanje prostora i vremena djeluje kao protusila ogromnoj snazi gravitacije u crnoj rupi.

Prema ovom poljskom znanstveniku sa sveučilišta Indiana u Bloomingtonu, lako je moguće da je naš svemir nastao na istovjetan način, naime Dr. Poplawski
misli da bi ovaj efekt opruge mogao biti uzrok koji je doveo do širenja svemira što ga danas možemo promatrati, time bi se moglo objasniti zašto je naš svemir pljosnat, homogen, izotropan i bez potrebe za kozmičkom inflacijom.

Sve si nešto mislim, pa ekonomija je toliko jednostavna nauka, svi osim znanstvenika znaju zbrojiti dva i dva, ali im se i usprkos tome, na neki neobjašnjivi način, kao rezultat uvijek pokazuje devet.

 

 

 

Što tek pomisliti o svemiru?
Uvjerena sam da mašta i fantazija u znanosti o svemiru igraju puno veću ulogu nego što to većina od nas misli.
Tko je taj koji zbilja može dokazati je li Poplawski s ovom novom teorijom u pravu ili u krivu?
Da li doista postojimo unutar crne rupe, a da toga nismo ni svjesni, veoma je teško pitanje i za najinteligentnije glave na planeti. Sila gravitacije crnih rupa je toliko jaka da im ništa ne može izbjeći; ukoliko nismo u jednoj od njih, teško da ćemo ikada moći saznati što se zbiva u unutrašnjosti crnih rupa.

Prema Poplawskom, da smo dio crne rupe koja rotira, vrtnja bi utjecala na vrijeme i prostor u njenoj unutrašnjosti, pa bi ovo rezultiralo pojavom željenog smjera svemira - nečim što je moguće izmjeriti. Takav preferirani smjer bi mogao biti povezan s nejednakošću promatrane materije i anti-materije u svemiru, njime bi se možda mogla objasniti oscilacija neutrina...

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta localePubblica Notizie

Se sei utente registrato, puoi pubblicare le tue notizie sul web tramite questo servizio.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Categorie Notizie

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Accesso

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Chi È Online?

 3104 visitatori online
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Ultime Dal Forum