Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News Notizie Veliki Sudar: Putanja Komete "Dug" Usmjerena Prema Ekonomiji Planete Zemlje

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
administrator
Valutazione attuale: / 1
ScarsoOttimo 

Mnoge su sličnosti između porasta na burzama dionica početkom 1930 godine za vrijeme "Velike Depresije" i ovog današnjeg što traje posljednjih šest mjeseci.


Veliki je porast cijena dionica u tridesetim godinama prošlog stoljeća bio moguć samo zbog toga što je Wall Street prethodno izgubio oko 50% svoje vrijednostiu jesenjem kolapsu 1929 godine (Great Crash).

Naravno da je ovaj rast cijena dionica tijekom "Velike Depresije" i jedan od najvećih iluzionističkih trikova u povijesti.


Nakon testiranja maksimalne visine cijena dionica u Travnju 1930 godine, Wall Street je potom još jednom kolabirao gubeći 89% vrijednosti od cijena iz 1929 godine i više od 80% u odnosu na maksimalne cijene dostignute 1930 godine.Prije nego što se povratila od šoka za kojeg je Predsjednik Federalnih Rezervi Ben Bernanke nedavno priznao da ga je izazvala sama centralna banka i dostigla visine cijena dionica iz 1930 godine, američka je burza napredovala puževim koracima dobrih četvrt stoljeća.

Porast cijena dionica kojeg doživljavamo danas, od Ožujka ove godine nakon financijske katastrofe koja je u stvari malo gora od one iz 1929 godine, -53% nasuprot -48%, je doveo cijene dionica na tržištu na razine od više od + 50% od padova početkom ožujka koji su predstavljali minimale u posljednjih 12 godina.
Burze dionica, tržišta kapitala su ove godine poprilično napredovali, neki su burzovni indeksi skočili za 55% od Ožujka do Kolovoza.
Pa ipak, nezaposlenost u Španjolskoj je porasla na 20%, a u Sjedinjenim Američkim Državama na oficijalnih preko 10% što je mnogo manji postotak od stvarne brojke.

SAD i Zapadni svijet su po službenim izvorima, danas kada je očigledno da je sve oko nas bila velika obmana, uspješno prebrodili veliki šok likvidnosti prošle godine stvarajući planine novih dugova koji su posljedično kreirali na stotine tisuća tona novog novca iz ničega.
Planeta, svijet će prije ili poslije morati isplatiti ovaj astronomski dug, a to je operacija koje se ne može obaviti po tekućim cijenama, priznao je nedavno predsjednik Barack Obama zaboravljajući naravno matematiku po kojoj je isplaćivanje bilo koje visine duga u sistemu u kojem je količina duga u opticaju uvijek veća od količine novca u opticaju, i u kojem je naravno i sam novac sam po sebi, u cijeloj svojoj količini dug; nemoguće.

 

 

Pa koje je rješenje za sve ovo?
Jednostavno, nova međunarodna valuta za rezerve koja će zamijeniti dolar što je do sada imao tu ulogu kao svjetska valuta.
Moramo se podsjetiti da je zemlja koja izdaje globalnu rezervnu valutu zemlja koja dominira svjetskom ekonomijom.
Hoćemo li se praviti da smo zaboravili koji užas je čovječanstvo proživljavalo kroz 20 stoljeće?
Sudeći po demostracijama koje su se neki dan odvijale u Washingtonu, nešto što taj grad ne pamti u svoj svojoj povijesti, a radi se o 2 miliona ljudi, sigurno je da nećemo.


U svakom slučaju, središnje banke su trenutno uspjele bolesniku pružiti hitnu pomoć, no brojke uložene u igru spadaju u naučnu fanatastiku i moraju uzrokovati posljedice.
To je kao da upalite vašu televiziju, a na programu film u kojem napušen i pijan do daske, kroz noć juri vijugavom cestom 300 na sat, s njegove lijeve strane ponori, a s desne duboko more.
Očekujete li ili ne saobraćajnu nesreću?
u slučaju da je vaš odgovor ne, dužnost je upozoriti vas da je iza jedne krivine netko sagradio visok i čvrst zid posred ceste.
Osjećate li se sigurno kao suputnik u ovoj jurilici kroz noć čiji je vozač upravo zadrijemao?Jedini učinak spašavanja globalne ekonomije kojeg su poduzeli upravo oni koji su od nje i napravili ovu katastrofu je kratka odgoda neodgodivog, raspad sistema.

Zato što:

- Prije ili kasnije će ekonomski poticaji morati završiti jer nisu održivi,

- Se plamen ne gasi benzinom, dugovi se ne isplaćuju novim dugovima,

- Se ne koriste isti sistemi financijskih poluga koji su nas doveli do apokalipse za ubacivanje u rikverc,

- Velike američke banke su tehnički u bankrotu, male američke banke su tehnički u bankrotu, svjetske banke su u bankrotu, države su u bankrotu,

- Osim crne rupe od preko kvadriliona dolara financijskih derivata, prisjetimo se da ova kriza nije samo financijsko-ekonomska nego i politička, moralna, ekološka, obrazovna, socijalna, kulturna, medijska, i sve one idu u istom smjeru, sve su one suputnici u onom automobilu u kojem sjedite i vi, čiji pijan i drogiran vozač razbija noć briznom od 300 km/h.Mi znamo što je budućnost, ona se ne može mijenjati s tiskanjem abnormalnih količina novih novčanica namijenjenih održavanju postojećeg stanja, robovanja cjelokupne ljudske civilizacije nekolicini bolesnih pojedinaca.


Život je ono što se događa kada imate druge planove.
Svi stalno govore da budemo sretni ako imamo posao, kao da je biti zaposlen jedini uvjet za sreću.
Mi smo kao ljudi ekonomski istrijebeljeni.

 

 

 

Dnevne novosti su samo dosadno zujanje, to je ona prava velika slika.
Većina je sve siromašnija, ali su neki ipak sve moćniji i bogatiji.
Dobrodošli u novi svjetski poredak, mjesto i vrijeme u kojima su naši životi već unaprijed definirani, od početka do kraja.
Prava slika je da je srednja klasa ekonomski uništena, kao siromašni su preseljeni na periferiju društva bez ikakve mogućnosti za promjenom tog njihovog stanja, preostalo im je jedino boriti se da drže glavu iznad vode.
Prognoza nije dobra, ali ima i svoje pozitivne strane, što je gora, to je bolja.

 

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta localePubblica Notizie

Se sei utente registrato, puoi pubblicare le tue notizie sul web tramite questo servizio.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Categorie Notizie

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Accesso

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Chi È Online?

 5219 visitatori online
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Ultime Dal Forum