Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News Notizie Tužna Priča O Medvjedu Na Klizaljkama Ustrijeljenom Zbog Svog Ponosa

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
administrator

il Giornale.it, 26 Listopad 2009

 

Smogao je hrabrosti da se pobuni i zbog toga je ustrijeljen na licu mjesta, kao rob, kao zatvorenik koji se dosegavši vrhunac ogorčenja bacio u zagrljaj ruku sigurne smrti povukavši sa sobom i svog tamničara.

 

Desilo se to prije neki dan u Bishkeku, glavnom gradu Kirgistana, u Srednjoj Aziji gdje je ruski cirkus "Medvjedi Na Ledu" po tko zna koji put održavao probe u kojima se ove jadne životinje moraju žrtvovati kako bi izmamile osmijehe na lica publike koja ignorira mučenja i maltretiranja kojima su te životinje podvrgnute zbog postizanja boljih performansi.Medvjed je pet godina bio porobljen u cirkusu, nosio je klizaljke na kojima se morao brzo kretati i raditi piruete po zaleđenom klizalištu skupa sa svojom nesretnom braćom.

Niti je bio umjetnik u najprestižnijem cirkusu na ledu u svijetu "Holiday on Ice", niti je bio plesačica na svjetskom prvenstvu u klizanju na ledu.

Možete li zamisliti koje zadovoljstvo mora osjećati medvjed što teži nekoliko tona kližući se na klizaljkama po klizalištu?

Nisu bez razloga upravo medvjedi i nilski konji često ponuđeni dječjoj publici u tim smiješnim pozicijama, to je zbog mašte i tisuću i jednog crtanog filma u kojem te nespretne životinje pretvorene u balerine na filmskoj traci dovode djecu i djedove do otkidanja od smijeha bez granica.

U Rusiji međutim, kao i u mnogim drugim dijelovima svijeta, ne radi se o mašti i crtanim filmovima ili stripovima.

Tradicija zahtijeva da medvjedi, dobro izdresirani još kao medvjedići zabavljaju publiku na klizaljkama, da igraju hokej na ledu noseći kacige, dresove i palice.

Samo nekoliko dana prije, stigao je u Milano Toni Rider, čovjek koji je radio u mnogim svjetskim cirkusima i koji je nakon što se pokajao zbog onog što je vidio i činio, upoznao javnost sa onime što se stvarno odvija daleko od reflektora pozornice i pažnje.

Lanci, palice, šakanje, nogarenja i bičevanja.

To su alati koji se upotrebljavaju da bi medvjedi plesali, svrstavali u liniju tigrovi i prisiljavali teški slonovi da jedan drugome zajašu na leđa.

U intervjuu kojeg nam je dao, Rider je rekao da je vidio slonića od samo nekoliko mjeseci pretučenog na smrt, jer se opirao.

Gdje? U kojem cirkusu? Upravo u ovom koji će konačno kasno večeras demontirati šator u Milanu i otići u neke druge zemlje prikazivati sramotne i zaglupljujuće spektakle, uz suglasnost Vlada (desnih, lijevih i centra) bez muda da ih zaustave.

Ne znamo ime "medvjeda pobunjenika" iz Moskve.

Dali su nam do znanja samo da je tijekom probe na klizaljkama bacio na led gospodina Potapova, direktora cirkusa i njegovog pomoćnika koji mu je potrčao u pomoć.

Prvi je mrtav, drugi je na izdisaju.

Po završetku tragedije je na lice mjesta stigla "sovjetska" policija i pucala u medvjeda na klizalištu.

Spale su mu klizaljke koje još uvijek leže na ledu dok nam sovjetska press agencija prenosi da "stručnjaci istražuju koji su razlozi mogli natjerati medvjeda na tako ekstremnu gestu".

Još 2002 godine u malom životinjskom parku u Bishkeku, medvjed je napao i ubio dijete koje ga je htjelo podragati.

Skupina stručnjaka koja je obavila istragu, došla je do kompliciranog zaključka: medvjed je jeo malo ili ništa.
Reći ću vam ja, bez potrebe za pozivanje stručnjaka u pomoć, što je eksplodiralo u medvjedu na klizaljkama: osveta zbog godina zlostavljanja, maltretiranja, mučenja i ponižavanja.

Izabrao je smrt na ledu, svom prijatelju, ali bez onih smiješnih čeličnih klizaljki koje je odbacio na rub piste prije nego što mu je srce prestalo kucati.
.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta localePubblica Notizie

Se sei utente registrato, puoi pubblicare le tue notizie sul web tramite questo servizio.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Categorie Notizie

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Accesso

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Chi È Online?

 2889 visitatori online
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Ultime Dal Forum