Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News Notizie SAD: Deficit Državnog Proračuna Skače Na Nevjerovatnih $1,84 Triliona Dolara

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
webmaster

Državni Trezor je najavio danas da je deficit državnog proračuna u Srpnju porastao za $180,8 milijardi dolara, dostigavši novi rekord od $1,27 triliona dolara.

 

Povećana vladina potrošnja zbog zaustavljanja trenutne ekonomske krize u kombinaciji sa padom poreznih prihoda, uzrokovali su uzlet deficita na nove astronomske visine u ovoj godini.

 

Najnovija evidencija bilježi $1,27 triliona dolara, kada fali još dva mjeseca do zatvaranja fiskalne godine. 

Obamina Administracija prognozira da će se deficit državnog proračuna povećati na $1,84 triliona dolara do 30. Rujna.

Upravo tako! Na početku desetljeća, Vlada Sjedinjenih Američkih Država je potrošila $1,8 triliona dolara u godinu dana, po prvi puta. 

Bez zabrinjavanja, vlada troši mnogo više od svojih prihoda.

Državni Trezor je izdao najnovije izvješće, koje pokazuje potrošnju od približno $3 triliona dolara u proteklih 10 mjeseci, i prihodi od samo $1,74 triliona dolara.

Nevjerovatno ubrzano rastući dug je povećao zabrinutost među ključnim stranim kreditorima Sjedinjenih Američkih Država, poput Kine, najvećeg vlasnika duga američke vlade.

U razgovorima prošlog mjeseca s kineskim dužnosnicima u Washingtonu, Sekretar Državnog Trezora, Tim Geithner je probao ublažiti kinesku zabrinutost ovim problemima.

Kina je neprestano nastavljala povećanje kupovine američkog javnog duga, dok su drugi strani kreditori, kao što su Japan, Rusija i Brazil između ostalih, odustali od kupovine američkog javnog duga.