Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News Notizie Nova Online Igra Za Engleze: Oči Interneta Vas Kontroliraju

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
roman

Što učiniti ako je vaša zemlja potrošila preko £20 milijardi funti na milijune nadzornih kamera, a nema nikoga da ih gleda?

 


"Oči Interneta" je nova online igra za Britance kojoj je cilj preobratiti, ili opravdati svrhu cinkarenja igranjem u kojem svatko može sudjelovati.

 

U ovoj igri su igrači sudionici zamoljeni da prate špijunske kamere goleme CCTV mreže Velike Britanije i pritisnu gumb kad vide kriminal u tijeku.Ako uspijete sprječiti dovoljno kaznenih djela, čeka vas novčana nagrada do 1000 funti.

Ova nova internet igra koja dodjeljuje bodove ljudima za uočavanje pravih zločina na CCTV mreži je brandirana kao raj za njuškala.

Kroz online igru se igrači super njuškala priključuju na nacionalnu mrežu video kamera za nadzor i izvješćuju o pripadnicima javnosti koji rade zločine.

Kroz uslugu "Internetske Oči" se igrači uključuju i švrljaju po tisućama špijunskih kamera instaliranih u trgovinama, poduzećima i gradskim središtima u cijeloj Velikoj Britaniji u potrazi za prekršiocima zakona.

Igrači super njuškala, cinkaroši, ili lovci koji pomognu uhvatiti najviše kriminalaca će svaki mjesec osvojiti novčane nagrade do 1,000 funti.

Na web stranici igre "Internet Eyes" će se također otvoriti galerija kriminalaca skupa s popisom kaznenih djela ili prekršaja zbog kojih su ih super njuškala prijavili.

No pripadnici organizacija za borbu za građanska prava su osudili ovu kontroverznu igru i brandirali je kao raj zabadanja nosa u tuđe poslove.

Oni tvrde da "znatiželjni susjedi" mogu na ovaj način izazvati velike probleme.

Poduzetnik Tony Morgan, bivši vlasnik restorana, rekao je kako bi ova igra lokalne tvrtke mogla zaštiti od sitnih kriminalaca i djelovati kao upozorenje natpisima "Oči interneta patroliraju ovdje" prikazanim na vidljivim mjestima.

Ovaj biznismen će naplaćivati onima koji koriste uslugu što bi se na kraju moglo prelomiti na lokalnim vlastima, pa čak i na policijskim snagama kao i na vlasnicima trgovina, 20 funti tjedno po kameri za video nadzor što naravno gledano godišnje postaje značajan trošak.


Izjavio je kako bi ova igra mogla ispasti kao najbolje oružje za sprečavanje kriminala i da bi on htio kombinirati ozbiljan posao sa zaustavljanjem kriminala poticajem na novčane nagrade.

Naglasio je kako u Engleskoj Postoji preko četiri milijuna CCTV kamera za video nadzor od kojih se samo jedna na tisuću redovno prati, a da bi na ovaj način kroz te kamere svakoga dana mnogo ljudi pratilo što se zbiva.

"Postoji više od četiri milijuna kamera u Velikoj Britaniji tako da smo već svi na kamerama i snimani, ali te kamere nitko ne gleda", zaključio je.

Igrači skupljaju bodove gledajući kamere koje pokazuju slike u realnom vremenu, a zatim kliknu na dugme svaki put kad primjete da se nešto sumnjivo događa.

SMS ili tekstualna poruka zajedno sa slikom navodnog zločina se šalje nakon toga onima koji kontroliraju tu kameru, nakon čega isti mogu odlučiti da li da poduzmu akciju.

Kontrolor kamere će uzvratiti e-mail komentarom igraču i obavijestiti ga da li je riječ o zločinu i prekršaju, ili ne.


Igračima se dodjeljuje jedan bod za sumnju na kriminal i tri boda ako primjete stvarni zločin u tijeku.

Igračima će se također oduzeti bodovi ako kontrolor kamere ustanovi da kriminalna uzbuna nije bila opravdana.

Borci za građanska prava su osudili igru i tvrde da će potaknuti ljude na međusobno špijuniranje jedni drugih.

Charles Farrier je rekao kako je ovo užasna ideja za igru koju bi trebalo sasjeći u samom korijenu iz početka zato što ne samo da će razvijati opasni mentalitet špijuniranja kod naroda već će i kriminal pretvoriti u igru, a također može dovesti i do opasnih povreda osnovnih građanskih prava.

"Što ako grupa rasista odluči slati upozorenja svaki put kad se crni čovjek pojavi na ekranu, ili tko će kriminalce zaustaviti da pomoću istih kamera ne traže pogodna mjesta za nove zločine i otkrivaju njihove slabosti", upitao je Charles Farrier.Prošlog mjeseca je otkriveno da u Engleskoj postoji 4,2 milijuna CCTV kamera za video nadzor, ekvivalento jednoj kameri na 14 osoba, jedan i pol puta više nego što ih ima komunistička Kina.
.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta localePubblica Notizie

Se sei utente registrato, puoi pubblicare le tue notizie sul web tramite questo servizio.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Categorie Notizie

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Accesso

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Chi È Online?

 5064 visitatori online
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Ultime Dal Forum