Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News Notizie Nizozemska Prema Zatvaranju Zatvora, Fale Kriminalci

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
roman

Kako ulice i okolicu učiniti sigurnijima? Je li prava politika prema marihuani pravo rješenje?

 

Godinama su prohibicionisti, uključujući i "Drug Enforcement Administration" lažno tvrdili da je tolerantna politika Nizozemske prema marihuani od te nacije i države stvorilo zemlju koja je gnijezdo kriminala i zlouporabe droga.

 

Ti će se ljudi morati malo posvađati s vlastitim moždanim vijugama zbog novog problema koji se pojavio pred njima:Nizozemska vlada se sprema zatvoriti osam zatvora jer jednostavno nema dovoljno kriminalaca koji bi ispunili zatvorske ćelije.

Dužnosnici povezuju nedostatak zatvorenika s padom stope kriminala.

Marihuna, kanabis ili jednostavnije trava je uzrok mnogih polemika, dobiva se sušenjem lista indijske konoplje (canabis indica), ime je dobila po otoku Mariguani u Bahamskome arhipelagu, šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća se masovno konzumirala u vrijeme hipi pokreta koji je mirom namjeravao promijeniti svijet, danas je legalna u nekim zemljama od kojih je najpoznatija Nizozemska.

Ovdje možete pročitati više o novim naučnim otkrićima vezanim za marihuanu:

Kanabis: 5 Stvari Koje Morate Znati O Marihuani


Onako iz šale, probajmo usporediti Holandiju i Kaliforniju.

U Nizozemskoj koja ima otprilike 16.6 milijuna stanovnika, zatvorsku populaciju čini oko 12.000 zatvorenika.

Sa svojih 36,7 milijuna stanovnika, Kalifornija bi trebala imati otprilike malo više nego dvostruko veću zatvorsku populaciju.

U Kaliforniji međutim, stvarnu zatvorsku populaciju čini oko 171.000 zatvorenika.


Logično pitanje koje se nameće prvenstveno u pogledu marihuane samo od sebe, dakle čija politika i pristup prema drogama čini ulice sigurnijima?

Zaključke izvedite sami, no ovo su činjenice.