Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News Notizie Školske Knjige Iz Povijesti I Banke: Emisiona Dobit

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
administrator
Valutazione attuale: / 3
ScarsoOttimo 

Školska knjiga? Novac? Siegniorage? Povijesne knjige koje spominju danak feudnom gospodaru...


Listajući knjigu iz povijesti iz 1980-ih godina u kojoj je glavna tema "Druga Industrijska Revolucija'; iznenađujuće ali stvarno, može se vidjeti ono što su u talijanskim školama učili iz povijesti četrnaestogodisnji učenici: Bankarska emisiona dobit u obliku ukazivanja na manjak narodne suverenosti s posebnim naglaskom na termin "monetarna suverenost". Monetarna suverenost, znalo se još i u onim vremenima - i u školama se o tome učilo mlade na kojima svijet ostaje; u posjedu je "velikih financijskih institucija", odnosno banaka.
Klikni na sliku da svojim očima to pogledaš, i pukneš! 

 

 

Što su to danak feudnom gospodaru, seigniorage, bankarska emisiona dobit, monetarna suverenost, lijepo je klincima objašnjeno u školskom udžbeniku iz povijesti iz 80-ih godina.

Nakon što ste pročitali ovo, veoma je uputno baciti pogled na članak: "Edukacija - Kako Je Školsko Obrazovanje Uništilo Znanje".

Naslov školske knjige: "Povijest od 1815 do danas - La Storia dal 1815 ai giorni nostri". Autori: Angelo Gianni i Antonio Desideri. Izdavač: G.D’Anna (Messina-Firenze).

Tko zna zašto naši politički predstavnici, i ovi iz centra, i oni lijevi i oni desni; bježe od ove ključne teme koja nas je danas dovela na rub propasti čemu upravo svi svjedočimo, kao od kuge?

Prijevod:

...koje su tipične karakteristike 2 industrijske revolucije? Rađanje kolacija između industrijalaca koji na taj način postaju prave političke gazde moćnije i od samih država...

...između svih ovih oblika, onaj koji najviše zabrinjava je koalicija industrija, dogovori ili spajanje više poduzeća u kartel ili trust pakt (trust je pravni instrument koji u interesu jednog ili više užitnika, ili u određenu svrhu; omogućuje na različite načine strukturiranje "pravnih položaja" temeljenih na odnosima povjerenja) zbog dominacije nad tržištem cijelog svijeta u pogledu nekog određenog proizvoda, poput na primjer velikih naftnih kompanija Shell i Standard Oil.

Uz industrijske kartele i kapital stoje visoke financije, banke autorizirane za izdavanje papirnatog novca koje omogućuju rađanje industrija i kartela, vrše selekciju i upravljaju proizvodnjom, financiraju državne udare, nameću kolonijalna osvajanja. Te su banke kroz izdavanje novca jedan divovski motor koji pokreće sve ostale motore.

Odobreni krediti državama u nezgodnim ekonomskim položajima s ugovornom obvezom za te zemlje da posuđenim novcem moraju kupovati proizvode industrija vezanih uz banku koja je dala pozajmicu, jedan je od ključnih načina za kapital da ostvari dominaciju nad čitavim svijetom.

Piše jedan povjesničar: Banka intervenira financiranjem industrija, trgovina i transporta kroz davanje kredita u zemlji i inostranstvu. Uski krug divovskih financijskih tvorevina je između sebe podijelio dominaciju nad cijelim svijetom. Moć financijskih grupa je toliko velika da kontrastira i određuje odluke vlada. Za Ekonomsku moć je neophodno da joj politika robuje, i to ostvaruje. Financijska buržoazija je svjesna svoje moći, sjedi u parlamentima, prisutna je u vladama, upravlja vanjskom politikom.

 

Nije meni to što većina nikad nije čula za alternativne valute, nego je meni to što većini ne pada na pamet da bi nešto kao alternativne valute uopće moglo postojati.

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta localePubblica Notizie

Se sei utente registrato, puoi pubblicare le tue notizie sul web tramite questo servizio.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Categorie Notizie

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Accesso

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Chi È Online?

 2952 visitatori online
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Ultime Dal Forum