Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News Notizie Italiju Će Zgnječiti Lavina Dospijeća Naplate Dugova (1/3 BDP-a)

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
roman
Agencija za kreditni rejting Fitch je danas kao posljedicu zabrinutosti zbog zaduženja srezala trostruku "A" ocjenu Španjolskoj.

Njemački magazin "Der Spiegel" je podsjetio financijska tržišta zašto je predloženi plan talijanskog ministra ekonomije i financija Giulio Tremonti-a očajnički žurno usvojen, i to tek nakon njegove prijetnje ostavkom.

Italiju će zgnječiti lavina dugova koji uskoro stižu na naplatu, lavina veća od one koja je pokosila Grčku, u iznosu od 1/3 talijanskog društvenog bruto proizvoda. Ignorirati ovo upozorenje predstavlja veliku opasnost za naše susjede.

Ne treba se imati ekonomski fakultet da bi se shvatilo što predstavljaju dugovi koji stižu na naplatu u visini od 1/3 talijanskog nacionalnog BDP-a. Svakom je jasno da se Italija odmah mora suočiti s problemom kolosalnih dimenzija. Ovaj karcinom je sve do prije nekoliko dana bio skrivan. Valja se podsjetiti da je Talijanska Središnja Banka privatna institucija i da je javni dug Italije dostigao 1,8 trilijuna eura (1800 milijardi).

Ova najnovija vladina mjera je nažalost još jednom potvrdila nova zaduženja kao uobičajeno jedinu prakticiranu strategiju za pokretanje gospodarstva.

Međutim "uzbuna" ovog puta nije metafora nego stvarna opasnost, talijanska dužnička situacija je poprimila kritične razmjere. U 2010 godini, upravo sada, Italiji dospijeva na naplatu 251.5 milijardi eura javnog duga što je više od 10 puta veća cifra od iznosa upravo usvojenog prijedloga ministra ekonomije i financija Tremonti-a za spašavanje onoga što se spasiti može. Radi se o ogromnim brojkama, a ozbiljnost situacije i vjerovatan scenario u ovim trenucima potvrđuju i credit default swaps-i na talijanski suvereni dug koji su porasli za 70% u samo dva tjedna na apsolutni povijesni rekord.

Kao da to nije dosta, 192,2 milijardi eura duga dolazi na naplatu u 2011 godini, a drugi obrok od 168,2 milijardi eura u 2012. Sveukupno 611,9 milijardi eura u tri godine.  "Der Spiegel" navodi da je to otprilike jedna trećina (32%) talijanskog društvenog bruto proizvoda koji je po podacima Svjetske Banke za 2008 godinu iznosio 2,3 trilijuna dolara.
.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta localePubblica Notizie

Se sei utente registrato, puoi pubblicare le tue notizie sul web tramite questo servizio.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Categorie Notizie

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Accesso

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Chi È Online?

 5702 visitatori online
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Ultime Dal Forum