Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News Notizie Irak: Napad Na Centralnu Banku U Bagdadu

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
roman

Napadači na Iračku Središnju Banku drže taoce, najmanje 26 poginulih.

Irak, Bagdad - Još uvijek su zabarikadirani u Središnjoj Iračkoj Banci i drže zaposlene činovnike kao taoce.
Naoružani napadači, kojima se do sada još uvijek ne zna točan broj, ušli su u sjedište iračke monetarne institucije i zauzeli ga, pri napadu je poginulo najmanje 26 ljudi i ranjeno više od 40.

 

 Vojska i policija su potpuno izolirani objekat kojeg nadlijeću helikopteri.

Prema Ministarstvu Unutrašnjih Poslova, napadači u vojnim uniformama i s prslucima punim eksploziva su izveli iznimno sofisticiranu operaciju, neki od njih su na krovu središnje banke kako bi spriječili snagama sigurnosti da se približe.

Dva pokušaja upada policije u zgradu su završila neuspješno, napadači su se poput kamikaza samoubilački raznijeli eksplozivom.

Napad na Centralnu Banku Iraka je izveden uoči otvaranja sjednice Iračkog Parlamenta, druge po redu nakon američke invazije 2003 godine, na kojoj se trebaju izabrati predsjednik parlamenta i njegovi zamjenici, te novi predsjednik republike.
Irački Parlament ima 325 članova, a analitičari misle da je dogovor o novoj vladi još uvijek mjesecima dalek...

Lokalni policajci su rekli da je također eksplodirala bomba u parkiranom automobilu udaljenom otprilike 900 metara od banke.

Irak je zemlja pod okupacijom, u invaziji na ovu zemlju bogatu naftom kojom se, ne zaboravimo to, zbog monopola može trgovati samo u dolarima, učestvovale su "najbogatije i najrazvijenije" zemlje svijeta čiji guverneri središnjih banaka, među kojima se ističu Ben Bernanke i Jean Claude Trichet već neko vrijeme stvaraju novi novac iz ničega u neograničenim količinama kako njihov bankarski sektor ne bi zadesila sudbina dinosaurusa.

Prisjetimo se na trenutak povijesnog tečaja iračkog dinara u odnosu na američki dolar:

1932. - tečaj dolar / irački dinar : 4,86 dolara za 1 dinar
1973. - tečaj dolar / irački dinar : 3,39 dolara za 1 dinar
1988. - tečaj dolar / irački dinar : 3,22 dolara za 1 dinar
2003. - tečaj dolar / irački dinar : 2,53 dolara za 1 dinar
2004. - tečaj dolar / irački dinar : 0.0004 dolara za 1 dinar

U Iraku je u ovom ratu poginulo preko 1,5 miliona ljudi, radioaktivni osiromašeni uran je počeo uzimati svoj danak najviše kroz rađanje deformirane djece.
Prošle godine je u Iračkoj Vladi zabilježeno najviše slučajeva korupcije od invazije 2003 godine koju su predvodile vojne snage Sjedinjenih Američkih Država.
Rahim al-Ogaili je naveo 7.797 slučajeva rasipanja, prevara i zloupotreba novca u 2009 godini što je rezultirao gubitkom od oko 842 milijarde iračkih dinara, odnosno otprilike 718 milijuna dolara. On nije otkrio detalje o tome kako i gdje je taj novac potrošen, niti je rekao koliki je ukupan iznos izgubljenih sredstava od 2003 godine.
Naveo je da je komisija čiji je predsjednik redovno o tome izvještavala parlament, ali su irački čelnici uglavnom ignorirali sve te dokaze o korupciji najčešće izjavama kako ne postoje stvarne i ozbiljne mjere u borbi protiv toga.

Smatra se da ovaj napad na Iračku Središnju Banku može imati politički motiv - potkopavanje povjerenja u pro-američku vladu i druge državne institucije.
Danas je to i službeno, isprika za invaziju na Irak - oružje za masovno uništenje se pokazala kao potpuno lažna. Kao ni zbog provođenja politike financijskog terorizma kojom se upravo pustoši svijet, ni zbog lažnog motiva napada na Irak još uvijek nitko nije završio u zatvoru.

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta localePubblica Notizie

Se sei utente registrato, puoi pubblicare le tue notizie sul web tramite questo servizio.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Categorie Notizie

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Accesso

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Chi È Online?

 5641 visitatori online
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Ultime Dal Forum