Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News Notizie Inflacija i Indeks Podložnosti Ekonomista Korupciji

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
zagor

Koliko li je samo toga napisano o inflaciji? Tone i tone papira su potrošene na raznorazne teorije i jednadžbe. Tko se ne izgubio u tom moru svakojakih objašnjenja? Pa opet, istina ti je ravno pred nosom, jedna jedina, toliko jednostavna i očita, samo si preumoran i toliko duhom odsutan da primjetiti je graniči s nemogućim. Ako priupitaš nekog ekonomistu što je to inflacija, sigurno će ti reći da ona veoma loše utiče na ekonomiju; pravi uništavač naroda i nacija. Zatim će iz svog repertoara izvući II svjetski rat, Afriku i Jugoslaviju. Ovi mlađi novopečeni doktori ekonomskih nauka će ti do besvjesti tupiti službenu definiciju da je inflacija porast razine cijena odnosno posljedičan pad kupovne moći novca.

 

Evo što kaže Hrvatska Wikipedija o inflaciji: "O inflaciji se zna jako mnogo, ali ipak nedovoljno da bi se mogla izliječiti". Zaista impresionantno, nije li? Probaj se sad na trenutak opustiti, otvoriti, i bez puno kompliciranja, žurbe i nervoze, priupitati: Što je zbilja u stvarnosti ta inflacija? Prvi dio zaključka se da izvući iz najlogičnijeg odgovora na pitanje "precizirati koji su razlozi vašeg nezadovoljstva stanjem euro novčanica" u sklopu online istraživanja Europske središnje banke o kvaliteti euro novčanica u optjecaju:

 

 

EURO NOVČANICE NISU NOVAC-VRIJEDNOST IZDAVAN OD STRANE DRUŠTVENE ZAJEDNICE VEĆ NOVAC-KAMATONOSNI DUG IZDAVAN OD STRANE PRIVATNOG BANKARSKOG KARTELA U POHLEPI ZA EMISIONOM DOBITI!

 

Najkraće, najjednostavnije i najtransparentnije tumačenje inflacije ne stiže iz znanstvenih krugova već ravno s ulice: Inflacija je indeks nesposobnosti političara da upravljaju državom. U zemlji koja je u potpunosti monetarno suverena, stopa inflacije ne smije iznositi više od nule, baš poput dozvoljenog broja nesreća pilotima aviona ili kapetanima brodova. Svaki drugačiji broj od nule, uključujući i one najmanje, znak je hitne potrebe za promjenom pilota ili kapetana.

I da ovaj kratki enciklopedijski odlomak privedem kraju sa zajebancijom na zajebanciju Hrvatske Wikipedije: "Oko velike blindirane crne limuzine koja je izazvala tešku saobraćajnu nesreću, krv i jauci. Iz nje izlaze Željko Rohatinski, Ivo Josipović, Jadranka Kosor i Josip Bozanić. Na upit policajca tko je vozio automobil, njih četvero se za trenutak pogledaše, a onda svi iz istog glasa izrecitiraše: Ja sam sjedio/la odozada", što je naravno, osim ako niste kompletno zreli za debilanu, nemoguće zar ne?

Umalo zaboravih, koliki je indeks podložnosti ekonomista korupciji? Koliki je indeks opće korupcije novcem kad je u pitanju novac? Nacionalni indeks iznosi točno ovoliko: Novac I Mentalna Higijena.

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta localePubblica Notizie

Se sei utente registrato, puoi pubblicare le tue notizie sul web tramite questo servizio.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Categorie Notizie

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Accesso

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Chi È Online?

 2604 visitatori online
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Ultime Dal Forum