Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News Notizie I Nakon Smrti, Nikola Tesla Živi Među Nama

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
roman

Nikola Tesla je čovjek odgovoran za svaki oblik suvremene tehnologije koju danas imamo na raspolaganju. Ne bi bilo Tviterovanja, Guglanja, mobitela, satelita u svemiru, aviona, x-zraka, ili fizike kakvu poznajemo.

Da li se itko sjetio Nikole Tesle na njegov rođendan?

Nikola Tesla je rođen 9. srpnja 1856, u ponoć.

Netko se ipak sigurno sjetio Nikola Tesle ovaj tjedan, to je Dr. Ljubo Vujović.
Dr. Vujović je ove godine nominiran za primanje nagrade Američkog Biografskog Instituta: "Osoba 2009 Godine U Edukaciji" za njegov rad kao predsjednik i urednik "Tesla Memorial Society"  New York-ške web stranice koja je glavni izvor informacija o slavnom znanstveniku i izumitelju Nikoli Tesli, te ostalim svjetskim figurama u povijesti.

Iako su znanstvenici diljem svijeta uložili velike napore da se konačno prepozna genijalnost i doprinos ovog velikog čovjeka, još uvijek magla misterije okružuje njegov život i djela.
Mnogi smatraju da je najočitiji od razloga tome taj, što su njegovi izumi bili previše progresivni za dostupne tehničke resurse, i također previše napredni za kolektivnu psihu čovječanstva u to vrijeme.

The Missing Secrets Of Nikola Tesla:

Većina teorija upućuje na njegov nedostatak smisla za biznis i kombinaciju njegovog propalog projekta s JP Morgan, dok su gradili "Toranj Snova", svjetski RTV toranj na Long Islandu koji bi prenosio telefonske poruke preko oceana; emitirao i prenosio vijesti, glazbu, burzovna izvješća, privatne poruke, sigurnu vojnu komunikaciju, pa čak i slike na bilo koje drugo mjesto na svijetu.
Nikola Tesla je tada pod sumnjivim okolnostim ostao bez financijskih sredstava.

Tesla je rekao bankaru Morganu: "Kada u potpunosti bude primijenjen bežični prijenos, Zemlja će se pretvoriti u veliki mozak, a svaki njegov dio će imati sposobnost odgovora".

Tesla je očigledno predvidio WWW i naša računala. 1937 godine je izjavio: "U ovom trenutku znanstvenici rade u laboratorijima američkih sveučilišta i pokušavaju stvoriti ono što je opisano kao "stroj za razmišljanje. Ja predviđam razvoj ovoga u stvarnost".

Također je izumio naše bežične kutije na prijelazu stoljeća.

Teleautomaton je bio uređaj kojeg je Tesla izumio u 1890-im godinama. Sablasno sliči na naše bežične kutije koje nam omogućavaju da sjednemo u kafić i pijemo kavu, tipkamo na naš laptop, komuniciramo našim mobitelima, letimo našim avionima, gledati našu stvarnu televiziju i slušamo radio dok čekamo zaglavljeni u prometu.

Teleautomaton je jednostavan aparat s Teslinom zavojnicom. Ove zavojnice su u početnim eksperimentima bile umetnute u brodove kako bi rezonirale s drugim zavojnicama koje su se nalazile na obali. Usklađivanjem zavojnica, operater na obali je mogao daljinski upravljati brodom.

Njegovi rezonancijski eksperimenti su u jednom trenutku izbjegli van kontrole čak i u New Yorku.

U svom laboratoriju u Houston Street-u, dok je provodio eksperimente s mehaničkom rezonancijom i elektro-mehaničkim oscilatorima, stvorio je rezonanciju nekoliko okolnih zgrada zahvaljujući određenoj frekvenciji, ali ne i svoje zgrade, uzrokujući pritužbe na policiji.
Kako je brzina rasla, pogodio je rezonantnom frekvencijom i svoju zgradu, pa je čim je prepoznao opasnost, primijenio težak kovački čekić za prekidanje eksperimenta, dok je policija ostala zabezeknuta.

Vjerojatno su eksperimenti poput ovih doveli Teslu na glas kao ludog znanstvenika. Bio je akreditiran u eksperimentima s putovanjem kroz vrijeme, komunikacije s izvan zemaljcima i strojevima koji zabilježavaju misli, između mnogih drugih.
Njegovi kasniji eksperimenti, dobijanje "free energy (besplatne energije)", najvjerojatnije su ga još više doveli u neprilike. Općenito, ne biti u mogućnosti naplaćivati energiju ne ide u prilog velikim moćnicima.

Možda, sigurno ili vjerovatno, baš se iz ovog razloga još uvijek vozimo na benzin i naftu, iako se Nikola Tesla svojim modificiranim automobilom marke "Pierce Arrow" još prije stotinjak godina vozio brzinom od 130 km/h, pogonjen bežičnim prijenosom električne energije, što znači bez limita.

Skloni smo nazivati genijima subjekte vezane za duhovnu snagu ili poklone od Božanskog Duha. Iako Tesla nije davao veliki značaj religiji, jednom je izjavio: "Religija je dala čovjeku ideale koji daju značenje njegovom životu i unaprijeđuju dobru provodljivost". Iznenađujuće je, čisto mehanički, razmišljao o čovječanstvu.

"Za mene, svemir je jednostavno veliki stroj koji nikada nije postojao i koji nikada neće prestati postojati. Ljudska bića nisu iznimka u prirodnom poretku.
Čovjek, kao i univerzum, je stroj. Ništa ne ulazi u naše umove ili određuje naše akcije, bez da nije direktno ili indirektno odgovor na stimulativne poticaje naših osjetnih organa. Zahvaljujući sličnosti naših građa i istovjetnosti naših okruženja, odgovoramo na sličan način na stimulativne poticaje naših osjetnih organa razumijevanje je kao barn. Tokom vremena, razvijeni su beskonačno kompleksni mehanizmi, ali ono što zovemo "duša" ili "duh", nije ništa više od pukog zbroja djelatnosti u jednom od tijelu. Kada funkcioniranje tih djelatnosti prestane, "duša" ili "duh" također prestanu postojati".

Većina od nas je Nikolu Teslu smatrala vizionarom ispred svog vremena, ali evo jedne začuđujuće Tesline izjave:
"Moji neprijatelji su me toliko uspješno prikazivali kao pjesnikom i vizionarom, da nešto komercijalno od toga moram zaustaviti bez odlaganja".

Da li se Tesla šalio? Je li bio istinski, čisti znanstvenik? Bi li ga njegovi eksperimenti na koncu doveli do toga da upregne duhovnu snagu? Da li je Tesla bio na puta otkrivanja "Božje Čestice"?

Nikola Tesla je odlično govorio nekoliko svjetskih jezika, a rezultate kompliciranih jednadžbi i eksperimenata je unaprijed vidio zaronjen u duboko razmišljanje ili snove.

Nikola Tesla je svakako ispunjavao jaz između znanosti i "duše", bez obzira priznavao on to ili ne.

Možda nije vjerovao u život poslije smrti, ali njegovi izumi i pronalasci su ga sigurno održali veoma živim i poslije smrti.

 

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta localePubblica Notizie

Se sei utente registrato, puoi pubblicare le tue notizie sul web tramite questo servizio.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Categorie Notizie

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Accesso

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Chi È Online?

 5053 visitatori online
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Ultime Dal Forum