Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News Notizie Eko Selo, Humanitarni Fondovi I Buvljak

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
administrator
Valutazione attuale: / 3
ScarsoOttimo 

Dobra vijest je da su zemlje nazvane PIIGS u bankrotu. I sve ostale zemlje su u bankrotu. Loša vijest je da još uvijek niti jedna od njih nije smogla hrabrosti isto priznati, ali na to vjerojatno nećemo još dugo čekati. Najbolja vijest je ta da je koliko god novca požderao, i Crimezilla u bankrotu također. Fenomenalni Max Keiser je pričajući o nedavnom spašavanju propalih banaka u organizaciji Federalnim Rezervi, kroz svoj popularni show ovako opisao trenutnu situaciju: "Međunarodni Monetarni Fond je u bankrotu, a ne PIIGS države".


You need to a flashplayer enabled browser to view this video
Za globalni financijski konglomerat, najvažnija stvar je da globalna monetarna suverenost i dalje ostane u njihovim privatnim rukama. U ovim trenucima u kojima nam politika i mass mediji izgubljeni u očaju, svim mogućim prljavim trikovima pokušavaju odvratiti pažnju od stvarnog dnevnog reda, mi obični smrtnici ne smijemo smetnuti s uma najvažniju stvar: Ako nam je imanje izgorjelo u požaru, koga ćemo za to okriviti: imanje, vatru ili piromane koji su zapalili imanje?

Dva dana nakon globalnog revolta protiv banaka 07 prosinca ove 2010 godine kojeg je nogometni as Eric Cantona učinio planetarno popularnim, saznajemo da se politika u službi banaka itekako pobrinula o gušenju mirne, ali najučinkovitije moguće pobune protiv financijskih institucija - jednostavno podizanjem novca s računa. Političari - sluge bankarima, poduzeli su sve ono što je bilo u njihovoj moći kako bi se o prljavoj istini o međunarodnom monetarnom sustavu u javnosti što manje pričalo.

Za one koji to na žalost još nisu bili u prilici saznati, u nametnutom nam sumornom svijetu u kojem umjesto da slobodno živimo svi sporo umiremo, postoje dvije vrste zakona, jedni važe samo za bankare, a drugi za sve ostale. Bankari su individue koje zakonski nesmetano krivotvore novac, dok je za nas ostale ista stvar najstrože zabranjena. Nije potrebno imati diplomu iz nuklearne medicine da bi se shvatilo da su sistem u kojem oni koji sve manje moraju raditi ionako dosada ne radeći ništa, stvorili sami bankari u sopstvenu korist, na štetu svih nas ostalih koji zbog njih i istovremeno za njih moramo sve više crnčiti i ujedno se odricati ionako već malog broja preostalih osobnih sloboda i užitaka. Nikakav novi novac ne smijemo ni stvoriti, a da taj prvo ne postane ubistveno kamatonosno zaduženje prema njima! Što reći i što učiniti? Odustati od svega jer je tako najlakše i pomiriti se s činjenicom da jedini razlog zbog kojeg postojimo tu gdje jesmo i dalje ostane taj da ispuštanjem duša u tvornicama i redovima ispred potrošačkih rajeva, nastavimo trošiti naš ljudski životni vijek na proizvodnju i konzumiranje uglavnom škarta koji najčešće nikome nije potreban - čineći time njih nekoliko svevišnjih individua još bogatijima iako je sav novac na planeti ionako odavno u njihovom vlasništvu.

U što se pretvorila naša divna plava planeta? U truli, post-industrijski, post-apokaliptični svijet uništenja i rasipništva.

 

Ovdje smo mišljenja da je borba protiv aktualnog, do krajnje mjere korumpiranog monetarnog, financijskog i političkog sustava uzaludna jer u njoj nemamo apsolutno nikakve šanse.

Borba protiv globalnog financijskog konglomerata nalikuje na upadanje u živo blato. Ona je kontraproduktivna jer što se više koprcamo, to dublje propadamo u živo blato. Ključ učinkovitosti izvlačenja iz njihove paukove mreže leži u tome da moramo shvatiti da smo si iz razloga što problem nikad nije problem sam po sebi već je problem uvijek reakcija na problem; najveći problem mi sami, a ne nekakva uzvišena oligarhija, podmukli bankari, prepredeni advokati, korumpirani političari, prestrašeni sindikalisti i ostali bezveznjakovići. Njihova moć izvire iz nas samih, stoga se uspjeh može izroditi jedino iz izostanka potpore sustavu. Izostanak potpore sustavu u osnovi znači ovo: prekinuti upotrebu njihovog jedinog, ali svemogućeg oružja za masovno uništenje - monetarnog sustava, prekinuti upotrebu njihovog novca-duga i iz pasivnih komentatora s tribina se pretvoriti u aktivne igrače na terenu!

Organizacija Jupiter Projekt i Udruga Crom Alternativna Razmjena u izgradnju boljeg sutra konkretnim koracima kreću danas, udruženim snagama. Graditelji smo svi zajedno, imamo alat - elektroničku platformu, a imamo i materijal - alternativnu valutu.

Ispred nas su jasno definirani ciljevi: Eko Selo, Humanitarni Fondovi i Buvljak. U njihovo ostvarenje upravo krećemo od nule svim raspoloživim mogućnostima.

Održivu zajednicu u obliku eko sela ne vidimo kao ograničeni um u zatvorenim okvirima ustaljenih pravila nego kao spoj slobodne ljudske mašte, kreativnosti, vještine i umijeća u koji se odlično uklapaju ekoturizam i agroturizam; kao i neki oblici suvremene tehnologije u filmu u kojem će neki poslovi i aktivnosti vjerovatno nalikovati na ponovni susret sa prošlošću - recimo stari zanati, prikupljanje bilja i šumskih plodova ili na primjer buđenje nekih starih običaja.

5 problema koji se eliminiraju selidbom na eko selo: bankari, advokati, certifikati, korisni idioti i izgubljeni slučajevi!

 

 

Svrha osnivanja fondova humanitarnog karaktera je poticanje na kreativno stvaranje kroz društveno korisni rad i promjenu aktualne surove klime u mjestima u kojima postojimo.

Ideja je potaknuti što veći broj ljudi, osobito aktivista i njihovih organizacija, da se dodatno inspiriraju na što jače i povezanije djelovanje. Fondovi humanitarnog karaktera bi predstavljali izvrsnu priliku za povećanje učinkovitosti takvih udruženja koja bi se ovako mogla čvršće međusobno povezati i time mnogo snažnije djelovati. Humanitani fondovi znače lakši pristup ovim organizacijama jer je ponuda novčanih sredstava velika pomoć u preskakanju financijskih prepreka i rješavanju raznovrsnih poteškoća.

 

 

Kad je riječ o Internetu ili o virtualnom prostoru, onda se on dijeli na virtualnu iluziju i virtualnu stvarnost. Buvlja tržnica ili buvlja pijaca, ideja je kojom će se već postojeća virtualna stvarnost - Crom Tržnica dobara, roba, proizvoda i usluga nastojati pojaviti i u fizičkoj stvarnosti kao direktan fizički susret kupca i prodavca licem u lice, oči u oči. Buvljak kojeg namjeravamo otvoriti, najbolje je shvatiti kao termin "nagodba" - potpuno otvoreno slobodno tržište na kojem se kroz trgovanje kupac i prodavac pogađaju za najpovoljniju cijenu.

Na buvljaku, kupnjom ne samo nove već i robe iz druge ruke, kupci će nabavljati potrebne stvari po jeftinim cijenama, a prodavci će se umjesto da stvari još uvijek dobre za upotrebu bacaju u smeće, istih rješavati na puno korisniji način.

Ova 3 projekta, ova 3 zajednička cilja organizacije Jupiter Projekt i Udruge Crom Alternativna Razmjena su ujedno i poziv ljudima iz svih ostalih gradova, regija i zemalja da nam se ovdje pridruže u dogovaranjima kako bi istu stvar i oni samostalno, ili kroz zajedničku suradnju mogli organizirati u njihovim krajevima. Prepreke nas ne zaustavljaju - mi ih preskačemo! 

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta localePubblica Notizie

Se sei utente registrato, puoi pubblicare le tue notizie sul web tramite questo servizio.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Categorie Notizie

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Accesso

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Chi È Online?

 2955 visitatori online
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Ultime Dal Forum