Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News Notizie Borilačke Vještine: Morihei Ueshiba Ōsensei i Osvrt na Aikido

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
administrator

Morihei Ueshiba rođen 14 Prosinca 1883 godine u mjestu Tanabe, bio je poznati umjetnik borilačkih vještina i osnivač japanskog aikida.

 

Dobio je nadimke Kaiso - u prijevodu "Osnivač", i Ōsensei - "Veliki Učitelj", proširio je popularnost aikida po cijelom svijetu.

 

Ueshiba je poznat i po tome što je studirao nekoliko borilačkih vještina u mladosti.Kao mladić, u mjestu Ayabe, sjedištu Omoto-kyo vjere, susreo se s učiteljem po imenu Deguchi Onisaburo.

Pacifist, Deguchi je propagirao nenasilan otpor i univerzalno razoružanje.

Učio je Ueshibu i ostale da su oružja i ratovi sredstva kojim zemljoposjednici i kapitalisti ostvaruju profit, a siromašni pate.

U 1927 godini, Morihei se preselio u Tokio gdje je osnovao svoj prvi dojo koji i danas postoji pod imenom Aikikai Hombu Dojo.

Godine 1969, Morihei Ueshiba je obolio i iznenada umro 26 Travnja od raka, a samo dva mjeseca kasnije, umrla je i njegova supruga.

Na samrti, uzeo je ruku svog sina i rekao "Sredi sve".


Postoje mnoge priče o Ueshibi i njegovoj borilačkoj vještini.

Kaže se na primjer da je mogao izbjeći prstenu studenata koji su ga okružili s mačevima u rukama i svi istovremeno napali.

Mnogi od tih studenata su kasnije izjavili da ga nisu niti primjetili dok je prolazio kroz njih.

Druga je priča da je bio u mogućnosti oboriti nekog na koljena snagom svog kiai-a.

Postoje rasprave u aikido svijetu da su neke od tih samo senzacionalističke priče, neki ih odbacuju kao mit stvoren oko istinskog genijalca, ali ipak samo ljudskog bića, dok drugi vjeruju da je Osensei uistinu mogao postići takve pothvate.


U jednom intervjuu, Shoji Nishio je izvijestila: "U ono vrijeme, bivši karate sensei butokukai-a po imenu Toyosaku Sodeyama mi je prišao i rekao da je upoznao fantoma, da ga nije mogao udariti niti jedan jedini put i da je ostao zadivljen njime". Naravno, fantom nevjerovatne brzine je bio Morihei Ueshiba.

You need to a flashplayer enabled browser to view this video


Pratite pokrete ovog starog čovjeka koji je isprašio tur svima u prostoriji bez i najmanjeg napora.

Upotrebljava metodu kojom može preusmjeriti fokus protivnikove energije bez kontakta.

Video u stvari prikazuje kako se brzina i kutevi mogu iskoristiti u vlastitu korist.

Učenici ga napadaju, ali vještim, brzim i preciznim pokretima Ōsensei kompromitira udarce svojih protivnika svaki put koristeći energiju napadača protiv njih samih.


Svojim učenicima je Morihei Ueshiba malo prije svoje smrti uputio posljednje pozive i dao zadnje upute: "Aikido je za cijeli svijet, ne budite sebični, aikido je za sve ljude posvuda".

 

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta localePubblica Notizie

Se sei utente registrato, puoi pubblicare le tue notizie sul web tramite questo servizio.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Categorie Notizie

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Accesso

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Chi È Online?

 3721 visitatori online
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Ultime Dal Forum