Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Forum
Benvenuto, Ospite
Nome Utente Password: Ricordami
  • Pagina:
  • 1

ARGOMENTO: Palestinci Iz Ničeg Napravili Solarni Automobil

Palestinci Iz Ničeg Napravili Solarni Automobil 10 Anni, 2 Mesi fa #592

  • mali
U sada već davnim vremenima, sa izumom struje, svi su naravno očekivali da će ubrzo automobili biti na električni pogon.
Najveći naučnik svih vremena, Nikola Tesla, otišao je mnogo dalje u tom pravcu.
Tesla je 1899 u mjestu Pike's Peak (Colorado) dokazao ostvarivost i izvedivost bežičnog prijenosa električne energije.

U 1931 godini, Nikola Tesla je preradio automobil marke Pierce Arrow.
Izvadio je iz njega standardni motor s unutrašnjim izgaranjem i ugradio električni motor od 80 konjskih snaga i 1800 obrtaja u minuti kojeg je spojio na originalni mjenjač i kvačilo.
Ovom automobilu osim jedne antene nije bilo potrebno nikakvo punjenje baterija ili vanjski izvor napajanja.
Nikola Tesla je pretvorio standardni model Pierce Arrow-a u automobil koji je električnu energiju dobivao bežičnim prijenosom.
U eksperimentu, ne zaboravimo, od prije jednog stoljeća, ovaj je primjerak Pierce Arrow-a bez problema dostizao brzinu od 130 kilometara na sat, ne zagađujući okoliš i uz neograničeni domet, napajajući se energijom iz etera, baš onako kao što današnji automobili uz pomoć slične antene primaju radio valove iz etera.

Nekoliko je novina u gradu Buffalo objavilo informacije o ovom testu.
Na pitanje iz čega je stizala energija, Tesla je odgovorio: "Iz etera svuda oko nas".

J.P. Morgan, J.D. Rockefeller i Henry Ford su doslovce izludjeli zbog Teslinog električnog automobila.
Nikola Tesla je umro u samoći, čovjeka koji je elektrificirao planet, svijet je gotovo zaboravio iako je odgovoran za skoro svaki oblik suvremene tehnologije kojom danas raspolažemo.
Nakon smrti, FBI je zaplijenio sve njegove radove i svu dokumentaciju, besplatna energija za čovječanstvo je označena sa "Strogo povjerljivo".


Ove je 2010 godine na internacionalnom salonu automobila u Ženevi tvrtka Dok-Ing iz Zagreba predstavila prvi hrvatski automobil, i još s pogonom na struju.
XD Concept je električni gradski model malih dimenzija, no iako mu je dužina svega 2,8 metara, u njemu uz vozača ima mjesta i za još dva putnika.
Prvi hrvatski električni auto ima snagu od 80 kW, doseg između 200 i 250 kilometara, težinu od 1100 kilograma, od nule do sto ubrzava za 7,7 sekundi.

Palestinci Iz Ničeg Napravili Prvi Solarni Automobil

Studenti su preskočili gotovo nepremostivu prepreku, uz oskudicu resursa su sastavili zeleni prototip za dizelom i magarećim izmetom zagađene ceste Hebrona.

palestinian_solar_car.jpg

Kreativno inženjerstvo... solarni automobil kojeg su izgradili studenti na Politehničkom sveučilištu Palestine u Hebronu.

Posjetitelji Hebrona na Zapadnoj obali će od ovog ljeta moći naletjeti na čudno vozilo bijele boje kako prometuje kroz gradske ulice - prvi palestinski solarni automobil.

Ekološki prihvatljiv projekt palestinskih studenata, automobil na besplatnu sunčevu energiju, ukrašen je solarnim panelima i ne uspijeva postići brzinu znatno iznad 30 km/h, ali je pohvaljen kao podvig kreativne tehnologije u inat oskudici, ograničenim sredstvima i nestašici dijelova.

"Ovo je komplicirani projekt, naši studenti su projektirali i izradili cijeli automobil praktički iz ničega", izjavio je Dr. Zahdi Salhab, direktor odjela za mehaničko inženjerstvo na Politehničkom sveučilištu Palestine u Hebronu.

Automobil kojeg je bilo potrebno sklapati nekoliko mjeseci, opremljen je sa električnim motorom od dvije konjske snage koji se napaja iz baterija u kojima se pohranjuje energija dobivena od sunca kroz reflektirajuće solarne panele montirane na zadnjem dijelu vozila.

Iako je ova regija blagoslovljena s obiljem sunčanih dana, akumulator se po oblačnom vremenu može puniti električnom energijom iz utičnice.

Tri studenta odgovorna za ovaj solarni automobil, bili su dio projekta za razvoj obnovljivih izvora energije u cilju zamjene benzinskih i dizel motora te magareće radne snage koja se često zapošljava u tom području.
"Mi gotovo da i nemamo industriju, pa skoro sve zagađenje dolazi samo iz motornih vozila", rekao je Dr. Salhab.

On se nada da će projekt privući financijska sredstva kako bi se omogućila sljedeća faza razvoja tako da bi se automobil mogao potencijalno koristiti na cijeloj Zapadnoj obali.
"Cijena izradnje ovog solarnog automobila je oko 4.000 dolara, ali bi je trebali udvostručiti da bi napravili pravi automobil koji bi bio bolji, brži, imao veći domet i bio u mogućnosti voziti u svim uvjetima", dodao je na kraju.

Re:Palestinci Iz Ničeg Napravili Solarni Automobil 10 Anni, 2 Mesi fa #595

  • kobra
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Messaggi: 1
  • Karma: 0
Već nekih 100 godina, jedan dio automobilske industrije proučava kako što manje, a onaj drugi kako što više gorive smjese sabiti u kompresioni prostor.
Eto, to bi bilo to čime se auto-industrija bavila posljedne stoljeće, onim malim prostorom u cilindru između glave motora i klipa
  • Pagina:
  • 1
Tempo generazione pagina: 0.43 secondi