Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Forum
Benvenuto, Ospite
Nome Utente Password: Ricordami

Mobiteli Će Uskoro Zamijeniti Plaćanje Gotovim Novcem
(1 Online) (1) Ospite
  • Pagina:
  • 1

ARGOMENTO: Mobiteli Će Uskoro Zamijeniti Plaćanje Gotovim Novcem

Mobiteli Će Uskoro Zamijeniti Plaćanje Gotovim Novcem 8 Anni, 5 Mesi fa #2413

  • zagor
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Messaggi: 22
  • Karma: 0
Hoće li mobitel kao novi digitalni novčanik 21 stoljeća i nova vrsta kreditne kartice uskoro zamijeniti tradicionalni novčanik i plaćanje papirnatim novčanicama?

Suvremena tehnologija omogućila je pretvaranje svakog mobitela u kreditnu karticu, što će vrlo vjerojatno u nekoliko sljedećih godina označiti kraj plaćanju gotovim novcem - prognoziraju relevantni stručnjaci.


crom_digitalni_novcanik.jpg


Razvoj Interneta doveo je između ostalog i do pojave brojnih alternativnih platnih sustava. Jedan od njih je Crom Sustav Za Procjenu I Razmjenu Vrijednosti, ekonomski model unutar kojeg se kroz pristup "Crom Mobile" plaćanja u alternativnoj valuti kao nekonvencionalnom platnom sredstvu mogu obavljati mobilnim uređajima.

Iako su mobilni platni sustavi za sada iz sigurnosnih razloga uglavnom ograničeni niskom dozvoljenom visinom platnog iznosa, zagovornici tehnologije smatraju da će upotreba keša vrlo brzo izumrijeti, mobiteli će preuzeti ulogu papirnatih novčanica.

Osim povezivanjem na Internet ili putem SMS poruka, mobiteli se danas kao platni alat veoma lako i jednostavno daju transformirati u prave pravcate kreditne kartice. Da bi mobilni telefon postao mobilna kreditna kartica, u njega se ugrađuje pametna kartica ili mu se na poleđini zalijepi PayTag naljepnica veličinom skoro tri puta manja od tradicionalne kreditne kartice.

Proces vršenja plaćanja mobitelom kao kreditnom karticom funkcionira na način da kartica ili naljepnica što u sebi sadrži mikročip, komunicira s platnim terminalom putem antene kako bi se potvrdio račun kreditne kartice kupca i autoriziralo plaćanje, bez potrebe za unošenjem PIN-a.

Ovaj zadnji tehnološki hit lansirao je Barclaycard iz kojeg tvrde da se radi o platnom sustavu 100% otpornom na prevare. Mobilno plaćanje ovakve ili slične vrste vjerojatno će ubrzo uvesti i druge banke. Sve do nedavno samo su se rijetki super moderni uređaji mogli upotrijebiti za obavljanje mobilnih plaćanja, no novi tagovi spomenutom funkcionalnošću obogaćuju bilo koji telefon.

Sve je više trgovaca koji prihvaćaju novu platnu tehnologiju, uključujući McDonald’s i Tesco. Do kraja godine, autobusi u Londonu također će uvesti spomenuti mobilni platni sustav.

Carl Scheible, direktor PayPal-a u Velikoj Britaniji, izjavio je da će do 2016 godine mobitel kao digitalni novčanik 21 stoljeća zamijeniti tradicionalni zastarjeli novčanik na kojeg smo inače navikli.


mobilna_kreditna_kartica.jpg
Mislim dakle postojim.
  • Pagina:
  • 1
Tempo generazione pagina: 0.31 secondi