Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
roman
Valutazione attuale: / 0
ScarsoOttimo 

12 Rujna 2009, na sindikalnom prosvjedu na trgu u centru Pule se okupio pristojan broj ljudi.


Mnogi od njih su nosili majice s obilježjima sindikata.


Osrednja je masa ljudi do trga stigla marširajući ulicama uz povike, pozive i zvižduke.
Za primjetiti je da su pulske ulice u blizini trga, prepune kafića, začudo ovog jutra za razliku od drugih, odjekivale i muzikom iz pomenutih kako bi se pokušala nadjačati buka s mjesta na kojem se održavao prosvjed.
Neizbježno je ne spomenuti da se na prosvjedu nisu pojavili poznatiji Puležani, nazovimo ih "ekipa", baš nitko od njih.

Sa bine su stigli zahtjevi sindikata za većim penzijama odnosno mirovinama, tražilo se ukidanje kriznog poreza poznatijeg kao "harač", zaštita naše domaće proizvodnje i ekonomije te naravno rješavanje problema kriminala i korupcije.
Održali su govore predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić i još ponetko od njegovih sindikalnih kolega, masa okupljenih ih je pozdravila pljeskom.
Kroz govore su pozvani i mladi i stari, najširi društveni slojevi da se odupru politici pljačke koju smo pretrpjeli.
Opisan je tu i kapitalistički sistem sa svojim negativnim posljedicama, manje više smo gledali ono što gledamo već stoljećima, ovo nije ni prvi ni zadnji put.Ono što je izgledalo doista komično, bilo je samo mjesto na kojemu je postavljena bina.
Ispred banke.
Naime svatko tko je stupio na pozornicu, imao je veliku plavu aureolu iznad glave: Hypo Alpe Adria Banka.
Nažalost, niti ovaj simbol svetosti nije bio dostatan da bi netko s bine ili od sudionika prosvjeda, u ovim trenucima kada su razlozi globalne financijske krize očiti i sasvim očigledni, posvetio par riječi uzroku svih problema, ne samo ovih zbog kojeg je organiziran ovaj jučer-danas-sutra prosvjed: Trenutku u kojem se stvara i izdaje novac.

Ovaj je javni sindikalni prosvjed u Puli održan 12 Rujna 2009 godine ipak u onom najvažnijem, u mnogo čemu različit od ostalih prosvjeda.

Prisutni novinari su primili reklamni letak o skorom otvaranju Udruge "Crom Alternativna Razmjena".
Na njemu su opisani najvažniji uzroci financijske krize i razlozi zbog kojih je svijet zaglibio u situaciju u kojoj se nalazi.

Još važnije, prisutnim sudionicima prosvjeda i promatračima, također su u velikom broju podijeljeni istovjetni informativni letci o postojanju Udruge "Crom Alternativna Razmjena" s osnovnim pitanjima
i odgovorima koji se tiču ekonomije, gospodarstva, proizvodnje, industrije, kriminala, korupcije, životnog standarda i mirovina.
Dakle kao što je to naznačeno i na web sajtu udruge, i na informativnim letcima podijeljenim građanima na sindikalnom prosvjedu danas u Puli, vidimo se uskoro razmjenjujući ekonometrijske simbole.
Početak«12345678910»Kraj

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta locale      Objavi Vijest

Ako si registrirani korisnik, možeš objaviti svoje vijesti na webu koristeći ovaj servis.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Kategorije Vijesti

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Prijava

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Tko Je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 2811 
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu