Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Mediji Vijesti U Španiji Revolucija Izbila I Bez Podrške Političkih Stranaka I Sindikata

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
Gaja

Situacija u svijetu postaje zastrašujuća. Dirigenti Ben Bernanke i Mario Draghi te monetarne politike središnjih banaka građanima nanose sve teže patnje i proizvode veoma ozbiljnije društvene rascjepe. Globalna ekonomija propada, crnilo se sve jasnije nazire - slično se dogodilo 1933 godine kad je Njemačka izabrala ludog lidera.

Španjolska je propala zemlja. Da španjolski astronomski dugovi nisu u rukama dobro poznatih banaka nego u posjedu nekog trećeg, država bi već odavno bankrotirala. Državni rashodi su sada 10% veći nego prošle godine. Preko 50% mladih Španjolaca je nezaposleno. Pukli su socijalni nemiri. To što je životni standard u Španiji drastično opao, nema međutim nikakve veze s državnom potrošnjom već svaka veza leži u korupciji i kriminalnoj sprezi bankara i političara.

 

U Madridu je jučer poslijepodne zavladalo izvanredno stanje. Prizor u Španjolskoj 25 rujna 2012, važan je i predivan. Zato što se "Occupy Congress - Okupirajmo Kongres" odigrao spontano. Deseci tisuća ljudi izašli su na ulice Madrida zaštititi svoja ljudska prava, bez podrške političkih stranaka i sindikata. Uz povike "ovo nije kriza nego prevara", građani su prema zgradi parlamenta krenuli zajedno, civilizirano i odlučno. Upravo je to razlog zbog kojeg je na njih divljački nasrnula policija.

 

 

 

Ali Španjolci se nisu dali zaustaviti. Uprkos oklopnim vozilima, gumenim mecima i pendrecima, nastavili su dalje. Protiv sistema koji ih tretira kao jeftinu potrošnu robu a ne kao ljude, još će se bolje organizirati. Na muzeju Thyssen stoji veliki transparent: "Ujedinjeni narod nikada neće biti poražen". Revolucija u progresu...

 

You need to a flashplayer enabled browser to view this video