Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Mediji Vijesti Slobodna Planeta Zemlja - Ustav

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
Bog
Ocjena: / 3
LošeOdlično 

Novac je korijen sveg zla jer su sav novac bez ikakve materijalne podloge koji trenutno cirkulira u globalnom monetarnom sustavu izdale i pustile u opticaj kao dug privatne banke. Jasno i jednostavno za bilo koju zemlju u svijetu, jednom kad odricanjem od prava na tiskanje vlastitog novca neopterećenog dugom izgubiš monetarni suverenitet, nemoguće se više osloboditi od duga. Aktualni svjetski monetarni sustav porobljava svaku državu koja koristi njegov lažni novac izdan iz vakuma kao dug. Kad je sav novac u svijetu dug, a dug zahtijeva plaćanje kamate, to onda znači da izdavatelj duga ne kontrolira samo ljude i narode, on kontrolira cijeli planet. Pod ovakvom vrstom monetarnog sustava, nemoguće je za narod akumulirati bilo kakvo bogatstvo.


Irska je samo još jedna žrtva na dugačkom popisu monetarnih zločina. Političar Zelene stranke - Paul Nicholas Gogarty: "Sa svim dužnim poštovanjem, na najneparlamentarnijem mogućem jeziku, jebite se zastupniče Stagg, jebite se! Uništeni smo kao zemlja zbog tuđih zlodjela". Malo po malo, Crom Alternativne Vijesti su dospjele na vrh top liste blogova koje svakodnevno obavezno posjećujem. Riječi s potpunim pravom ljutog irskog političara što se njegova zemlja, samo dvije godine nakon odbacivanja Lisabonskog sporazuma na javnom referendumu, sada kao korporacija prodala bankarima i pridružila ostalim robovima nadnacionalnoj super-sili; pripadaju svijetu "Da Bi Zavolio Bližnjeg, Morat Ćeš Zaboraviti Mnoge Prijatelje". Moj prilog Slobodnom Planetu nije ustav, nije zakon i nisu pravila ili savjeti, moje riječi su gola istina koju te niko ne sili slijediti, ali bi bilo dobro za sve da je barem pročitaš... I ja želim sudjelovati u izgradnji najboljeg mjesta u cijeloj galaksiji, moje riječi su nadopuna razlike između Pakla i Raja.
Ti si glavni oslonac svijeta. Svijet nije povjetarac koji aktivira tvoj život. Ti si povjetarac koji aktivira svijet. Bez tebe svijet ne bi postojao. Bez tebe, svijet bi bio u gubitku.

Ovdje si sada u svijetu promjena. Mijenjaš svijet koji je odraz tebe samog. Ne silom i ne trudom, svijet mijenjaš postojanjem svog bića. Tvoja svjesnost je ono što pokreće svijet. Ti si promjena koja mijenja svijet.

Voli svijet i tvoje prisustvo u njemu. To je tvoj dom i to je tvoj okoliš, tvoja pozadina i tvoj temelj. Pa ipak, ti si nešto puno više od svijeta. Svijet je predivan, ali ti si puno ljepši od njega.

Tu gdje postojiš se sunce rađa svakog dana. Želja ti je da tako uvijek i ostane kako bi mogao vidjeti i da bi biljke mogle rasti; kako bi ti se oči mogle odmarati i da bi se odmarati moglo i cvijeće i ostale rastuće stvari. Ti si jedna od sunčevih rastućih stvari. 

Ti si stanovnik svijeta i istovremeno njegov vlasnik. Ti si gazda svijeta, učini ga prekrasnim, malo tu i malo tamo. Ti si dizajner i dekorater svijeta. Ti si odgovoran za to kako on izgleda i kako funkcionira.

Svijet je makro-svemir tvog života. Tvoj život je mikro-svemir svijeta.

Rođen si u svijetu stvaranja, i na tome još uvijek radiš. Ti ponovo preoblikuješ svijet. Preuređuješ ga s ljubavlju. Jedini prava moć koju imaš je ljubav. Novi svijet kojeg stvaraš je svijet ljubavi.

Cijelo vrijeme si bio uvjeren da si beznačajan. Ne dragi moj, ti si sastavni dio sudbine svijeta. Ti si odgovoran za svijet i njegovo ponašanje. 

Naravno, i svijet je također odgovoran za tebe.

Svijet u kojem živiš određuje kakav si. Svijet u kojem živiš ti je dao jezik. Dao ti je klimu i podneblje. On te odgojio i u tebe usadio kulturu. Svijet ti je uručio scenarij predstave. Svijet kojeg poznaješ ima na tebe veliki utjecaj. Pa ipak, ti si veći utjecaj od svijeta. Ne moraš raditi ono što ti tvoj svijet kaže da činiš. Svijetu ne preostaje drugi izbor nego slijediti proizvod tvoje svijesti. Svijet se mora prilagoditi ritmu tvog srca i uskladiti se sam sa sobom.

Onako kako se ti osjećaš, tako se osjeća i svijet. Ti i svijet ste recipročni. Kad si sretan ti, sretan je i svijet. Kad si u depresiji, i svijet je potišten. Često se može čuti da je svijet onakav kakav si ti, no sad si saznao što to stvarno znači.

Bez ikakve sumnje, svijet je tu zbog tebe, i ti si također ovdje zbog svijeta. Ti si dirigent orkestra.

Svijet može samo slijediti tvoje ponašanje. Pronađi sve greške u svijetu, i svijet će te greške ispraviti. Pronađi svu ljubav u svijetu, i svijet će te oponašati.

 

Ti budi onaj koji prvi pruža ruku ljubavi. Voli ono što voliš, a ostalo zanemari. To nije neka naročita mudrost. Voli svijet.

Silovati stvarnost znači odnositi se prema njoj na neprirodan, umjetni način. Svako je u stanju u sebi prepoznati istinu. Iako većina živi u njenom osobnom i kolektivnom poricanju; zakoni, pravila, religije, udžbenici i slike baš kao i kobasice prestaju izazivati apetit kad saznamo od čega su napravljeni. 

Ti si svetinja u ovom dijelu svemira. Ti si Bog u ovom svijetu.

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta locale      Objavi Vijest

Ako si registrirani korisnik, možeš objaviti svoje vijesti na webu koristeći ovaj servis.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Kategorije Vijesti

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Prijava

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Tko Je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 3193 
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu