Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Mediji Vijesti Pink Floyd: Kako Je Nastala Pjesma O Novcu, Money

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
webmaster

Iako ova pjesma pjeva o lošim posljedicama koje donosi novac, članovi grupe Pink Floyd su na njoj zaradili zbilja mnogo novca.

Prodano je oko 45 miliona albuma "Dark side of the moon" i time je "Tamna Strana Mjeseca" svrstana među najveće rock albume u povijesti.

 

Dark Side Of The Moon - Tamna Strana Mjeseca, Ožujak 1973 godine

"Novac je zločin. Podijelite ga ravnomjerno, ali nemojte uzeti krišku mog kolača. Novac je kažu korijen sveg zla danas. Ako zatražite povišicu, ne začuđuje da novac ne daju". 

Istina je da u današnjim vremenima nema više ovako dobrih stvari, niti u muzičkom, a niti u tekstualnom pogledu.
Iako je Roger Waters bio genijalni tekstopisac i jedini zaslužan za riječi ove pjesme, David Gilmore je svojim vokalom ipak uspio reći mnogo više od originala i prenijeti poruku koja je razbila mnoge moždane stanice.
Ova pjesma je puna studijskih efekata, zvuk novca je ispao jednostavno savršeno.
Roger Waters je sastavio karakteristične zvukove blagajne koji se čuju u pjesmi.
Pjesma sadrži zvukove gužvanja i cijepanja papira, te bacanja vrećica punih novca u industrijsku mješalicu hrane.
Uvod u ovu legendarnu pjesmu je napravljen snimanjem zvukova stare blagajne na vrpcu i preciznim rezanjem i spajanjem trake u ritmičku šablonu kako bi se dobio specijalni "blagajna" efekt.

Kao što se događa u cijelom albumu "Dark Side Of The Moon", izgubljeni slučajni glasovi se pojavljuju i pri kraju ove pjesme.
Waters je ovime potakao neka duboka filozofska pitanja.

 

You need to a flashplayer enabled browser to view this video 

 

Postoji scena u njihovom filmu "Zid-The Wall" gdje je glavni lik Pink učenik u školi, a učitelj ga
je u jednom momentu uhvatio kako piše pjesme umjesto da radi zadatak na kojem se koncentrirao cijeli razred. Nastavnik je pročitao pjesmu naglas, a to je bila baš pjesma "Novac". Učitelj je od Pinka napravio budalu pred svim studentima koji su ga glasno ismijali. Nastavnik mu je potom rekao da je njegova pjesma smeće i da se sada može vratiti na zadani posao. Ova scena simbolizira način na koji smo odgojeni i odrasli, u uniformama slušajući naređenja što se poslije ponavlja i kroz cijeli naš život, a sve je dakle počelo upravo u školi.
 

Kroz pjesmu je prenešena i činjenica da čovjek koji ima novac ne treba biti ljubazan prema drugim ljudima i činiti dobra djela upravo zbog toga jer posjeduje novac. Poanta je da novac vrlo ozbiljno kvari razmišljanje trenutno monetarno zadovoljnog čovjeka i pretvara ga u misao da može prestati s brigom o drugim ljudima koji su imali manje sreće od njega.
 

Album "Dark Side Of The Moon" je postigao trenutni uspjeh i bio na vrhu ljestvice Billboard 200 skoro tjedan dana.
Tamo je ostao 741 tjedan, dugih četrnaest godina i time postigao povijesni rekord u svijetu muzike.

   
.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta locale      Objavi Vijest

Ako si registrirani korisnik, možeš objaviti svoje vijesti na webu koristeći ovaj servis.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Kategorije Vijesti

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Prijava

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Tko Je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 2403 
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu