Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Mediji Vijesti NASA: Za Nove Svemirske Misije Nema Novaca

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
roman

NASA neće biti u stanju ispuniti svoje planove i ciljeve ponovnog slanja ljudi na Mjesec do 2020 godine i sna o spuštanju čovjeka na Mars, zbog toga što pati od bolesti kroničnog pomanjkanja novca, upozorili su iz agencije.


Američkoj svemirskoj agenciji je potrebno barem još $50 milijardi dolara (više od iznosa hrvatskog javnog duga) u narednoj deceniji, ako se želi približiti ostvarenju svoje vizije o povlačenju iz upotrebe spejs šatla, dovršenju izgradnje Međunarodne Svemirske Stanice i lansiranju ambicioznih novih istraživačkih putovanja.

 Ova mračnu procjenu nam šalju desetorica članova odbora kojeg je osnovao predsjednik Obama u svrhu ocjenjivanja američkog svemirskog programa. Ovaj odbor je sastavljen od stručnjaka za svemir i bivših astronauta, a njihov završni izvještaj se očekuje do kraja ovog mjeseca.

No u svojoj zadnjoj javnoj raspravi, ovaj odbor je obznanio da je već zaključio da NASA-ini trenutni ciljevi nisu ostvarivi.

Bez dodatnog financiranja za konstelacije, program koji će zamijeniti flotu šatlova i slati astronaute na velike udaljenosti izvan sunčevog sustava koristeći nove generacije svemirskih letjelica, nije vjerovatno da će Mjesec ponovo primiti ljudske posjetitelje niti do 2030 godine, i NASA riskira izgradnju raketa za nikuda.

"Kada bi nam Djed Mraz poklonio ovaj sustav sutra, u potpunosti razvijen, a da se proračun i cijene nisu promijenili, naš sljedeći potez bi i dalje morao biti njegovo poništavanje", izjavio je Jeff Greason, član tog odbora.

"Mi smo trenutno u situaciji u kojoj naš sistem zahtijeva otprilike dvostruki iznos postojećeg proračuna samo da bi bio u operativnom stanju", dodao je on.

Sally Ride, umirovljeni astronaut sa spejs šatla, prva žena u svemiru 1983 godine, složila se sa tom procjenom. "To ne može biti ostvareno, to ne može biti učinjeno", kazala je ona.
Oko $9 milijardi dolara je već potrošeno na konstelacije, ali NASA je imala ranu od $30 milijardi dolara iz proračuna zadnjih nekoliko godina, tako da je preostala suma od $81 milijarde dolara potpuno neadekvatna.

"Naše je mišljenje da će uz trenutni proračun biti teško napraviti bilo što, a to je užasno nadahnuće za područje svemirskih letova sa ljudskom posadom", rekao je predsjednik odbora Norman Augustine.

Pesimističke prognoze dolaze mjesec dana nakon što je Amerika obilježila četrdesetu godišnjicu misije Apollo 11 koja je omogućila da se Neil Armstrong i Buzz Aldrin prošeću Mjesečevom površinom.
Iza pozornice svečanih proslava međutim, bilo je sukoba i rasprava o budućim ciljevima i dosezima NASA-e.
Dok mnogi žele vidjeti povratak čovjeka na Mjesec, drugi, uključujući i Aldrina, vjeruju da bi još jedno lunarno spuštanje predstavljalo nepotrebno rasipanje sredstava i zagovaraju istraživanje Marsa.

Između novih prijedloga ovog odbora Predsjedniku Obami, biti će i oni za prikupljanje novčanih sredstava dozvoljavanjem privatnom sektoru da donosi ljude i terete na svemirsku stanicu kako bi se stvorili resursi za nove avanturističke misije.

Takve ekspedicije bi mogle uključiti i slanje ljudskih posada na površinu asteroida i istraživanje dalekih područja dubokog svemira na milionima kilometara od Zemlje, što bi omogućilo postavljanje skladišta goriva za popunjavanje rezervi ljudskih misija na Mars.

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta locale      Objavi Vijest

Ako si registrirani korisnik, možeš objaviti svoje vijesti na webu koristeći ovaj servis.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Kategorije Vijesti

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Prijava

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Tko Je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 5385 
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu