Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Mediji Vijesti Misteriozne Tunele U Keopsovoj Piramidi Će Istraživati Robot

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
marti misterija

Egipat - Giza, već 4500 godina, nitko ne zna što se krije iza dva para kamenih vrata u dubokoj unutrašnjosti monumenta.

Četiri tisuće i pet sotina godina, Velika Piramida u Gizi fascinira i frustrira svakog tko pokuša prodrijeti u njene tajne.

 

Sada tim stručnjaka za robote sa Sveučilišta Leeds, radeći u suradnji s Egipatskim Vrhovnim Vijećem Za Antikvitete, priprema robotski stroj za kojeg se svi nadaju da će uspjeti riješiti jednu od tajni koja se održala do današnjih dana.

Piramida izgrađena otprilike 2500 godina prije Krista, u svijetu je poznata kao Keopsova Piramida upravo po Faraonu Keopsu koji ju je dao napraviti, i jedino je čudo antičkog svijeta koje još uvijek stoji uspravno.


U srcu piramide su dvije prostorije, jedna je Kraljeva Komora, a druga je Kraljičina Komora.
Vjeruje se da su dva okna koja iz Kraljeve Komore pod uglom od 45 stupnjeva vode izvan piramide, trebala poslužiti tome da faraonov duh zauzme svoje mjesto među zvijezdama.

U Kraljičinoj Komori su 1872 godine otkrivena još dva okna.
Za razliku od onih u Kraljevoj Komori, ova dva okna ne vode prema vanjskom licu piramide.

Nitko ne zna čemu služe ova okna.
1992, robot-kamera koja je ispitivala okno što vodi od južnog zida Kraljičine Komore, nakon 60 metara je otkrila da je prolaz blokiran vratima od vapnenca s dvije bakrene ručke.
U 2002 godini, novim istraživanjem kojim su se probušila ova vrata, uvidjelo se da iza njih na udaljenosti od 20 centimetara postoje još jedna, druga vrata.

"Druga vrata se razlikuju od vrata ispred njih. Izgledaju kao da im je svrha nešto sakriti ili zaštititi", kaže Dr. Zahi Hawass, šef Vrhovnog Vijeća.
Sjeverno okno se nakon 18 metara savija za 45 stupnjeva, ali je i ono na šezdesetom metru blokirano vapnenačkim vratima.

Tehničari sa Sveučilišta Leeds upravo dovršavaju zadnje finese na robotu koji bi trebao otkriti što se krije iza prepreke u tajanstvenom oknu, i probiti se skroz do njegovog drugog kraja. Projekt je nazvan po magu Djedi s kojim se Keops savjetovao pri planiranju izgradnje piramide. Robot je konstruiran tako da bude sposoban izbušiti druga vrata i rasvjetliti tajnu koja se skriva iza njih.

 

 

 

Dr. Robert Richardson je izjavio da će se istraživanje nastaviti sve dok ne stignu na drugi kraj misterioznih okna.

"Radimo na projektu pet godina", rekao je.
"Nemamo predrasuda. Nastojimo pronaći dokaze za druge ljude da izvedu zaključke. Postoje dva okna. Sjeverno okno je blokirano preprekom od vapnenca, do sada nitko nije uspio prodrijeti kroz ta vrata. Što se tiče južnog okna, prethodni tim stručnjaka je izmjerio debljinu materijala, probušio ga i kamerom koja je progurana kroz rupu pronašao drugi par vrata. Mi ćemo utvrditi njihovu debljinu i probušiti ih. Približavamo se kraju s pripremanjem robota, veliki početak avanture se očekuje do prije kraja ove godine. Radi se o velikim zagonetkama, no veoma je važno ne prouzročiti nepotrebne štete. Bit ćemo uporni i nastaviti s radom sve dok ne pronađemo odgovore. Nadamo se da ćemo prikupiti sve podatke koji će omogućiti pružanje odgovora koje svi očekujemo".

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta locale      Objavi Vijest

Ako si registrirani korisnik, možeš objaviti svoje vijesti na webu koristeći ovaj servis.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Kategorije Vijesti

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Prijava

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Tko Je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 5529 
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu