Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Mediji Vijesti Misterije: Zagonetni Monolit Na Marsovom Mjesecu Fobos

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
marti misterija

Baš kao u priči nastaloj iz mašte Arthura Clarka o monolitu kroz kojeg su vanzemaljci mogli utjecati na razvoj ljudske vrste, zagonetni objekt fotografiran na jednako tako misterioznom mjesecu Fobos je postao tema oko koje se stalno postavljaju nova pitanja od kad je otkriven na ovom čudnom mjesecu.

Najpoznatije ikad snimljeno obilježje Marsa i poslato nazad na Zemlju je bilo takozvano "lice na Marsu" koje predstavlja nejasnu maglu u obliku glave čovjekolikog bića. "Lice na Marsu" ima udubljene oči i izbočena usta. Danas se ovaj simbol Marsa u velikoj mjeri odbacuje kao slika igre svjetlosti i sjene.

 

 

 

Ljudi se već stoljećima pitaju postoji li ili da li je ikad postojao život na Marsu. Postoje oni koji tvrde da je "lice na Marsu" masa stijena, klesarsko remek djelo prirode. Inače, dan na Marsu traje samo 37 minuta duže od onog na Zemlji. Kad su prvi astronomi prije nekoliko stoljeća uperili svoje teleskope prema crevnom planetu, i nisu mogli vidjeti bog zna što. Razvojem tehnike, talijanski astronom Schiaparelli je na površini Marsa otkrio mrežu kanala koja je probudila maštu pisaca znanstveno-fantastičnih romana.

 

 

 

 Stigao je i period kad smo počeli lansirati svemirske brodove u zagonetna beskonačna prostranstva. Moderne letjelice smo opremili modernim moćnim teleskopima, a oni su na području Marsa nazvanom Cydonia uočili piramide. Otkrivena skupina piramidalnih oblika je u trenu postala grad kojeg je izgradila inteligentna vanzemaljska civilzacija.

 

 

 

Monolit na Fobosu, ono za što mnogi kažu da je nevjerojatno otkriće prolazi oko crvenog planeta jednom svakih sedam sati. Mjesec Fobos je sam po sebi nevjerojatna misterija koju svako toliko posjećuju svemirske sonde, a onda toga nestaju ili bivaju uništene pod nerazjašnjenim okolnostima nakon što su nazad na Zemlju poslale šokantne fotografije.

 

 

 

Sada stižu dokazi koji pokazuju da mjesec Fobos možda i nije solidan objekt već da se sastoji od nekog spužvastog materijala što bi moglo objasniti njegovu  naizgled neprirodnu orbitu.

No jedna od nekoliko snimljenih fotografija površine mjeseca Fobos poslana nazad na Zemlju prikazuju objekt koji se može opisati samo kao "monolit".

Objekt u obliku monolita na Marsovom mjesecu Fobos je otkrio Efrain Palermo proučavajući slike koje su svemirske sonde u pohodu na crveni planet Mars slale natrag u istraživačke laboratorije na Zemlji. Neovisni znanstvenik Lan Fleming je potvrdio da objekt, što god da on bio, sigurno nije igra svjetlosti i sjene. Drugi čovjek koji je koračao površinom Mjeseca, Buzz Aldrin, u jednom je intervjuu o monolitu na Marsovom mjesesu Fobosu izjavio: "Bog ga je tamo postavio"!

Na latinskom jeziku Fobos znači strah. U financiranju slanja istraživačkih svemirskih sondi prema ovom udaljenom mjesecu postoje poteškoće, a podaci koje šalju nazad su često izvor velikih kontroverzi. Ruske sonde "Fobos 1" i Phobos 2" nisu uspjele u onom što je zamišljeno kao preživljanje susreta s Fobosovom površinom. Phobos 1 je ostao bez energije za napajanje zbog računalne pogreške. Phobos 2 se više približio, ali je naišao na čudan objekt kojeg je intenzivno fotografirao prije nego je uništen. Uslikani objekt je prema fotografskim stručnjacima imao oblik diska koji se kretao velikom brzinom. Ostale fotografije također su pustili duge cjedilu ili stan objekta od nevjerojatne veličine.

Misteriozne nesreće su rasplamsale vatru znatiželje s obzirom da nekoliko svemirskih agencija nastoji istražiti ovaj mjesec. I Kanada i Rusija trenutno još jednom planiraju poslati svemirske sonde u istraživanje mjeseca krumpirastog oblika u nadi da će novi pokušaji donijeti više uspjeha od prethodnih nastojanja. A što s monolitom? Misterija? Zagonetka? Neki kažu da nije ništa drugo nego čudno oblikovani materijal porijeklom s Marsa ili nekog drugog asteroida koji se razbio o Fobosovu površinu. Drugi pak kažu da može biti dokaz inteligentnog života ili struktura koju je tu ostavlila davno izgubljena civilizacija. Ako postoje sumnje da bi monolit mogao biti umjetnog porijekla, kao što mnogi zbog njegovog oblika sugeriraju, onda je teško zamisliti veću motivaciju za nastavak istraživanja.

 

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta locale      Objavi Vijest

Ako si registrirani korisnik, možeš objaviti svoje vijesti na webu koristeći ovaj servis.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Kategorije Vijesti

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Prijava

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Tko Je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 2544 
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu