Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Mediji Vijesti Kalifornija Optužuje Rejting Agencije Moody's, Fitch i Standard & Poor's

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
roman
Ocjena: / 2
LošeOdlično 

Vjerovatno vam nije poznato, ali Kalifornija je iako je predvodi poznati i slavni Arnold Schwarzenegger, i Terminator i Conan u jednoj osobi, u bankrotu.

 

Niste čuli da je ova država zbog toga izdala alternativnu valutu, ali koju zbog planine nagomilanih dugova u valuti "Novčanica Federalnih Rezervi" nitko nije htjeo primati?

 

Pravobranitelj Kalifornije, Jerry Brown, otvorio je istragu o agencijama za kreditni rejting Moody's, Standard & Poor's i Fitch.

Sudac želi saznati da li su tri rejting agencije davanjem pozitivnih i povoljnih ocjena obveznicama sa podlogom od subprime hipotekarnih kredita prekršili "Golden State" zakone.

"U istrazi" - izjavio je Brown, "želimo shvatiti kako je moguće da su ove agencije za kreditni rejting učinile slične pogreške".

Rejting agencije imaju rok do 19 Listopada za pružanje i dostavu traženih informacija sucu koji želi razumjeti da li u ovoj isprepletenoj grupi postoji sukob interesa.

Rejting agencije primaju uplate za njihov rad od istih subjekata koji su podložni njihovom vrednovanju i ocjenjivanju.

Ovaj mehanizam su mnogi kritizirali jer kao agencije za izdavanje kreditnog rejtinga tvrtkama i državama, izvan svih okvira svih mogućih mjera poduzetih za zaštitu neovisnosti njihovog ocjenjivanja, njihove su aktivnosti silom prilika pod utjecajem...