Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Mediji Vijesti Globalno Zatopljenje: Ledeno Doba Stislo Južnoameričke Trope

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
Gang Green

Južnoamerička tropska područja u novom ledenom dobu. Više od gotovo 6 milijuna riba, tisuće krokodila, kornjača, delfina i drugih oblika riječnog života, mrtvo pluta po površini rijeka u istočnim i južnim dijelovima Bolivije - Santa Cruz, Beni i Tarija.

Ekstremna hladnoća koja je pogodila Boliviju sredinom srpnja, snizila je uobičajene temperature voda od dvadesetak stupnjeva Celzija daleko ispod onih minimalnih koje život u rijekama može tolerirati.

 

Posljedično, rijeke, jezera, lagune i uzgajališta riba, puna su mrtvih, raspadajućih riba i drugih živih bića.

Ovako hladno vrijeme i toliko niske temperature su slučaj bez presedana u Boliviji.

Stanovnici priobalja se žale na nepodnošljiv smrad koji se može osjetiti i na kilometarskoj udaljenosti od obale rijeka.


Zajednice koje ovise o ribolovu strahuju za opstanak, i zbog toga što mogu ostati bez hrane, i zbog toga što neće imati šta prodavati.
Vlasti su zabrinute da će doći do nedostatka ponude ribe na tržištima, ali i zbog mogućih zdravstvenih prijetnji, posebice u zajednicama koje koriste riječne vode i za kupanje i za piće. Postoji i strah da bi se uginula riba mogla naći u ponudi i tako kontaminirati tržnice.

Kritičnu situaciju koje je izazvalo novo ledeno doba možete pogledati i na ovom videu: Pomor Ribe.

 

You need to a flashplayer enabled browser to view this video

 

Video je na španjolskom jeziku, ali mrtve ribe su mrtve ribe.
U Zapadnim medijima prezauzetim izvještavanjem o više nego kontroverznom fenomenu poznatijem kao globalno zatopljenje, o ledenom dobu koje je zahvatilo Boliviju, ni riječi.

 

 

 

Snijeg U Brazilu, Temperature Ispod Nule, Tropske Ribe Zamrznute, Potrošnja Električne Energije Obara Rekorde

Već dva dana bez prestanka, u južnom Brazilu i u 12 od 24 regije u Argentini, uključujući i dijelove u Buenos Airesa, pada snijeg.
U Argentini se fenomen proširio i na sjeverne pokrajine - geografski suptropska područja.

U Patagoniji i duž Anda, snijeg je napadao do visine od preko jednog metra.
Mnoga mjesta su zbog neočekivanih vremenskih neprilika ostala izolirana.
Velika hladnoća uzrokuje štete poljoprivrednicima i stočarima.
Temperatura se spustila do minus 10 stupnjeva, a u nekim regijama čak i niže.

Potrošnja struje u Argentini i Urugvaju obara sve rekorde, stotine industrija ostaju bez električne energije.
Na sjeveru i zapadu Urugvaja, zabilježene su najniže temperature od minus 7 stupnjeva.

Guverner Santa Cruz-a, Ruben Costas, opisao je štete kao "nezapamćena ekološka katastrofa", a i upozorio je stanovništvo da zbog mrtve flore i faune ne koristi vodu iz rijeka. Guverner je obećao dostaviti pitku vodu u općinskim kamionima.

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta locale      Objavi Vijest

Ako si registrirani korisnik, možeš objaviti svoje vijesti na webu koristeći ovaj servis.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Kategorije Vijesti

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Prijava

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Tko Je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 2980 
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu