Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Mediji Vijesti Federalne Rezerve I $500,000,000,000 Dolara Velika Europska Tajna

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
webmaster
Ocjena: / 5
LošeOdlično 

Na današnji dan, Wen Jiabao, Kineski Premijer, je najavio da će Kina svoje devizne rezerve, najveće na svijetu, početi upotrebljavati za podržavanje i ubrzavanje "shoppinga" kineskih firmi po cijelom svijetu.
Naravno da ova najava može imati vrlo negativne posljedice na globalnu ekonomiju, koja je bazirana na dolaru.

Kinezi ovaj bijeg od američkih dužničkih obveznica nazivaju "strategijom izlaska", i ovo je prvi puta da se oficijalno direktno izašlo u javnost na ovu vrlo škakljivu temu.
Znali ili ne, kineske devizne rezerve iznose $2,132 triliona dolara.
Što više budu kasnili sa početkom "shoppinga", to će manje sa svojim papirima moći kupiti.

U isto vrijeme, u dragoj nam našoj smo dobili krizne namete. Iako uopće nikome nije jasno kako je do svega ovoga uopće došlo umjesto svih onih obećanja o nekakvoj novoj Kaliforniji koja je usput, prije desetak dana bankrotirala na svom dugu; svi mirišu kraj. Hoće li to biti ludi party, nezaboravna žurka ili najobičniji krkljanac na kakve smo mi ovdje na Balkanu već navikli, uopće više nije niti važno. Pa kad će već jednom?
Pa u vremenima u kojima je moguće stvaranje planina novca jednim pritiskom na tastaturu kompjutera, ovaj proces ide malo sporije, ali tu smo, samo što nije. Alan Grayson, Demokrat sa Floride, obratio se danas predsjedniku Federalnih Rezervi Bernankeu, sa pitanjem na temu o posuđivanju novca (Federal Reserve credit swaps) stranim centralnim bankama. Federalne Rezerve ne samo što su bankrotirale i sebe i Ameriku, ne samo što štampaju planine novca koje plasiraju potopljenim financijskim institucijama po Sjedinjenim Američkim Državama, masama tih bezvrijednih papira preplavljuju i ostali dio svjetskih financijskih ustanova.
Upravo zbog navodnjavanja cijelog svijeta, "Globalni Slučaj Zimbabve" malo kasni, ali već kuca na vrata svih nas. Kao i sve drugo u zadnjih par mjeseci, tako se i pojam inflacije modernije tumači i objašnjava.

 You need to a flashplayer enabled browser to view this video

 Odista je krasno slušati predsjednika američke centralne banke koji objašnjava kako novac ne dolazi iz trezora, što više nego dovoljno potvrđuje da se stvara iz vakuma. 

 You need to a flashplayer enabled browser to view this video

Alan Grayson: "Gdje je lova"?
Ben Shalom Bernanke: "Nemam Pojma".
Alan Grayson: "Pola triliona dolara, i vi ne znate tko je dobio novac"?

Bernanke se opravdao legalnim, zakonskim pravom Federalnih Rezervi na posuđivanje novca stranim bankama. Grayson je ipak saznao da je $9 milijardi dolara završilo na Novom Zelandu, i upitao se ne bi li ipak bilo bolje da je ta suma od koje se svakom stanovniku te zemlje može dati $3.000 dolara, ostala u Americi.

Koje su europske institucije primile dolare i dalje ostaje nepoznanica, iako je nakon potrošenih triliona dolara u nedavnim financijskim spašavanjima, agencija Bloomberg pokrenula sudsku parnicu kako bi se došlo do imena primatelja ovih velikih iznosa.

Na kraju, Kongresmen Alan Grayson je natuknuo predsjedniku Federalnih Rezervi da je posuđivanje novca stranim bankama ipak bilo ilegalno, jer u Konstituciji Sjedinjenih Američkih Država, crno na bijelo stoji tko i na koji način ima pravo izdavati novac, samo Kongres.
Grayson se osim toga nije mogao načuditi činjenici da pitanje ovako velike sume novca koja je otišla u strane zemlje, prije toga nije prošlo kroz dvoranu Kongresa.

Koji su dakle stranci dobili FED-ovih $500,000,000,000 dolara?
Bernanke nam je svima lijepo objasnio da iako o tome nema pojma, sigurno može potvrditi da je rast vrijednosti dolara od 30% za to vrijeme čista slučajnost.

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta locale      Objavi Vijest

Ako si registrirani korisnik, možeš objaviti svoje vijesti na webu koristeći ovaj servis.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Kategorije Vijesti

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Prijava

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Tko Je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 4502 
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu