Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Mediji Vijesti Bijelo Roblje: Službena Isprika Za Slanje Djece U Kolonije

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
roman

Više od 3 stoljeća su Vlade Engleske i Australije otimale djecu iz siromašnih obitelji i brodovima ih prevozile u kolonije.

 

Oficijalno, ovaj je program navodno trebao otetoj siromašnoj djeci omogućiti novi početak i bolji život, a Imperijima opskrbu snažnim i upornim radnicima.

 

Umjesto toga, djeca su bila tretirana kao robovi i izlagana fizičkom i seksualnom zlostavljanju.Četrdeset godina nakon što je program zaustavljen, Velika Britanija i Australija su se službeno ispričale djeci emigrantima kojima je obećan bolji život, a umjesto toga su trpjeli zlostavljanja i zanemarivanja tisućama kilometara daleko od kuće.

Kada će Vlade, Engleska i Australija isplatiti odštetu djeci robovima?

Te su Vlade isporučivale djecu kao roblje sve do 50-ih godina prošlog stoljeća, mnogo tih dječaka i djevojčica je još uvijek živo.

Britanska Vlada je u nedjelju najavila kako će se premijer Gordon Brown ispričati za program dječje emigracije kroz koji su se slali dječaci i djevojčice čak i od samo 3 godine starosti u Australiju, Kanadu i druge bivše kolonije.  


Mnogo je djece završilo u ustanovama gdje su fizički i seksualno zlostavljana, ta su djeca bila i iskorištavana kao radna snaga na farmama.

Australski premijer Kevin Rudd će ponuditi svoje izvinjenje djeci emigrantima u ponedjeljak kao "zaboravljenim Australcima", djeci koja su pretrpjela  mučenja, zlostavljanja i iskorištavanja zbog državne skrbi tijekom prošlog stoljeća.

U novijim vremenima od 1920 nadalje, većina djece je otišla u Australiju kroz programe koje su provodile vlasti, vjerske skupine i dječje dobrotvorne organizacije.

Mnogo je te djece oduzeto od neudatih majki ili siromašnih obitelji.

Mnogim dječacima i djevojčicama je rečeno da su siročad.

Braću i sestre su obično razdvajali nakon dolaska u Australiju.

Bivši australski premijer John Howard se opirao pozivima za ispriku djeci i australskim Aboridžinima tvrdeći da suvremeni Australci ne bi trebali preuzeti odgovornost za pogreške prošlih generacija.

Da se podjetimo, sve je počelo davno, još u 17 stoljeću.

06 Listopad 1950, 10-godišnji blizanci Brian Thomas Sullivan i Kevin James:

 

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta locale      Objavi Vijest

Ako si registrirani korisnik, možeš objaviti svoje vijesti na webu koristeći ovaj servis.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Kategorije Vijesti

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Prijava

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Tko Je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 3261 
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu