Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Mediji Vijesti Američke Trupe U Iraku Sada Koalicija Od Jednog

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
webmaster

Rat u Iraku postaje samo američka briga nakon što su se u subotu, Veilka Britanija i Australija, posljednji međunarodni partneri Sjedinjenih Američkih Država, odlučili na povlačenje.

Malo pažnje u Iraku je posvećeno onome što efektivno predstavlja kraj takozvane koalicije.

Na vrhuncu uspona, koalicija je brojala oko 300.000 vojnika iz 38 zemalja, od čega otprilike 250.000 vojnika Sjedinjenih Američkih Država, oko 40.000 vojnika iz Engleske i ostatak od 2000 Australaca i 70 Albanaca. Većina "tradicionalnih europskih saveznika" Sjedinjenih Američkih Država koji su podržavali ratne akcije u Afganistanu i Iraku , u tišini se povukla.

Ovaj tjedan je označio krah koalicije nakon što se Irački Parlament nije složio dopustiti engleskim trupama da ostanu u zaštiti naftnih luka na jugu i obučavanja iračkih vojnika.


"Nismo izgubili naše međunarode partnere", rekao je pukovnik John R. Robinson, glasnogovornik vojske SAD-a.


Australijski vojni zapovjednik na Bliskom istoku, general Mark Kelly, izjavio je u petak da je zadnjih 12 australskih vojnika avionom napustilo Bagdad u utorak, tri dana prije isteka roka. Sigurnosni odred od približno 100 vojnika ostat će kako bi zaštitili osoblje ambasade.

Velika Britanija je povukla svojih preostalih 100-150 vojnika u Kuvajt, s nadom da bi se ipak mogli vratiti.


Koalicija je imala problematičan "životopis" i počela se raspadati nekoliko mjeseci nakon invazije Iraka koju su predvodili Amerikanci, u mnogim zemljama su se desili politički i socijalni nemiri zbog nepopularanog rata.

Kritičari smatraju da su sićušni kontingenti u partnerstvu s koalicijom, tipo Estonija, Albanija i Rumunjska, SAD-u dali potporu međunarodne zajednice za invaziju.


"Danas je normalan dan za naše vojne snage trenutačno u Iraku", izjavio je pukovnik Robinson, "jer je naš biznis već usko povezan sa našim bilateralnim partnerstvom sa Iračanima".

Kako stvari stoje, nitko se još od medija za mase nije sjetio povezati ove vojne akcije sa zadnjom globalnom financijskom krizom, koja je dovela svijet na rub propasti.


Pred moćnike se u međuvremenu postavio još jedan ozbiljan problem, usko povezan sa svim vojnim akcijama u bliksoj povijesti. Ben Bernanke, Predsjednik Federalnih Rezervi je u panici zbog prijedloga zakona Ron Paul-a  o provjeri, ispitivanju i reviziji FED-a.
Nikad pred Federalnim Rezervama, centralnom bankom-privatnom institucijom, izdavateljem valute za globalne rezerve, nije stajala takva opasnost.

Čemu panika? Radi se o informiranju javnosti o mega profitima mega banaka, tko dobiva koliko novaca. Veliki bankari su u panici. Velike banke ne žele da Kongres ima uvid u iznose koji se oduzimaju javnosti kroz FED-ovo stvaranje novca iz ničega. Zašto?
Svi su oni u bankrotu.

Ron Paulov prijedlog zakona HR 1207 trenutno ima 64% većinu.

You need to a flashplayer enabled browser to view this video 

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta locale      Objavi Vijest

Ako si registrirani korisnik, možeš objaviti svoje vijesti na webu koristeći ovaj servis.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Kategorije Vijesti

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Prijava

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Tko Je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 3668 
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu