Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Mediji Vijesti Alternativna Valuta: Suvereni Novac Na Suverenom Računu Suverenog Čovjeka

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
Valter
Ocjena: / 3
LošeOdlično 

Netko se potrudio dobro objasniti razliku između države i mafije, koja se na Internetu može pronaći pretragom Googlea za naslov "10 Razloga Zbog Kojih Je Mafija Puno Bolja Od Države". Jeste li se ikada probali usuditi zamisliti, kako bi se to odrazilo na vaše poslovanje kad bi se u njega prestali uplitati i država i mafija?

Vrijednosti naše suvremene civilizacije su izgrađene na gotovo fanatičnoj vjeri u neke veoma sumnjive izume. Najčešća kolateralna posljedica prakticiranja te religije je prevrtljiva sudbina. Nismo ni okom stignuli trepnuti, a društvo se nedavno iz navodno općeg blagostanja, po tko zna koji put u povijesti opet strmoglavilo u totalnu katastrofu. Inženjeri jako dobro znaju raditi posao kojeg su izabrali. Za razliku od njih, iskusni ekonomisti, kao da je sve u najboljem redu, i dalje nas čvrsto uvjeravaju da je globalna dužnička kriza samo slučajna i prolazna poteškoća koju će čovječanstvo brzo prebroditi, uglavnom zahvaljujući snažnim reakcijama na dobre vijesti proizvedene u pogonima primarne svjetske industrije - one medijsko propagandne.

 

Vjera u obećanje političara da se novca neće tiskati previše, bila je jedina osnova zbog koje se klimava monetarna kula od karata nije još davno urušila. No oslobođeni bilo kakvih restrikcija, bankari su iskoristili poklonjenu im mogućnost stvaranja novca iz ničeg, kupili još više svježih birokrata, novinara i advokata; te besmislene političke programe učinili prividno popularnim i do maksimuma iskrivili stvarno činjenično stanje: svijet je bankrotirao jer nije bio u stanju nepoznatom kreditoru vratiti posuđeni novac.

Međutim, u narodnim masama se probudio prirodni instinkt. Rođeno je mnogo novih revolucionarnih pokreta u zadnje vrijeme, ali se unutar svakog od njih vodi žestoka borba za glasnogovornički mikrofon. Prosječnom čovjeku se teško i orijentirati. Ljudskoj vrsti nije potreban novi kralj, car, predsjednik ili direktor. Igla kompasa pokazuje samo jedan pravac: Promjena novčanog sustava.

Sve što je ispod zemlje i ono što na njoj raste, pripada ljudima. Voda i nebo također. Isti slučaj je i sa državom. Radi se o stvarima na čije vlasništvo nisu pretplaćeni bankari, političari i korporacije - sve je to naše i besplatno.

Novac nije proizvod evolucije i progresa, kakvim ga smatra mnogo ljudi indoktriniranih informativno-obrazovnim materijalom u režiji istih onih koji kontroliraju njegovo stvaranje i distribuciju. Nažalost, ovaj korisni alat se već predugo koristi u svrhu potpuno suprotnu njegovoj prirodi. Koliko god se to pokušavalo negirati, tisuće godina povijesti su neoboriv dokaz postojanja jedne bolesne želje u kojoj je novac primarni zupčanik mehanizma za porobljavanje narodnih masa i kontrolu svih aktivnosti na Zemlji.

Stoljećima se novcem kontrolirala i običnim smrtnicima negirala dostupnost osnovnim potrebama kao što su hrana, zdravlje, stanovanje, edukacija, kultura, tehnologija, znanost, energija... Revolucije i demonstracije nikad nisu izazvale nekakve ozbiljnije promjene u životnoj svakodnevnici. Činjenica je da one učesnicima pružaju dobar, ali lažni osjećaj da se nešto učinilo. Kako su način izdavanja novca i njegova kasnija distribucija najzaslužniji za abnormalne međuljudske odnose i pokretačka sila društvene segregacije, odnosno najveća prepreka svakom obliku progresa i glavni uzročnik globalnoj pandemiji mizerije; toliko očiglednu soluciju za većinu naših problema ne trebamo tražiti po CERN-ovim tunelima, ona se nameće samo po sebi: Promijenimo li novac, nećemo samo privremeno prekinuti aktualni košmar već ćemo stvarno i jednom zauvijek promijeniti na bolje ovaj svijet!

Svi oni koji nemaju dovoljno kapitala već su za njega prisiljeni raditi da bi preživjeli, neovisno radi li se o kopačima kanala ili doktorima, pripadnici su radničke klase kojima se od rođenja do smrti glava puni raznoraznim sporednim pričama o kapitalu. Otkuda međutim taj kapital izvorno potječe, ni slova ni u najpoznatijim enciklopedijama.

Gospodari naših sudbina se uvijek koriste jednom te istom taktikom - plaćaju ono što se treba platiti. No to ne rade baš onako kako većina misli da se odvija korupcija jer bi inače već nebrojeno puta ostali praznih džepova. Umjesto davanja, pod plaćanjem novcem u obliku kamatonosnog duga, podrazumijeva se manje oduzimanje vrijednosti - ili u prijevodu: "Neću ti oteti svih 100, bio si dobar pa ću ti oduzeti samo 95". Tako "zarađuju" za život milijuni lojalnih i poslušnih čuvara našeg zatvora s nevidljivim rešetkama - policajci, učitelji, vojnici, advokati, socijalni radnici, znanstvenici...

Istinski smisao života nije afiliran s umjetnim malim svijetom bankarske moći i kontrole.

Male lokalne zajednice se trebaju što više osamostaliti pri ostvarivanju prije svega najosnovnijih potreba. Nova monetarna kultura je upravo konkretizirana kroz otvaranje Društvene Mreže I Platnog Sustava - Crom Alternativna Valuta. Ovdje nije riječ o običnom sustavu alternativne valute, Crom je puno više od toga. Na primjer, svako može isticati cijenu u kojem god obliku mu najviše paše: Trampa, zlato, srebro, crom, kombinacija dolara i pšenice, jedan dio u cromima a drugi u eurima... 

Ukratko, transformacija svijesti i razvoj društva i na kolektivnom i na individualnom nivou kroz eksploziju kreativnosti i talenta - usmjeren prema najvećoj mogućoj mjeri obilja svega na svim razinama, odnosno življenju života u potpunosti.

Sve su konvencionalne valute potvrde za nešto što ne postoji. Iako je tako nešto jako teško zamisliti u današnjici sveopće promidžbe natjecanja i međusobne bratoubilačke konkurencije; društvo u kojem caruju mir, ljubav i prijateljstvo je od nas udaljeno samo nekoliko klikova mišem - s kim bankarite?

Povezani članci:

Alternativna Valuta: Neka Nastupi Era Globalnog Prosperiteta
Ako Su Banke Zle, I Svi Se Ljute, Prijeđimo Na Alternativne Valute

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta locale      Objavi Vijest

Ako si registrirani korisnik, možeš objaviti svoje vijesti na webu koristeći ovaj servis.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Kategorije Vijesti

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Prijava

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Tko Je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 2692 
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu