Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Mediji Vijesti Afrika: Gadafi Zahtjeva $777 Triliona Odštete Za Kolonijalizam I Ropstvo

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
roman

Trebaju li bogate ali bankrotirane nacije Zapada platiti Africi naknade za pretrpljene štete?

 

 Libijski Predsjednik Moamer Gadafi, poznatiji kao pukovnik Gadafi je najavio kako će krajem ovog mjeseca u New Yorku zahtjevati permanentno mjesto u Vijeću Sigurnosti Ujedinjenih Naroda za Afriku, te osim toga za crni kontinent zatražiti i odštetu u vrijednosti od 777 trilijuna američkih dolara zbog kolonijalizma kojeg je Afrika trpila tokom povijesti.

 

"Reći ću svijetu da Afrika zaslužuje 777 triliona dolara odštete za godine kolonijalizma, pokolja i ropstva kojima je bila podvrgnuta", izjavio je libijski predsjednik pred afričkim vođama koji su se okupili u Tripoliju u srijedu navečer.


Gaddafi je rekao kako će ove zahtjeve podnijeti na sastancima Ujedinjenih Naroda u New Yorku, kojima će prisustvovati krajem ovog mjeseca.

Libijski lider je kazao da Afrika zaslužuje stalno mjesto u Vijeću Sigurnosti bez obzira na moguće reforme te institucije.

Tijekom samita Pokreta Nesvrstanih Zemalja održanog u Egiptu u Srpnju 2009 godine, Gadafi je pozvao ovaj pokret na osnivanje vlastitog vijeća sigurnosti kao protuteže Vijeću Sigurnosti UN-a,  obrazlažući to činjenicom da današnje vijeće sigurnosti nema moć nad najjačim zemljama svijeta, i da to tijelo ionako služi samo za ciljeve svojih stalnih članova.

"Strane su sile stvorile afričke interne probleme unutar kontinenta kako bi se ljudi Afrike omeli u izgradnji jedinstvenog i snažnog kontinenta poput Sjedinjenih Američkih Država i Europe", dodao je Gadafi na skupu u Tripoliju.

Moamer Gadafi će najvjerojatnije nazočiti na samitu Vijeća Sigurnosti UN-a o nuklearnom razoružanju 24 Rujna, kojim će predsjedati američki predsjednik Barack Obama.

Osvrt Na Povijest:

Rob ili roblje je pojam koji se odnosi na ljude tretirane kao vlasništvo drugih ljudi, domaćinstava, gazdinstava, poduzeća, korporacija ili vlada.


Afrika se počinje povezivati s robovlasništvom u 15 vijeku. Napredak brodogradnje je omogućio mornarima s Mediterana daleka jedrenja do Afrike, a kasnije i preko Atlantika sve do Amerike.

Slobodni žitelji Afrike su pretvarani u robove, a oni koji su zarobljeni u unutrašnjosti crnog kontinenta su prelazili dugačak put do obale i za to vrijeme bili više puta prodani i kupljeni.

Godine 1452, Papa Nicholas V je objavio svoje Dum Diversas, papinsku bulu kojom se po katoličkom vjerovanju iz tih vremena ozakonila trgovina robljem.

Portugalci su time dobili autorizaciju porobljavanja svih onih koji nisu bili Kršćani.
Ovo odobravanje ropstva je još jednom potvrđeno i prošireno Papinom bulom Romanus Pontifex 1455 godine.


Te su papinske bule bile opravdanje za nadolazeću epohu europskog kolonijalizma i trgovine robljem.

Afrika je oduvijek između ostalog bila bogata plemenitim metalima, draguljima i naftom, a da ne pričamo o toliko dalekoj povijesti svjedoči i hapšenje sina engleske željezne dame Margaret Thatcher, Marka Thatchera u Ekvatorijalnoj Gvineji prije samo par godina zbog pokušaja organiziranja državnog udara. 

 
.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta locale      Objavi Vijest

Ako si registrirani korisnik, možeš objaviti svoje vijesti na webu koristeći ovaj servis.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Kategorije Vijesti

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Prijava

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Tko Je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 6047 
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu