Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Mediji Vijesti 10 Razloga Zbog Kojih Je Mafija Puno Bolja Od Države

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
oleg
Ocjena: / 3
LošeOdlično 

Veliki pozdrav svim Cromovcima! Potpuno slučajno sam naletio na vaš "Zvjerinjak" i dokument "Vlada I Građani Između Imaginacije, Stvarnosti I Pretpostavki", što me nagnalo da se i ja ovdje pojavim s ovih 10 ubjedljivih razloga zbog kojih je mafija puno bolja od države. Suvremena centralizirana država je samo još jedan oblik pljačkanja ljudi, i to na puno suroviji način i s mnogo težim posljedicama za građanstvo od onog kako to radi mafija. Centralizirana država je monopol u kojem ne postoji slobodno tržište, to je valjda tijekom ove globalne ekonomske krize postalo svakome jasno. Moć koju je sebi dodijelila država, potpuno se otela svakoj demokratskoj kontroli i stoga je aktualna situacija očaja i bijesa pravi trenutak za postavljanje pitanja: Da građani mogu izabrati u kakvoj državi žele živjeti, i da za svoje predstavnike koji će im voditi poslovanje mogu izabrati mafiju, bi li društvo postalo sretnije? 

 

10 Razloga Zbog Kojih Je Mafija Puno Bolja Od Države

Razlog Broj 10: Mafija strogo poštuje svoj Kodeks časti. Kad mafija kaže da će nešto učiniti, mafija to i uradi. Kodeks časti u državi nikad nije postojao i nitko iz vlade nema pojma što bi Kodeks časti uopće mogao biti. Kad vlada izjavi da će nešto učiniti, na to možeš računati samo ako si pijan ili drogiran.

Razlog Broj 9: Mafijin kodeks ponašanja je jednostavan i jasan, nezamagljen višestrukim pravnim tumačenjima milijuna propisa i regulacija.

Razlog Broj 8: Kad mafijaške obitelji krenu u međusobni konkurentski rat, onda tu nema "kolateralne štete" od stotine tisuća ubijenih civila. Rat je za državu lijek, a za mafijin biznis bolest.

Razlog Broj 7: Umjesto vođenja rata protiv naroda i droge, mafija je savršeno zadovoljna mirnodopskim pružanjem usluge dostavljanja visoko kvalitetnih proizvoda onima koji ih žele.

Razlog Broj 6: Kad od mafije kupiš zaštitu, onda od mafije zaštitu i dobiješ. Podaci ukazuju da su u područjima koja štiti mafija, nasilje i kriminal veoma limitirana pojava. Kad zaštitu kupiš od države, onda nakon telefonskog poziva u pomoć najčešće prva stiže smrt.

Razlog Broj 5: Zaštita mafije je puno jeftinija od državne zaštite. Mafija naplaćuje između 10 i 15% od tvojih profita, dok država za istu stvar uzima od 50 do 70% tvojih prihoda.

Razlog Broj 4: Za razliku od države, mafiji je stalo do tvog uspješnog poslovanja. Mafija dobro zna da uništavanje tvog poslovanja znači da im više nećeš moći plaćati zaštitu. Mafija ti pušta gotovo potpunu slobodu u vođenju poslovanja, i ne nameće ti bespotrebno gubljenje vremena za popunjavanje milijuna raznoraznih poreznih formulara.

Razlog Broj 3: Mafija ti neće zabraniti posjedovanje vatrenog oružja u svrhu osobne zaštite, zaštite tvoje imovine i obitelji. Država naprotiv zahtjeva da budeš nenaoružan. Mafija će ti rado prodati sredstvo za osobnu zaštitu, i pri tome te neće zamarati dosadnim provjeravama.

Razlog broj 2: Država želi regulirati ono što radiš u vlastitoj spavaćoj sobi. Mafija ne samo da ne želi regulirati to što radiš u vlastitoj spavaćoj sobi, već će ti vrlo rado prodati sve što ti je potrebno za unaprjeđenje užitaka.

Razlog broj 1: Članovi mafije imaju veliki osjećaj za stil, odijevaju se daleko ljepše od vladinih birokrata, mnogo bolje izgledaju od njih i puno ih je lakše očima podnijeti.

Drugi put kad vam netko bude tvrdio da bi anarhija rezultirala povećanjem obima organiziranog kriminala, ljubazno mu se nasmiješite i odgovorite da bi anarhija predstavljala pravi progres u odnosu na državu.

 





.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta locale      Objavi Vijest

Ako si registrirani korisnik, možeš objaviti svoje vijesti na webu koristeći ovaj servis.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Kategorije Vijesti

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Prijava

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Tko Je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 2997 
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu