'Maškarana Regata Brkolana 2018' spektakularna je i po mnogo čemu jedinstvena sportska manifestacija koju smo u hvale vrijednoj organizaciji Prvog Ilegalnog Jedriličarskog Kluba 'PIJK Hijena', uz turbo zajebanciju i par excellence kulinarsku ponudu te naravno neizostavnu poplavu svakakvih vatrenih voda i ostale raznovrsne pijače, mi ekipa ludo proživjeli 28.01.2018 od ranog jutra pa sve do kasnog mraka i još kasnije noći.
Jedrenje: PIJK Hijena - Maškarana Regata Brkolana, 28.01.2018 Pula

Inspiriran primitivnim instinktivnim prirodnim zovom, tijekom nedavnih '
Jesenja Regata 2017' i '
Regata Hrabri Momci I Momke 2017' iskazao sam veliko zalaganje i bespoštedni trud:
Iskusna posada 'Linđa' -
najseksi broda u ovim krajevima - znalački je to prepoznala te mi je neki dan, po sad već uhodanoj praksi, moj bruder Konto opet poslao šturi SMS s dvije brojke gdje i kad se trebam pojaviti. I eto me, a u donjim redovima evo i priče kako se to sve, u prijateljskom duhu, strašno dobro odvijalo. Kad probiješ standardne okvire i fuckirneš ustaljene stereotipe, da da život se za razliku od smrtno dosadne konvencionalnosti može upravo tako, strašno dobro živjeti ili ti baš kao što i na samom plakatu najavi 'Maškarane Regate Brkolane 2018' kristalno jasno stoji: "Raduj se neumjereno"!
Nađosmo se dakle mi ekipa s Linđa rano ujutro tog 28.01.2018.
Bijele radničke tute, šarene perike, brkove, maske i ostale rekvizite sve smo to navukli na sebe razrađujući do zadnjih detalja našu fairplay taktiku kako i ovog puta ščepati pobjedu na jedriličarskoj regati.
Mi posada broda Linđo sjurit ćemo se na 'Maškaranu Regatu Brkolanu 2018' ni manje ni više nego vremeplovom direkt iz daleke budućnosti s 'Maškarane Regate Brkolana 2028'. Na taj način, unaprijed znajući šta je 'in' a što ne, šta se sve navodno smije a šta ne smije, prosto ćemo hihihi pomesti konkurenciju...
Rijetko viđeni humor pao je već na samom početku kad smo uletili u mesnicu u nabavu hrane kojom ćemo se razbiti tog popodneva. U vječnom sjećanju ostat će mi razrogačena mesarova faca kad smo Konta, dok mu je pružao novčanicu od 500 kuna, upitali je li to jedna od onih maloprije svježe tiskanih u radioni hahaha
U 10.00h smo se u sportskoj lučici Delfin našli skupa s brojnim ostalim Hijenama na učoporavanju za 'Maškaranu Regatu Brkolana 2018'.
Ko kavicu, ko sok, ko vino, ko rakiju, uz viceve i vesele štorije nastojali smo skupiti što više hrabrosti za predstojeća spuštanja hijenskim karićem po podužoj strmini što tamo od ceste za Verudelu vodi dole tik do same kafane. Nadzvučna brzina koju je uz golemu buku postizao zaista originalni karić Prvog Ilegalnog Jedriličarskog Kluba 'PIJK Hijena', i mene je dobrano oznojila - do te mjere da sam si na pola nizbrdice od prpe pregrizao pola brka.
Poslije smo svi skupa krenuli prema jedrilicima pomalo isploviti u avanturu u kojoj će nas, kako se poslije pokazalo, more pristojno izvaljati. Hodajući dakle prema brodovima, naiđoh i na ovaj kraljevski tron u nečijoj barci kojeg jednostavno nisam mogao neuslikati: