Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News News Veliki Sudar: Putanja Komete "Dug" Usmjerena Prema Ekonomiji Planete Zemlje

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
administrator
User Rating: / 1
PoorBest 

Mnoge su sličnosti između porasta na burzama dionica početkom 1930 godine za vrijeme "Velike Depresije" i ovog današnjeg što traje posljednjih šest mjeseci.


Veliki je porast cijena dionica u tridesetim godinama prošlog stoljeća bio moguć samo zbog toga što je Wall Street prethodno izgubio oko 50% svoje vrijednostiu jesenjem kolapsu 1929 godine (Great Crash).

Naravno da je ovaj rast cijena dionica tijekom "Velike Depresije" i jedan od najvećih iluzionističkih trikova u povijesti.


Nakon testiranja maksimalne visine cijena dionica u Travnju 1930 godine, Wall Street je potom još jednom kolabirao gubeći 89% vrijednosti od cijena iz 1929 godine i više od 80% u odnosu na maksimalne cijene dostignute 1930 godine.Prije nego što se povratila od šoka za kojeg je Predsjednik Federalnih Rezervi Ben Bernanke nedavno priznao da ga je izazvala sama centralna banka i dostigla visine cijena dionica iz 1930 godine, američka je burza napredovala puževim koracima dobrih četvrt stoljeća.

Porast cijena dionica kojeg doživljavamo danas, od Ožujka ove godine nakon financijske katastrofe koja je u stvari malo gora od one iz 1929 godine, -53% nasuprot -48%, je doveo cijene dionica na tržištu na razine od više od + 50% od padova početkom ožujka koji su predstavljali minimale u posljednjih 12 godina.
Burze dionica, tržišta kapitala su ove godine poprilično napredovali, neki su burzovni indeksi skočili za 55% od Ožujka do Kolovoza.
Pa ipak, nezaposlenost u Španjolskoj je porasla na 20%, a u Sjedinjenim Američkim Državama na oficijalnih preko 10% što je mnogo manji postotak od stvarne brojke.

SAD i Zapadni svijet su po službenim izvorima, danas kada je očigledno da je sve oko nas bila velika obmana, uspješno prebrodili veliki šok likvidnosti prošle godine stvarajući planine novih dugova koji su posljedično kreirali na stotine tisuća tona novog novca iz ničega.
Planeta, svijet će prije ili poslije morati isplatiti ovaj astronomski dug, a to je operacija koje se ne može obaviti po tekućim cijenama, priznao je nedavno predsjednik Barack Obama zaboravljajući naravno matematiku po kojoj je isplaćivanje bilo koje visine duga u sistemu u kojem je količina duga u opticaju uvijek veća od količine novca u opticaju, i u kojem je naravno i sam novac sam po sebi, u cijeloj svojoj količini dug; nemoguće.

 

 

Pa koje je rješenje za sve ovo?
Jednostavno, nova međunarodna valuta za rezerve koja će zamijeniti dolar što je do sada imao tu ulogu kao svjetska valuta.
Moramo se podsjetiti da je zemlja koja izdaje globalnu rezervnu valutu zemlja koja dominira svjetskom ekonomijom.
Hoćemo li se praviti da smo zaboravili koji užas je čovječanstvo proživljavalo kroz 20 stoljeće?
Sudeći po demostracijama koje su se neki dan odvijale u Washingtonu, nešto što taj grad ne pamti u svoj svojoj povijesti, a radi se o 2 miliona ljudi, sigurno je da nećemo.


U svakom slučaju, središnje banke su trenutno uspjele bolesniku pružiti hitnu pomoć, no brojke uložene u igru spadaju u naučnu fanatastiku i moraju uzrokovati posljedice.
To je kao da upalite vašu televiziju, a na programu film u kojem napušen i pijan do daske, kroz noć juri vijugavom cestom 300 na sat, s njegove lijeve strane ponori, a s desne duboko more.
Očekujete li ili ne saobraćajnu nesreću?
u slučaju da je vaš odgovor ne, dužnost je upozoriti vas da je iza jedne krivine netko sagradio visok i čvrst zid posred ceste.
Osjećate li se sigurno kao suputnik u ovoj jurilici kroz noć čiji je vozač upravo zadrijemao?Jedini učinak spašavanja globalne ekonomije kojeg su poduzeli upravo oni koji su od nje i napravili ovu katastrofu je kratka odgoda neodgodivog, raspad sistema.

Zato što:

- Prije ili kasnije će ekonomski poticaji morati završiti jer nisu održivi,

- Se plamen ne gasi benzinom, dugovi se ne isplaćuju novim dugovima,

- Se ne koriste isti sistemi financijskih poluga koji su nas doveli do apokalipse za ubacivanje u rikverc,

- Velike američke banke su tehnički u bankrotu, male američke banke su tehnički u bankrotu, svjetske banke su u bankrotu, države su u bankrotu,

- Osim crne rupe od preko kvadriliona dolara financijskih derivata, prisjetimo se da ova kriza nije samo financijsko-ekonomska nego i politička, moralna, ekološka, obrazovna, socijalna, kulturna, medijska, i sve one idu u istom smjeru, sve su one suputnici u onom automobilu u kojem sjedite i vi, čiji pijan i drogiran vozač razbija noć briznom od 300 km/h.Mi znamo što je budućnost, ona se ne može mijenjati s tiskanjem abnormalnih količina novih novčanica namijenjenih održavanju postojećeg stanja, robovanja cjelokupne ljudske civilizacije nekolicini bolesnih pojedinaca.


Život je ono što se događa kada imate druge planove.
Svi stalno govore da budemo sretni ako imamo posao, kao da je biti zaposlen jedini uvjet za sreću.
Mi smo kao ljudi ekonomski istrijebeljeni.

 

 

 

Dnevne novosti su samo dosadno zujanje, to je ona prava velika slika.
Većina je sve siromašnija, ali su neki ipak sve moćniji i bogatiji.
Dobrodošli u novi svjetski poredak, mjesto i vrijeme u kojima su naši životi već unaprijed definirani, od početka do kraja.
Prava slika je da je srednja klasa ekonomski uništena, kao siromašni su preseljeni na periferiju društva bez ikakve mogućnosti za promjenom tog njihovog stanja, preostalo im je jedino boriti se da drže glavu iznad vode.
Prognoza nije dobra, ali ima i svoje pozitivne strane, što je gora, to je bolja.

 

.

Crom - Free Planet Money, A Choice In The Form Of Alternative Currency That Through Internet And Mobile Banking Is Available To Everyone, Anywhere In The World. Crom - Novac Slobodnog Planeta, Izbor U Obliku Alternativne Valute Koji Je Kroz Internet I Mobilno Bankarstvo Dostupan Svakome, Svugdje U Svijetu. Crom - Denaro Dell Pianeta Libero, Una Scelta In Forma Di Moneta Alternativa Che È Attraverso Internet E Mobile Banking A Disposizione Di Tutti, Ovunque Nel Mondo.Publish Your News

If you are a registered user, you can publish and syndicate your content to the web through this news service.

Crom payment system represents a monetary reform, different way to make the money supply equal to the available supply of goods and services, and a new method to finance the economy without usury. In practise, an ideal opportunity not only for global and local business, but also for movements and projects which promote sustainable natural living, food sovereignty and greater auto-sufficiency, production and consumption of renewable green energy, such as Transition Towns and ecovillages. Crom platni sustav predstavlja monetarnu reformu, drugačiji način da se ponuda novca izjednači s dostupom ponudom roba i usluga, te novu metodu za financiranje gospodarstva bez lihvarenja. U praksi, idealna prilika ne samo za globalne i lokalne tvrtke, već i za pokrete i projekte koji promiču održivo prirodno življenje, prehrambenu suverenost i veću samodostatnost, proizvodnju i potrošnju zelene energije, kao što su u Tranzicijski Gradovi i eko sela. Sistema di pagamento Crom rappresenta una riforma monetaria, modo diverso per livellare l'offerta di moneta con l'offerta di beni e servizi disponibili, e un nuovo metodo per finanziare l'economia senza usura. In pratica, l'occasione ideale non solo per le aziende globali e locali, ma anche per i movimenti e progetti che promuovono la vita naturale sostenibile, sovranità alimentare e una maggiore auto-sufficienza, produzione e consumo di energia verde rinnovabile, come le Città in Transizione e ecovillaggi.    News Categories

.

 Regardless of whether you are the owner of e-shop, small entrepreneurs, worker looking for a housing loan, farmer in financial difficulties or an ordinary consumer who needs to borrow money to buy a new television, Crom Alternative Currency System offers monetary sovereignty and the possibility of life with more democracy and less police, military and lawyers, less taxes and more tourist travels with vehicles that do not pollute the environment, less stress and more free time and going to the restaurant more often... Bez obzira na to jesi li vlasnik elektronske trgovine, mali poduzetnik, radnik u potrazi za stambenim kreditom, farmer u financijskim problemima ili obični potrošač koji treba posuditi novac za kupnju nove televizije, Sustav Alternativne Valute Crom nudi monetarnu suverenost i pruža mogućnost života s više demokracije i manje policije, vojske i advokata, manje poreza i više turističkih putovanja vozilima koja ne zagađuju okoliš, manje stresa i više slobodnog vremena i odlaska u restorane... Non importa se sei il proprietario di un negozio online, piccolo imprenditore, lavoratore in cerca di mutuo per l'acquisto della prima casa, l'agricoltore in difficoltà finanziarie o consumatore che ha bisogno di un prestito di denaro per comprare una televisione nuova, Sistema Di Moneta Alternativa Crom offre la sovranità monetaria e una possibilità di vita con più democrazia e meno polizia, militari e avvocati, meno tasse e più viaggi turistici con veicoli che non inquinano l'ambiente, meno stress e più tempo libero e uscite al ristorante...    Login

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 Tired of financial crisis, public and private debt, high interest rates, increasing inflation, declining purchasing power and excuses? It's a time for a change... something new and completely different... independent monetary and financial system, marketplace and social network - all in one... Umoran od financijskih kriza, javnog i privatnog duga, visokih kamata, porasta inflacije, pada kupovne moći i političkih izvinjenja? Vrijeme je za promjene... nešto novo i sasvim drugačije... neovisni monetarno financijski sustav, tržnica i društvena mreža - sve u jednom... Stanco delle crisi finanziarie, debito pubblico e privato, alti tassi di interesse, inflazione crescente, declino del potere di acquisto e scuse politiche? È ora di cambiare... qualcosa di nuovo e completamente diverso... sistema monetario e finanziario indipendente, mercato e rete sociale - tutto in uno...     Who Is Online?

We have 4194 guests online

Line

nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio Latest Forum Posts