Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News News Tužna Priča O Medvjedu Na Klizaljkama Ustrijeljenom Zbog Svog Ponosa

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
administrator

il Giornale.it, 26 Listopad 2009

 

Smogao je hrabrosti da se pobuni i zbog toga je ustrijeljen na licu mjesta, kao rob, kao zatvorenik koji se dosegavši vrhunac ogorčenja bacio u zagrljaj ruku sigurne smrti povukavši sa sobom i svog tamničara.

 

Desilo se to prije neki dan u Bishkeku, glavnom gradu Kirgistana, u Srednjoj Aziji gdje je ruski cirkus "Medvjedi Na Ledu" po tko zna koji put održavao probe u kojima se ove jadne životinje moraju žrtvovati kako bi izmamile osmijehe na lica publike koja ignorira mučenja i maltretiranja kojima su te životinje podvrgnute zbog postizanja boljih performansi.Medvjed je pet godina bio porobljen u cirkusu, nosio je klizaljke na kojima se morao brzo kretati i raditi piruete po zaleđenom klizalištu skupa sa svojom nesretnom braćom.

Niti je bio umjetnik u najprestižnijem cirkusu na ledu u svijetu "Holiday on Ice", niti je bio plesačica na svjetskom prvenstvu u klizanju na ledu.

Možete li zamisliti koje zadovoljstvo mora osjećati medvjed što teži nekoliko tona kližući se na klizaljkama po klizalištu?

Nisu bez razloga upravo medvjedi i nilski konji često ponuđeni dječjoj publici u tim smiješnim pozicijama, to je zbog mašte i tisuću i jednog crtanog filma u kojem te nespretne životinje pretvorene u balerine na filmskoj traci dovode djecu i djedove do otkidanja od smijeha bez granica.

U Rusiji međutim, kao i u mnogim drugim dijelovima svijeta, ne radi se o mašti i crtanim filmovima ili stripovima.

Tradicija zahtijeva da medvjedi, dobro izdresirani još kao medvjedići zabavljaju publiku na klizaljkama, da igraju hokej na ledu noseći kacige, dresove i palice.

Samo nekoliko dana prije, stigao je u Milano Toni Rider, čovjek koji je radio u mnogim svjetskim cirkusima i koji je nakon što se pokajao zbog onog što je vidio i činio, upoznao javnost sa onime što se stvarno odvija daleko od reflektora pozornice i pažnje.

Lanci, palice, šakanje, nogarenja i bičevanja.

To su alati koji se upotrebljavaju da bi medvjedi plesali, svrstavali u liniju tigrovi i prisiljavali teški slonovi da jedan drugome zajašu na leđa.

U intervjuu kojeg nam je dao, Rider je rekao da je vidio slonića od samo nekoliko mjeseci pretučenog na smrt, jer se opirao.

Gdje? U kojem cirkusu? Upravo u ovom koji će konačno kasno večeras demontirati šator u Milanu i otići u neke druge zemlje prikazivati sramotne i zaglupljujuće spektakle, uz suglasnost Vlada (desnih, lijevih i centra) bez muda da ih zaustave.

Ne znamo ime "medvjeda pobunjenika" iz Moskve.

Dali su nam do znanja samo da je tijekom probe na klizaljkama bacio na led gospodina Potapova, direktora cirkusa i njegovog pomoćnika koji mu je potrčao u pomoć.

Prvi je mrtav, drugi je na izdisaju.

Po završetku tragedije je na lice mjesta stigla "sovjetska" policija i pucala u medvjeda na klizalištu.

Spale su mu klizaljke koje još uvijek leže na ledu dok nam sovjetska press agencija prenosi da "stručnjaci istražuju koji su razlozi mogli natjerati medvjeda na tako ekstremnu gestu".

Još 2002 godine u malom životinjskom parku u Bishkeku, medvjed je napao i ubio dijete koje ga je htjelo podragati.

Skupina stručnjaka koja je obavila istragu, došla je do kompliciranog zaključka: medvjed je jeo malo ili ništa.
Reći ću vam ja, bez potrebe za pozivanje stručnjaka u pomoć, što je eksplodiralo u medvjedu na klizaljkama: osveta zbog godina zlostavljanja, maltretiranja, mučenja i ponižavanja.

Izabrao je smrt na ledu, svom prijatelju, ali bez onih smiješnih čeličnih klizaljki koje je odbacio na rub piste prije nego što mu je srce prestalo kucati.
.

Crom - Free Planet Money, A Choice In The Form Of Alternative Currency That Through Internet And Mobile Banking Is Available To Everyone, Anywhere In The World. Crom - Novac Slobodnog Planeta, Izbor U Obliku Alternativne Valute Koji Je Kroz Internet I Mobilno Bankarstvo Dostupan Svakome, Svugdje U Svijetu. Crom - Denaro Dell Pianeta Libero, Una Scelta In Forma Di Moneta Alternativa Che È Attraverso Internet E Mobile Banking A Disposizione Di Tutti, Ovunque Nel Mondo.Publish Your News

If you are a registered user, you can publish and syndicate your content to the web through this news service.

Crom payment system represents a monetary reform, different way to make the money supply equal to the available supply of goods and services, and a new method to finance the economy without usury. In practise, an ideal opportunity not only for global and local business, but also for movements and projects which promote sustainable natural living, food sovereignty and greater auto-sufficiency, production and consumption of renewable green energy, such as Transition Towns and ecovillages. Crom platni sustav predstavlja monetarnu reformu, drugačiji način da se ponuda novca izjednači s dostupom ponudom roba i usluga, te novu metodu za financiranje gospodarstva bez lihvarenja. U praksi, idealna prilika ne samo za globalne i lokalne tvrtke, već i za pokrete i projekte koji promiču održivo prirodno življenje, prehrambenu suverenost i veću samodostatnost, proizvodnju i potrošnju zelene energije, kao što su u Tranzicijski Gradovi i eko sela. Sistema di pagamento Crom rappresenta una riforma monetaria, modo diverso per livellare l'offerta di moneta con l'offerta di beni e servizi disponibili, e un nuovo metodo per finanziare l'economia senza usura. In pratica, l'occasione ideale non solo per le aziende globali e locali, ma anche per i movimenti e progetti che promuovono la vita naturale sostenibile, sovranità alimentare e una maggiore auto-sufficienza, produzione e consumo di energia verde rinnovabile, come le Città in Transizione e ecovillaggi.    News Categories

.

 Regardless of whether you are the owner of e-shop, small entrepreneurs, worker looking for a housing loan, farmer in financial difficulties or an ordinary consumer who needs to borrow money to buy a new television, Crom Alternative Currency System offers monetary sovereignty and the possibility of life with more democracy and less police, military and lawyers, less taxes and more tourist travels with vehicles that do not pollute the environment, less stress and more free time and going to the restaurant more often... Bez obzira na to jesi li vlasnik elektronske trgovine, mali poduzetnik, radnik u potrazi za stambenim kreditom, farmer u financijskim problemima ili obični potrošač koji treba posuditi novac za kupnju nove televizije, Sustav Alternativne Valute Crom nudi monetarnu suverenost i pruža mogućnost života s više demokracije i manje policije, vojske i advokata, manje poreza i više turističkih putovanja vozilima koja ne zagađuju okoliš, manje stresa i više slobodnog vremena i odlaska u restorane... Non importa se sei il proprietario di un negozio online, piccolo imprenditore, lavoratore in cerca di mutuo per l'acquisto della prima casa, l'agricoltore in difficoltà finanziarie o consumatore che ha bisogno di un prestito di denaro per comprare una televisione nuova, Sistema Di Moneta Alternativa Crom offre la sovranità monetaria e una possibilità di vita con più democrazia e meno polizia, militari e avvocati, meno tasse e più viaggi turistici con veicoli che non inquinano l'ambiente, meno stress e più tempo libero e uscite al ristorante...    Login

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 Tired of financial crisis, public and private debt, high interest rates, increasing inflation, declining purchasing power and excuses? It's a time for a change... something new and completely different... independent monetary and financial system, marketplace and social network - all in one... Umoran od financijskih kriza, javnog i privatnog duga, visokih kamata, porasta inflacije, pada kupovne moći i političkih izvinjenja? Vrijeme je za promjene... nešto novo i sasvim drugačije... neovisni monetarno financijski sustav, tržnica i društvena mreža - sve u jednom... Stanco delle crisi finanziarie, debito pubblico e privato, alti tassi di interesse, inflazione crescente, declino del potere di acquisto e scuse politiche? È ora di cambiare... qualcosa di nuovo e completamente diverso... sistema monetario e finanziario indipendente, mercato e rete sociale - tutto in uno...     Who Is Online?

We have 3545 guests online

Line

nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio Latest Forum Posts