Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News News Sud Za Ratne Zločine Proglasio Krivima George Busha I Tony Blaira

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
roman
User Rating: / 2
PoorBest 

Sud za ratne zločine u Maleziji, proglasio je bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država - George Busha, i bivšeg premijera Velike Britanije - Tony Blaira; krivima za ratne zločine zbog njihove uloge u iračkom ratu, izvještava agencija Press TV. Petorica sudaca Suda za ratne zločine u Kuala Lumpuru, donijela su odluku da su Bush i Blair počinili genocid i zločine protiv čovječnosti vođenjem invazije na Irak 2003 godine.

 

You need to a flashplayer enabled browser to view this video

 

U 2003, Sjedinjene Države i Velika Britanija su pod izgovorom pronalaženja oružja za masovno uništenje koje je navodno nagomilao bivši irački diktator Sadam Husein, napale Irak i grubo prekršile međunarodne zakone.

Malezijski sud za ratne zločine je presudio da odluka o pokretanju rata protiv Iraka od strane dvojice bivših državnih lidera predstavlja flagrantnu zlouporabu zakona i čin agresije koji je doveo do velikih pokolja iračkog naroda.

Bombe i drugi oblici napada i nasilja, postali su uobičajena slika u Iraku ubrzo nakon američke invazije na tu zemlju.

U donešenoj presudi, suci Suda za ratne zločine također navode da su SAD, pod vodstvom George Busha, proizvele krivotvorene dokumente kako bi izgledalo da Irak posjeduje oružje za masovno uništenje.

Međutim, svijet je kasnije saznao da bivši irački režim nije posjedovao oružje za masovno uništenje i da su američki i britanski vođe to cijelo vrijeme znali.

Prema kalifornijskoj istražiteljskoj organizaciji Project Censored, više od milijun Iračana je ubijeno tijekom spomenute invazije. 

Suci malezijskog Suda za ratne zločine su također naglasili da bi njihova presuda trebala biti dostavljena potpisnicima Rimskog statuta - na osnovu kojeg je osnovan Međunarodni kazneni sud - te da bi se imena George Busha i Tony Blaira trebala upisati u registar ratnih zločinaca.