Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News News Somalijski Pirati Kažu Da Su Filijala Banke Goldman Sachs

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
banker

Optuženi somalijski gusari su jučer na američkom sudu izazvali pravi potres otkrivajući da su njihove gusarske operacije poslovanje kao filijala bankarskog giganta Goldman Sachs-a.

Svi prisutni u sudnici su duboko uzdahnuli kad je vođa pirata izjavio: "Mi smo radili Božje djelo. Radimo za Lloyd Blankfein-a".

Pirat je rekao da je zaradio bonus od 48 milijuna dolara u zlatnim polugama prošle godine i objasnio kako Somalci rade za banku Goldman Sachs, ističući da su pirati najviše napadali brodove koje je Goldman Sachs već shortirala.

"Radili smo kao investicijski bankari, slučajno je svaki dan bio kao petak", dodao je pirat.

Pirati su priznali da su odlučili udružiti svoje poslovanje s onim banke Goldman Sachs krajem 2008 godine i iskoristiti puno blaže propise koji reguliraju bankare u odnosu na one koji reguliraju pirate, plus da bi dobili svoj dio novca u velikom spašavanju propalih financijskih institucija.

Nakon šokantnog otkrića, vladini tužitelji su se uzvrtjeli u nastojanju utvrđivanja da li još uvijek imaju slučaj protiv somalijskih pirata, koji će od sada u očima zakona biti tretirani kao bankari.

"Postoji puno zakona prema kojima bi ove ljude trebalo odmah zatvoriti ako su oni pirati," saznaje se iz vladinog izvora, "ali ako su oni bankari, onda su nama krojiteljima pravde vezane ruke".

 

 

 

Nedavna erupcija vulkana Eyjafjallajokull na već ionako financijski dotučenom Islandu, izazvala je velike štete i gubitke avio prijevoznicima. Je li uistinu bilo razloga za blokadu zračnog saobraćaja ili nije, dilema je koja se nakon skandala o lažiranju klimatskih promjena u kojima su mnoge banke uvidjele ogroman profit, počinje širiti svjetskim medijskim kuloarima.

Iz neimenovanih izvora se saznaje da su sve glasnije priče kako su banke JP Morgan, Morgan Stanley i Deutsche Bank koje su držale nepokrivene short pozicije basnoslovnih iznosa u odnosu na avio-kompanije platile HAARP intervenciju kako bi vulkanskom erupcijom poraz pretvorile u masnu pobjedu.