Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News News Najbolja Besplatna Online Arkadna Igrica: Udri Bankara

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
tuper

Između ostalih mnogo lošijih stvari, Henry Kissinger je poznat i po ovoj inspirirajućoj izreci: "Onaj koji ima kontrolu nad hranom, taj kontrolira ljude; onaj koji ima kontrolu nad  energijom, taj može kontrolirati kontinente; onaj koji ima kontrolu nad novcem može kontrolirati cijeli svijet". Novac, banka, lihvarenje i monetarna suverenost - 4 magična termina. Da li si znao da je monetarna suverenost u rukama nekolicine privatnika, i na globalnom i na nacionalnim nivoima. Da li znaš da moderni novac nema nikakvo materijalno pokriće? Izvini, ali ako smo mi oni koji proizvode sve i ako smo mi građani vlasnici sveg onog što proizvodimo, zašto onda od banaka posuđujemo naš vlastiti novac i to u obliku toaletnog papira stvorenog iz ničeg?


Aktualna svjetska dužnička kriza, najgora financijska kriza u ljudskoj povijesti; postaje pravo dosadna. Jesi li puno izgubio? Što znam, naprimjer posao? Nemoj se zaboraviti smijati, smijanje je jako dobro za zdravlje. Izađimo na trenutak iz Facebooka i probajmo se zabaviti s nečim drugim umjesto uobičajene virtualne 'Farme'. S obzirom na situaciju, evo prvog kandidata: Najbolja Besplatna Online Arkade Igrica - "Udri Bankara".
"Udri Bankara" je arkadna igra koja omogućava ljudima da daju oduška svom gnjevu protiv bankara. Dok intenzivno uživate u svakom trenutku, pokušajte skupiti što više novca od virtualnog bankara udarajući ga čekićem...

 

 You need to a flashplayer enabled browser to view this video

 

Najružnija stvar od svega u ovoj arkadnoj igrici koju je izmislio Englez Tim Hunkin je poštivanje realnosti. Nemojte gajiti lažne nade, bankari ne mogu  izgubiti ono što nikada nisu ni imali. Čak i ako pobijedite, igra završava s bankarovim glasom: "Pobijedili ste. Mi se povlačimo u mirovinu. Puno se zahvaljujem poreznim obveznicima što su uplaćivali za naše penzije".