Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News News Kuba: Koncert Za Mir U Havani, Nastupa Jovanotti

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
administrator

20 Rujan 2009 je poseban dan za Kubu i njen narod.

 

U Havani je održan koncert "Paz Sin Fronteras - Mir bez granica" u organizaciji kolumbijskog pjevača Juanes-a (La Camisa Negra) kojem je prisustvovalo više od milijun ljudi.

 

Pod užarenim kubanskim suncem je u popodnevnim satima nastupilo petnaest umjetnika, a među njima i Jovanotti.Kocert se mogao pratiti uživo na webu.

Umjetnici i publika su bili odjeveni u bijelo, boju mira.

Koncert je bio apolitičnog karaktera jer mir ne poznaje ni desno ni lijevo.

Ulaz na koncert je bio besplatan, a sami umjetnici su se pozabavili organizacijom i troškovima uz podršku ministra kulture Abel Prieto.

Trg revolucije - Plaza de la Revolución je prihvatila ljude željne promjena na Kubi koja se mora vratiti životu u ritmu glazbe, ovo je bio još jedan zdrav i miran oblik protesta.

 

You need to a flashplayer enabled browser to view this video 

 

Spomenuti su i Kubanci u progonstvu, a poruka mora krenuti dalje, ljudi se moraju probuditi i boriti se za svoju slobodu.

Jovanotti je nastupao sa pjesmama "Penso Positivo - Mislim Pozitivno" i "L’Ombelico Del Mondo - Pupak svijeta", ukazujući na Bob Marley-a s improvizacijom pjesme "Get up, stand up, stand up for you rights - Digni se, ustani i bori se za svoja prava"!
 
"Get up, stand up, don’t give up the fight - Digni se, ustani se, nemoj odustati od borbe" je poruka koja danas jako treba Kubancima koji se moraju početi boriti za svoja prava, bez odustajanja od borbe.

Nad trgom je dominirala velika slika, Ernesto Che Guevara, za mnoge veliki revolucionar i borac za slobodu, za neke pak opasni terorist, malo poznato, i bivši Guverener Kubanske Narodne Banke mučki ubijen 09 Listopada 1967 godine od strane vojnih snaga Bolivije koju su potpomagale Zapadne tajne službe, osobito CIA.